reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hej wszystkim :)

czas leci :) ale czy na grudzień jeszcze nie za wcześnie?
Co do tabliczek na wózki z imieniem to ja widziałam u nas ale rewelacji nie ma i nie podoba mi sie to, chociaż o gustach się nie dyskutuje :)

Strasznie brzydko sie na dworze zrobilo :/ po wczorajszym słoneczku nie zostało śladu.
A spałam dzisiaj tak mocno że nawet deszczu w nocy nie słyszałam - dobrze że wczoraj wieczorem zabrałam pranie z balkonu :)

reklama
ewela ja mam takie upławy już od dłuższego czasu, też bez swędzenia i pieczenia po prostu taka nasza uroda :-D :-D

Dziewczyny w waszych miastach też modne jest teraz przyczepianie tablic (wyglądających jak te rejestracyjny w aucie) z imieniem dziecka do wózka??? Przy gondoli to dla mnie jeszcze ujdzie ale już w spacerówce to bardzo nieodpowiedzialne jak dla mnie.

Uspokoiłas mnie :-) A co do tablic widziałam to w lato :baffled: nie podoba mi sie to jakos,takie wiesniackie,a poza tym,nie chce,zeby wszyscy wiedzieli jak moje dziecko ma na imie :dry:

No do czwartku chyba nici ze spacerku,bo u mnie ma padac :no: szkoda,bo juz tak fajnie było :blink:

witajcie.no i pogoda w Poznaniu sie popsula :( a wczoraj paradowalam dumnie z brzuchem w krotkim rekawku,a dzisiaj juz lipa.pada deszcz,zrobilo sie chlodniej,i znowu smutno,mam nadzieje ze raz dwa pogoda sie poprawi,bo nalezaloby powoli otworzyc sezon grillowy ;] mam taka ochote na kielbaske z grilla,do tego ziemniaki pieczone i sos czosnkowy ze masakra.

dziewczyny mozne ktoras z Was sie zna na tych wszystkich umowach o prace? kumpela dostala umowe o prace na czas okreslony, 5mc. czy przysluguje jej l4 i macierzynski? bedzie tak jak my czerwcowka,a ze mieszka na wiosce mojego meza,to sie na tym nie zna,a ja juz wcale:)

cobra Wydaje mi się że jeśli nie jest to umowa na zastępstwo i jest dłuższa niż miesiąc to należy jej się jak najbardziej. Tak mi się wydaje ale upewni się jeszcze w Kodeksie Pracy :-)

witajcie kochane
ja jak zwykle z doskoku, aż normalnie:zawstydzona/y: ale ciągle brak mi czasu, pogoda piękna, po 20 stopni więc każdą wolną chwilę wykorzystujemy na spacerki, w międzyczasie trzeba coś w domku ogarnąć, jakiś obiad i tak leci, a wieczorem jak już zajrzę to tylko na chwilkę poczytam i padam ze zmęczenia bo brak sił i szybko do łóżeczka
za to dziś coś się popsuło, od rana z małymi przerwami pada i nie za ciekawie tak jakoś szaro, buro, ale może i dobrze, przynajmniej w domku posiedzę
widzę że wszystkie zaszalały w tym tygodniu z fryzurami:-) ja też byłam w środę, miałam zrobić sobie tylko baleyage i troszkę podciąć a skończyło się na tym że z moich zapuszczanych długich włosów zrobiły się takie do ramion i mocno wycieniowane, chyba za długo miałam już takie długie i potrzebowałam odmiany, a i tak co jakiś czas wracam do takiej długość bo jest mi tak wygodnie, mój mąż stwierdził tylko czy nie było mi żal?:-)

dobrze że po wizytach same dobre wieści, mam nadzieję że u naszych chorowitków też już poprawa nastąpiła
a tak poza tym wszystkim miłego dnia:-)

Cobra jeżeli to "normalna" UOP to w momencie porodu ulega przedłużeniu i macierzyński przysługuje. Jeszcze inna sprawa, gdyby może podpisała tą umowę np nie dawno, będąc już w wysokiej ciąży, to może się okazać że ZUS nie wypłaci jej macierzyńskiego, tylko skontroluje, bo okres płacenia składek będzie za krótki. - Przynajmniej tak mi się wydaje, że to tak działa.

Witam w ten pochmurny dzień!
Kurcze czemu zawsze na wekend pogoda się psuje:crazy:
Co do tych tablic to dla mnie też wioska ale w tym roku teściu jak był nad morzem oczywiście mi taką zakupił na pamiątke z nad morza:baffled:ciekawe gdzie bym miała sobie to swoje imie przyczepić chyba na czole on sobie przyczepił do szyby w samochodzie:nerd:myślał że ja też tak zrobie a ja gdzieś w pracy zostawiłam po jakimś miesiącu pyta czemu nie przyczepiłam powiedziałam że przyssawki od tego się zgubiły:rofl2:
ewela-co do upławów to myśle że jeśli cię coś niepokoi i masz ich więcej niż normalnie to lepiej poprosić gina o zrobienie wymazu wtedy wszystko wiadomo .Ja miałam robiony na początku wymaz było ok póżniej miałam troszke więcej upławów ale zwykłych białych nic nie swedziało ani nie piekło ale gin zrobił wymaz i wyszły bakterie i teraz biore jakieś czopki na to i furagin .

reklama
Do góry