reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczynki!
mam nadzieje ze mnie pamietacie??
udzielalam sie chwile po czym zwialam!!ale juz sie tlumacze:
powodem mojej nieobecnosci byly bardzo przykre konsekwencje uczestnictwa w forum babyboom z mojego miasta.do tego stopnia ze ktos podpisal sie moim imieniem i nazwiskiem i wyzywal inne foremki!na ten czas wolalam sie nigdzie nie udzielac tym bardziej ze urazone mamy ciagle sledza moje posty!
kolejna osoba podszywa sie pode mnie(tzn to jest ta sama osoba jednak administrator nie moze nic zrobic bo kozysta ten ktos z programu zmiennosci ip-dlugo tlumaczyc.)
bynajmniej ja wracam tutaj a sprawa jest w szczecinskiej prokuraturze gdyz uzycie mojego zdjecia oraz danych oraz wiadomosci ktore byly pisane sa karane.
ja oczywiscie nie mam nic z tym wspolnego i marze o spokojnym zyciu jako uzytkownik mam czerwcowek!

co do ciazy....
robi sie coraz ciezej ale nie z powodu samej ciazy a obowiazkow przy moich maluszkach.migrena zabija mnie od kilku dni a nie moge brac nawet paracetamolu:(
stwierdzono u mnie tez nadcisnienie ale juz jest ok/.
w tej ciazy nie mialam krzywej cukrzycowej sprawdzanej bo stwierdzono ze skoro w zadnej ciazy nie mialam z tym problemow to i w tej nie bede miala.
w 30 tyg wyladowalam w szpitalu ze skurczami co 5 min na szczescie ustaly!ale dostalam 2 konskie dawki sterydow.z caroline dostalam 4 ale teraz lekarz stwierdzil ze porod moze zaczac sie w kazdej chwili i ze musi dac podwojne dawki.
2 dni po sterydach mialam wizyte (w irlandii jest troche inaczej i nigdy nie wiesz kto cie akurat bedzie przyjmowal)najpierw rozmowa z polozna ktora powiedziala ze nie ma infekcji ale przez ostatnie skurcze i moja historie mam zbytnio nie lazic!ale tez mam nie lezec (jak mowili mi 2 dni wczesniej).moge sobie pozwolic na wyjscie na ogrodek.
wchodze do gabinetu a za mna czarnoskory lekarz ktory nawet mnie nie zbadal!!!!
sprawdzil cisnienie i powiedzial ze mam jaknajwiecej chodzic bo glowka juz jest zanisko i porod to kwestia dni!spojrzalam na niego jak glupia!pytam go czy dobrze zrozumialam a on do mnie ze tak bo co w tym dziwnego??przeciez zeby dziecko sie cofnelo to musze chodzic!!!!szczerze mowiac rodzilam juz 3 dzieci i z tego co mi wiadomo to...chodzenie wywoluje akcje porodowa w zagrozonej ciazy ale moze sie myle???
wsciekla wyszlam z gabinetu dorwala mnie polozna i mowi zeby go nie sluchac bo on osiol jest hihi

co do samego Colinka to pluca przed podaniem sterydow mial rozwiniete na 71%
ponoc jest duzy ale nie doprosilam sie o dokladniejsze info.zdrowy i silny tylko ze jest juz bardzo nisko!i nawet jak wyladowalam na izbie przyjec to lekarze mysleli ze to juz!!!ale szyjka zamknieta tylko on tam sie gdzies glowa pcha...
aaa i wg usg termin mam szybciej o tydien czyli z 9 czerwca mam na 2!!!a ja i tak modle sie byle chociaz do polowy maja!!!
buziaczki dziewczynki i mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do siebie spowrotem!a ja ide troche nadrobic zaleglosci co sie u was dzialo!!!

reklama
Ale sie dziewczyny rozpisałyscie:szok:

