reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dzień dobry!
no i tak jak zapowiadali na weekend pogoda się popsuła:no:
szkoda, bo dzis znajomi przyjeżdżają spragnieni grilla;-)

Milka26 - ja też ostatnio mało czytam, bo pogodę wykorzystuję na maksa jak sie da siedząc na dworze:tak: co do cukru - ja wcisnęłam pół cytryny - mi to smakowało. Mnie własnie wyszły wyniki złe i powiem szczerze, że żadnych objawów - tylko tyłam bardzo szybko (1kg na tydzień) i non stop podjadałam - ale w ciązy też to normalne;-) teraz od 8 tygodni nie przytyłam nic, wiec zapas spory zrobiłam wtedy;-)
Ita85 - super, że wyniki dobre
Cobra18 - wydaje mi się, że powinna mieć zasiłek macierzyński, ale nie wiem, czy ZUS tego nie sprawdzi, tak jak pisała Zdec

miłego weekendu Brzuchatki:-)

reklama
Witam:-)
no i po słonku:-( ale podobno od wtorku znowu ma być cieplej:tak:
Ja dzisiaj od rana sprzątam i jeszcze namówiłam mojego P na małe przemeblowanie w pokoju Szymka:-) bo ja już tak mam że u mnie nie może nic stać za długo w jednym miejscu :-) mój P sie śmiał że ja to musze mieć meble na kółkach:-)

cobra18 to może ściągnij Adobre reader wystarczy, chwilę to potrwa ale czasem się przydaje ;)

te tabliczki.. fakt, wiejski lans jak nic ;) tylko na co po co komu to nikt nie wie ;)

dziewuszki a wiecie co dziś zrobiłam :D? z rana fajnie sobota, ludzie śpią więc na mieście spokój i cisza i zaszalałam podjechałam do sklepu z rzeczami dla maluchów i oprócz jakiś tam pierdołek typu termometr do wody hyhy nakupiłam różne skarby, ale z czego jestem najbardziej zadowolona to.... taka przytulanka byczek pozytywka hihi, nie umiałam się powstrzymać. ponoć maluchy rozpoznają po urodzeniu melodie z życia płodowego, ale ja jakoś nie umiem się zdecydowac na słuchanie jednej i tej samej płyty więc pomyślałam, że jak będziemy Mu już pozytywkę codziennie puszczać to się przyzwyczai i potem to będzie dla Niego coś znajomego bardzo :) narazie chyba jest tak samo oczarowany chyba jak ja ;) poza tym fajnie taka maskota pozytywka jeszcze podczas ciąży, potem zostanie na okres niemowlęcy a potem głęboko schowam i dostanie na 18tkę albo w wyprawce jak z domu wyprowadzać się już będzie ;)

cobra tu jest strona ZUS o zasiłku macierzyńskim: Serwis ZUS - Zasiłek macierzyński
Wydaje mi się że dla ZUSu najważniejsze jest aby była składka płacona przez jakiś okres zanim przejdzie na chorobowe (bodajże miesiąc), co ich reszta obchodzi.

Ja po wczorajszej informacji że urzędnicy celni musieli spalić 20 tysięcy kurtek dziecięcych przechwyconych na granicy (chińskich podróbek firmy Disney) zamiast przekazać je potrzebującym, ponieważ firma Disney się nie zgodziła; postanowiłam bojkotować ich towary. Wiem że się nigdy o tym nie dowiedzą i w żaden sposób tego nie odczują, ale ja poczuję się lepiej. Jakoś inne firmy nie miały problemu z wyrażeniem zgody na podobne przekazywanie a oni, mają u mnie wielkiego minusa, a niby firma ciesząca się takim dobrym imieniem i kojarzona przede wszystkim z dziećmi.

Ostatnia edycja:
Ja po wczorajszej informacji że urzędnicy celni musieli spalić 20 tysięcy kurtek dziecięcych przechwyconych na granicy (chińskich podróbek firmy Disney) zamiast przekazać je potrzebującym, ponieważ firma Disney się nie zgodziła; postanowiłam bojkotować ich towary. Wiem że się nigdy o tym nie dowiedzą i w żaden sposób tego nie odczują, ale ja poczuję się lepiej. Jakoś inne firmy nie miały problemu z wyrażeniem zgody na podobne przekazywanie a oni, mają u mnie wielkiego minusa, a niby firma ciesząca się takim dobrym imieniem i kojarzona przede wszystkim z dziećmi.

