reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

lena- ja jeszcze nie kupiłam myśle wciąz jaki wziąc czy taki zwykły czy jaki:( nie mam pojęcia

koriander- mnie czasem tka kłują ze nie mogę wysiedzieć w biustonoszu i sciągam go, czesto tak mnie klują ale po jakims czasie przechodzi

a mnie cos kłuje tak w okolicach pochwy w środku no masakra zaraz sie wściekne od zcego to może być? czyżby to szyjka znowu?

reklama
witam sie poswiatecznie. Zaraz nadrobie te kilka stronek,ale wczesniej chcialam Was zapytac,czy moze wiecie. Jutro ide na zastrzyk z immunoglobuliny. Czy nie trzeba byc do tego zupelnie zdrowym? bo mnie dopadlo przeziebienie i nie wiem czy mi go dadza...;/ jesli nie to w ogole bym tam jutro nie jechala,tylko zadzwonila,ale wlasnie nie wiem ,czy przeziebienie jest przeszkoda???

Jeszcze nie, bo tu też jest dylemat:) Ponoć najlepsze są te do uszu, bo szybko jest wynik, ale ostatnio widziałam na allegro też takie które się przystawia do czoła i już pokazuje temperaturę, wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem, bo maleństwo w czasie mierzenia temperatury może spać i się go nie obudzi:)

no u nas w kg w szpitalu mają te do czoła nawet nie muszą przytykać tylko tak z odległosci 0.5 m strzelaja w czolo i juz maja temperaturke dla mnie bomba:)

AniaCh- ja nie pomogę bo nie mam pojęcia:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
koriander- mnie czasem tka kłują ze nie mogę wysiedzieć w biustonoszu i sciągam go, czesto tak mnie klują ale po jakims czasie przechodzi

a mnie cos kłuje tak w okolicach pochwy w środku no masakra zaraz sie wściekne od zcego to może być? czyżby to szyjka znowu?
Moze to od biustonosza, cos czuje ze chyba rozmiar wieksze sie zrobily, dziekuje paula!
A co do klucia w pochwie to nie mialam, a mialas badana szyjke (dlugosc, twardosc?)

witam sie poswiatecznie. Zaraz nadrobie te kilka stronek,ale wczesniej chcialam Was zapytac,czy moze wiecie. Jutro ide na zastrzyk z immunoglobuliny. Czy nie trzeba byc do tego zupelnie zdrowym? bo mnie dopadlo przeziebienie i nie wiem czy mi go dadza...;/ jesli nie to w ogole bym tam jutro nie jechala,tylko zadzwonila,ale wlasnie nie wiem ,czy przeziebienie jest przeszkoda???
AniaCh ja mialam dwa tygodnie temu i mialam lekki katar, polozna powiedziala ze to nie ma znaczenia. Na wszelki wypadek zapytaj sie zanim ci wstrzykna :tak:

Witam po świątecznie, dziśś mam wizytę o 15.30 ale bez dokładnego USG (bo USG mam zawsze ale bez mierzenia).
Co do wyprawki to ciuszki mam wszystkie, nawet w nadmiarze. Brakuje mi rzeczy dla mnie do szpitala...dziś mam zamiar zamówić wózek a w przyszłym tygodniu jedziemy po łóżeczko....Mi w sklepie polecają materaz pianaka-kokos, ale zastanawiam się jesze nad gryka-pianka-kokos. W czwartek mam zamiar wybrać się na zakupy do Nadarzyna (koszula, szlafrok, klapki) i do jakiegoś Reala (proszek do prania, moiże pmampersy itp.) W prawdzie mąż na mnie wrzeszczy, żebym już tak daleko sama samochodem na zakupy nie jeździła ale poraz kolejny nie mam zamiaru go słuchać bo jak znam życie to nie doczekam się aż on znajdzie czas i ze mną pojedzie.
pomyślnych wieści po wizycie:)

anecznik hahah ja wczoraj mówie do swojego D.ze jestem taka zmeczona ,a on sie pyta czym,przeciez nic nie robiłas cały dzien,a ja ,mówie mu własnie tym nic nierobieniem :-D:-D:-D