Gosia ty to masz przeboje :-D

aga_sto widocznie źle trafiłas z tym kokosem :sorry2: , ja tez mialam i materacyk wciaz wygladał jak w dniu zakupu,ale tez go wywaliłam ,bo mielismy kota i tam nasikał:baffled: wiec wiadomo tylko na smietnik rachu ciachu :-p

ona...m pamietamy :-) ojj biedna jestes z ta migrena :-( wiem,bo sama czasem mam ,jak dopadnie to koniec juz :blink: ,ale taki nasz żywot widocznie :tak:

witajcie laski
u mnie wszystko ok choć wczoraj trochę przegięłam i spędziłam popołudnie w łóżku bo zaczął boleć mniebrzuch ale dzisaij jest juz dobrze widze ze ewus jest w szpitalu no dziewczyno chyba stres cie dopadł lepiej odpusc sobie i sie nie przejmuj trzymaj sie dalej w 3paku byle do czerwca
nie pamietam kto ale pytał ktos o prezent na chrzciny może coś takiego
SREBRNY BUCIK CHRZEST GRZECHOTKA+GRAWER GRATIS!!!
SREBRNA GRZECHOTKA NA CHRZEST+GRAWEROWANIE GRATIS!
CHRZEST smoczek srebro BOCIANY GRAWER - GRATIS
bardzo fajna pamiątka

sorki ze nie odpisze wszystkim ale jestem u rodziców i tylko na moment wpadłam zajze puzniej o ile moj komp nie odmówi posłuszeństwa pa buziole

witajcie laski
u mnie wszystko ok choć wczoraj trochę przegięłam i spędziłam popołudnie w łóżku bo zaczął boleć mniebrzuch ale dzisaij jest juz dobrze widze ze ewus jest w szpitalu no dziewczyno chyba stres cie dopadł lepiej odpusc sobie i sie nie przejmuj trzymaj sie dalej w 3paku byle do czerwca
nie pamietam kto ale pytał ktos o prezent na chrzciny może coś takiego
SREBRNY BUCIK CHRZEST GRZECHOTKA+GRAWER GRATIS!!!
SREBRNA GRZECHOTKA NA CHRZEST+GRAWEROWANIE GRATIS!
CHRZEST smoczek srebro BOCIANY GRAWER - GRATIS
bardzo fajna pamiątka

moja starsza corcia dostala taki smoczek od mojej mamy na chrzest!
i przyznam ze to ciekawa pamiatka pozniej wsadza sie tam pierwszy zabek ktory wypadnie.
to sliczna pamiatka ktora zostanie na lata.mama chciala kupic Jej lancuszek z wisiorkiem ale ja jestem przeciwna bo i tak jeszcze bardzo bardzo dlugo nie bedzie go nosic!
ide zajrzec do kurczaka bo mi kominem ucieknie hihi

Gosiu czemu ty z moczem stoisz w kolejce? Bez przesady..... jak bym miała tylko mocz to bym tyle czasu nie stała:( No i oczywiście w tym kraju nikt kobiety ciężarnej nigdzie nie przepuści. Przechodzę to często na poczcie. Ale mam w nosie te babki, ja sobie siadam, zajmuję kolejkę i czekam, czekam, czekam.... a u nas to nawet i godzinę można czekać:(

Kochana ja ogólnie tez bym nie stała:no:ale dzis takie były nastroja na poczekalni (dlatego że było wyjątkowo dużo ludzi) że wolałam zaczekac niż zostać zlinczowana:szok::-D Poza tym chciałam jeszcze wyskoczyc na miasto, więc tak czy inaczej trzeba było zaczekać na otwarcie sklepów. Nawet ludzie po wyniki stali w kolejce, bo zaczęła się jedna wielka awantura:szok::baffled: Najgorsze jest to, że z powodu remontu szpitala, który trwa już kilka miesięcy wyniesiono z poczekalni wszystkie krzesła:angry::baffled:masakra...