Niestety jest dużo takich firm, które nie przekażą dla dzieci tylko wolą spalić, ale są to zazwyczaj korporacyjne firmy Nike, Adidas itp. No i jak widać Disney też się do nich zalicza.:-:)-(
Niestety to przykre..... przecież i tak zostaną spalone....:-:)-(
Tylko że z drugiej strony patrząc na to od strony producenta, to taka firma np Nike, Disney gdzie płaci się głównie za markę nie chce zapewne, aby ich towary były ogólnie dostępne dla wszystkich i dlatego tak robi:(
Chociaż że dla tych małych biednych dzieci, mogliby zrobić wyjątek...... no ale cóż.... życie......:(

hahaha jaka tu cisza:-) weekend zapewne, jak pogoda paskudna i ja siedzę w domku to nie ma nikogo;-)

Dzień dobry!
no i tak jak zapowiadali na weekend pogoda się popsuła:no:
szkoda, bo dzis znajomi przyjeżdżają spragnieni grilla;-)

miłego weekendu Brzuchatki:-)
ech ja tez bym juz rozpoczęła sezon grillowy, może po świętach?
nawet ostatnio z mamą rozmawiałyśmy że w tym roku trzeba by wcześniej żebym zdążyła się nacieszyć pysznym jedzonkiem bo latem przy karmieniu może być ciężko:tak:

a tak z innej bajki dziewczyny co przygotowujecie na święta? tzn jakie sałatki? ciasta?
tak mnie dziś na zastanowienie wzięło bo nie mam koncepcji żadnej co by tu przygotować?

Ja nic nie przygotowuje bo święta jak zwykle spędzamy jeden dzień u moich rodziców drugi u męża rodziców i jeszcze wałówe zawsze do domu dostaniemy także luzik moge sobie odpoczywać he he :-)

taka przytulanka byczek pozytywka hihi, nie umiałam się powstrzymać. ponoć maluchy rozpoznają po urodzeniu melodie z życia płodowego, ale ja jakoś nie umiem się zdecydowac na słuchanie jednej i tej samej płyty więc pomyślałam, że jak będziemy Mu już pozytywkę codziennie puszczać to się przyzwyczai i potem to będzie dla Niego coś znajomego bardzo :) narazie chyba jest tak samo oczarowany chyba jak ja ;) poza tym fajnie taka maskota pozytywka jeszcze podczas ciąży, potem zostanie na okres niemowlęcy a potem głęboko schowam i dostanie na 18tkę albo w wyprawce jak z domu wyprowadzać się już będzie ;)

też po świętach kupuję pozytywkę, u wielu kobiet się sprawdziło :)

ale pogoda straszna... nic sie nie chce.
miłego weekendu!!

Ja nic nie przygotowuje bo święta jak zwykle spędzamy jeden dzień u moich rodziców drugi u męża rodziców i jeszcze wałówe zawsze do domu dostaniemy także luzik moge sobie odpoczywać he he :-)

To dokładnie tak jak my;) Plusem tego wszystkiego jest, że nie trzeba się niczym martwić;) W sumie nawet nie muszę za dobrze w domku sprzątać, bo i tak przecież nas tu nie będzie:)
Uciekam kochane. Bo jedziemy na weekend do rodziców, zresztą jak zawsze:) Ale dzisiaj jak zatrzymamy się u teściowej na noc, to może do was zajrzę wieczorkiem:)
Pozdrawiam was serdecznie brzuchatki i życzę miłego weeekendowania.
Co do grilla to też bym sobie zjadła taką kiełbaskę <mniam> <mniam> ....
Może uda mi się dzisiaj ich namówić na grilla, przecież zawsze grill może się palić na podwórku a my możemy siedzieć w środku:)

reklama
wiecie co ale sie uśmiałam z mojego synka, zaczął sobie rymowanki wymyślać i tak słucham i słucham i mówie do niego:
< synku jak ty rymujesz
a on do mnie
< no rymuje jak stary Jan Kochanowski:-)

Do góry