Co do chrzcin, my kupilismy rok temu na chrzciny chłopca srebrną branzoletke z imieniem i data chrztu jako chrzestny dziecka :-) Bo dziewczynce to wiadomo,ze kolczyki najprosciej kupic,a chłopak to juz problem.Albo moze byc złoty łańcuszek z krzyzykiem koszt ok 200-300zł wiec tez prezent spoczko :-)

z krzyżykiem bym uważała, bo niektórzy sądzą, że podarowanie na chrzciny krzyża = danie krzyża na całą drogę życia dziecka ...
ja nie wierzę, ale nigdy nie wiadomo kto w co wierze ...

Pytanie z zupełnie innej beczki?
Dziewczyny co myślicie o tych materacach lateksowych?
Wiem że kiedyś był gdzieś temat materaców, ale teraz się do tego dogrzebać to <olaboga>
Jakie materacyki dla dzieci kupujecie?

o to chodzi, że co sklep i człowiek to opinia ;(
ja będę kupowała dla nas do sypialni to jeszcze podpytam ... ale nie wiem czy to coś da ....
na razie myślimy o kokosowo - gryczanym

he he ale się uśmialam:)
\Super Gratuluje nie ma to jak na swoim aż zazdroszczę!!!! Ekstra

:)

dzięki ;)

Ja po świętach jakaś umęczona jestem. Oczywiście też zaszzalałam z jedzonkiem co odpijało się na moich cukrach no ale teraz basta- wracam do racjonalnego żywienia. Ogólnie to bardzo się cieszę, że już jestem we własnym domku...lubię rodzinne święta ale jakoś zmęczyła mnie rodzinka.
Dziś nawet nie wyspałam- chyba tylko raz wstawałam do kibelka;-)
Już nie mogę się doczekać soboty- będę mieć usg;-)

kpi- super że już za chwilę będziecie w swoim mieszkanku- to wspaniałe uczucie!!!

dzięki
trzymam kciuki za USG, ja swoje mam w piątek za tydzień ... 16 kwietnia ...

Kurcze my to znowu mamy pod górke:no::no::no: mąż wrócil z kroplówki mysleliśmy ze juz ostatniej i sie dowiedział ze w poniedziałek znowu na tydzien do szpitala na trzeci kurs:-:)-:)-( kiedy to się skonczy:-(
kpi - gratuluje nowego gniazdka:-D
zdec- ja myślę o kupnie materaca kokosowo-gryczanego
liliti - fajnie, ze sie unromowało i mała pięknie w brzuszku rosnie:-)

zawsze to bliżej niż dalej, a my trzymamy kciuki, że to było juz ostatni raz!

Witajcie, widze ze ruch poswiateczny sie zaczal ;-)
Kajdusia jejku moze na nastepne swieta jakis skafander ochronny ci sprawimy :-D A te ciasta brzmia pysznie, zjadlabym sobie takiej baby..mmmm
Kpi no nareszcie, gratuluje!!! Nie ma nic przyjemniejszego niz urzadzanie mieszkanka :blink::tak:
liliti ciesze sie ze wszystko nadal ok, na poczatku maja bedziesz ja juz tulila w ramionach, niesamowite :-D
gosiu badzcie cierpliwi, trzymam bardzo mocno zacisniete kciuki zeby to juz byl ostatni raz!