Któraś pisała dzis o Oilatum. Ja je polecam.;-) uzywałam z moimi dzieciakami i naprawde skóra była super, i nie była sucha... naprawde świetny jest, ale drogi... jego jedyny minus ale i tak zamierzamy go z mężem zakupic.;-)

Ja czasem tez stoje w kolejkach ale wiekszosc ludzi przepuszcza na szczescie:tak:, a inni jak ktos sie odezwie ze "kobiety w ciąży powinny bez kolejki" to mówią ze tak było "kiedys" i teraz nikt tego nie stosuje...:dry::confused:
No a co sie od tamtego czasu zmieniło? :crazy: Kobiety nosza dzieci w reklamówkach, czy tam plecakach??? :angry::sorry2::dry: no brak słów.... :no:

Ewela - mnie się często brzuch napina - lekarz mówił, że to skurcze przepowiadające - mi to tak czasami 9-10 razy dziennie się zdarza
Paulka - dobrze, że leżenie przynosi efekty - lez dalej:tak: kaszlu współczuję
Aga_sto - oj bidulko masz sie z tymi zebami:szok:
AniaCh - te kosmetyki to emolienty - polecane dla alergików - nie powodują podrażnień, ale tak jak pisałą Elizka są drogie
Ona...m - znasz tę osobę co się podszywa pod Ciebie? Bo zabrzmiało jak jakaś zemsta:szok: przejścia z lekarzami tez nieciekawe:no:

ja po spacerku melduję cukry poskromione:tak:
miłego dnia

Miałam dziś jechać do promotora, ale skończyło się na rozmowie telefonicznej i całe szczęście bo nie wiem jak bym wytrzymała te obelgi w cztery oczy.
Skończyło się na tym że on nie przypomina sobie żeby zatwierdził mój temat pracy i że sobie to wymyśliłam. Prace z pewnością sama nie napisałam bo przypisy są nie takie jak on sobie życzy i ogólnie chyba jestem idiotką bo nie wstawiłam numeru stron do jednego z rozdziałów i on tego przeglądać nie będzie tylko od razu wyrzuca do śmieci. Ogólnie cała ta sytuacja źle o mnie świadczy. Co za dupek!!! Tyle czasu spędziłam nad pracą a on do mnie że z powodu braku numeracji stron sama tej pracy nie pisałam i że temat to też chyba sama sobie zaakceptowałam.
Nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś mnie tak zmieszał z błotem i czy w ogóle się kiedyś tak czułam po rozmowie z kimkolwiek.
No to się wygadałam troszeczkę, a teraz muszę iść się uspokoić dla dobra dziecka.

reklama
ANDZIA no wlasnie znam!
tylko problem polega na tym ze moderator nie moze nic z tym zrobic!bo nie ma w 100% dowodow bo ta osoba uzywala tego glupiego programu!i zeby teraz wszystko wyprostowac i oczyscic moje dobre imie musi sie tym zajac prokuratura!
zemsta?w sumie tak za to ze bylam bardziej szczera niz powinnam!
powiedzialam tej kochanej pani co mysle na temat faktu iz jej maz pali przy niej marihuane i przy niemowleciu a ona znowu w ciazy a on do pracy sie nie pali!i tylko ona pracuje i to na pol etatu a praca jest ale gwiazdor powiedzial ze za takie pieniadze jak moj Ksiaze to pracowac nie bedzie bo nie bedzie sie ponizal!ponizenie ponizeniem ja mam co jesc oni ....roznie!!!
no i teraz panienka sie obrazila i bluzga wszystkich podszywajac sie pode mnie!

ale dosc o tym bo nerwow sobie napsulam nie mniej niz ANECZNIK przez swojego promotora.
swoja droga co to za pacan?ja rozumiem ze czegos tam niedopilnowalas(maly szczegol nr pod stronami)ale czy on nie wie ze ty zaraz masz rozwiazanie i ze no niestety ale kobiety w ciazy rzadza sie swoimi prawami???

a ja zmienilam image hehe chcialam sie Wam pochwalic ale nie wiem czy tu moge Wam foto wkleic???

Do góry