Witam nowa czerwcoweczke

Dziewczyny czy czujecie czasami klucie w piersiach? Mnie od dwoch dni strasznie kluje, dzis troche przeszlo, ale bardzo nieprzyjemne uczucie. Miala ktoras z was cos podobnego? :confused::confused:

ja niestety nie pomogę ;(

Jeszcze nie, bo tu też jest dylemat:) Ponoć najlepsze są te do uszu, bo szybko jest wynik, ale ostatnio widziałam na allegro też takie które się przystawia do czoła i już pokazuje temperaturę, wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem, bo maleństwo w czasie mierzenia temperatury może spać i się go nie obudzi:)

a moze taki w smoczku????
mi się to wydaje dobrym rozwiązaniem ....

liliti - super, że z malutką wszystko ok, jejku - juz za chwilkę będzie w Twoich ramionach .... pięknie ....

Cześć cześć!
Święta się skończyły to i ruch na wątku większy!
Przerażacie mnie z tymi skompletowanymi wyprawkami dla maluchów, spakowanymi szpitalnymi torbami itp... Ja jeszcze się za nic nie zabrałam, mam wprawdzie większość rzeczy po Piotrusiu ale gdzieś głęboko pochowane po piwnicy, trzeba to odgrzebać i sprawdzić, czy aby nie zapleśniało :baffled: A akcesoriów jeszcze nie mamy żadnych- ani smoczków, ani butelek, oj, trzeba będzie się solidnie za to zabrać, ale jakoś mi się nie chce :baffled:

Lencja- W ostatnim czasie i ja i mój mąż zostalismy chrzestnymi i daliśmy taki medal: Papież i Dzieci - medal z tampondrukiem - Monety | Numizmatyka | emonety.pl | Największy Portal Numizmatyczny. Numizmatyka, hobby, kolekcje - wszystko o monetach złotych, srebrnych i Nordic Gold. Artykuły o numizmatyce i pieniądzach, monety zło Jest piękny, elegancki, służy jako pamiątka, ale z każdym rokiem będzie zyskiwać na wartości... A jeżeli nie ten medal konkretnie to może jakiś inny medal lub pieniążek z numizmatyki... To i pamiątka i inwestycja :tak:
Zdec- uśmiałam się do łez z Adasia chrześniaka :-D
Kpi23 GRATULUJĘ! Teraz tylko miłej "wprowadzki" życzę!
Elizka- to faktycznie dobrze, że zmieniłaś gina!
Andzia- jaka Ty pracowita po świętach jesteś z samego rana :-) Mnie jeszcze trzyma świąteczne lenistwo :-p
gosiagro- ale mnie zmartwiłaś tą dodatkową serią u męża :-( Współczuję Wam strasznie,ale do trzech razy sztuka- teraz już dziadostwo będzie na zawsze przepędzone!
liliti- super wiadomości, jak to dobrze, że znalazłaś się w tak dobrym szpitalu i wśród odpowiedzialnych ludzi, no i że wyprawkę wcześniej skompletowałaś- teraz ze spokojem możesz oczekiwać na maleństwo
koriander- no to podskocz do nas na kawusie i ciasta :tak: A z tym kłuciem to Ci nie pomogę, ja miewam problemy z oddychaniem, ale kłucia w piersiach nie mam...

A materac mamy po Piotrusiu kokosowo- gryczany :tak:
Termometr w smoczku odradzam, dostaliśmy od szwagrostwa dla Piotrusia i ani razu się nie przydał... każde dziecko lubi sobie nuplać swoją ulubioną konkretną wielkość i kształt i smoczek na przykład za duży od razu wypluje- trzeba by było taki termometr też co chwilę zmieniać... My mamy taki do ucha, ale jak przyłożyć do czoła, albo nawet do ściany :-D to wszystko zmierzy :tak:

Ale popisałam
Na razie

hej

ja ciuszki dostałam, także niewiele kupuję

właśnie chce zamawiac na allegro łóżeczko, materac, pościel i przewijak, a za miesiąc wózek

drobiazgi- typu smoczek czy buteleczka tez już mam

tak się zastanawiam nad laktatorem...

jaki polecacie?

reklama
Do góry