reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej dziewojki, jak tam brzuszki :-)
Widze ze temat porodu coraz czesciej gosci, ja jakos nie moge tych filmow ogladac ale chetnie czytam doswiadczenia innych mam, zwlaszcza te pozytywne :blink: Pamietajcie ze kazda z nas jest inna i porod bedzie bardzo osobistym i indywidualnym przezyciem, ja sie staram myslec ze bedzie dobrze, w koncu nie ja pierwsza urodze, no i maluszek bedzie po tym na zewnatrz bedzie go mozna tulic i calowac w stopki, wiec warto pojeczec :sorry2:

liliti dobrze ze w takim wysmienitym humorze, oby Sonia grzecznie kilka tygodni poczekala, no i super ze taka opieke masz, to najwazniejsze! ;-)
annajak a masz wskazania neurologiczne na cesarke? Przynajmniej bedziesz znala termin narodzin maluszka, oby sie ulozylo po twojej mysli :blink:

AniaCh gratuluje malego modela :-D Dasz rade dojechac, najwyzej sprobujcie robic wiecej przerw, dluzej wam zejdzie ale lepiej dla krazenia i samopoczucia :tak:

neti sliczne lozeczko, my mamy podobne dosc ciemne tylko ze odziedziczone :-) A jak tam Francja, wypoczelas troche? Nastawiasz sie na wyjazd tam na stale po narodzinach Amelki?

mama mikolaja szkoda ze masz taka kiepska opieke, moze zmien polozna? Ja nie jestem zachwycona, ale z lekarzami mielismy tu sporo kontaktu i nie jest tak zle :-) Poza tym badanie krwi zrobia ci jesli poprosisz o skierowanie, ja mialam tydzien temu cala morfologie, toksoplazmoze, cukier itp, jedyna roznica ze w Polsce lekarze na nie sami kieruja a tu nie. A nie wolisz urodzic w PL skoro tu cie tak wszystko stresuje? Ja bym sie chyba wykonczyla nerwowo :-)

ewus tez jestem ciekawa nowej fryzki :tak:

reklama
mam ochote klnac i nic wiecej wiec uciekam z tad zeby was nie denerwowac
Milego Dnia

o masakra!!! To rzeczywiście Ci współczuję. Słyszłam że poza granicami nie ma takiej dgn jak tutaj,tzn nie szaleje się tak z badaniami i ogólnie usg czy inne sprawy, może jest w tym trochę sensu,bo nie ma co przesadzać, ale żeby wogóle nie robic żadnych badań, nie wiedzieć jak duże dziecko to juz dla mnie przesada. To równie dobrze sama możesz się tak zbadać. Skoro ktoś się tym zajmuje to chyba powienien byc kompetentny!! :szok: Co ona tam robi??? :szok: Jest położną czy ktoś ją wziął z łapanki na ulicy?!:wściekła/y:
Przykro mi,że musisz przez to przechodzić. Nie denerwuj się, bo maluszkowi sie udziela:-):sorry2:
Życzę powodzenia na wizycie w Polsce!!!

ewelinka307,
ja dotychczas przezylam jeden porod. podbono nalezal do najciezszych jakie mozna miec. mimo tego polog byl dla mnie straszny (jako wlasnie konsekwecja tego ciezkiego porodu, bo bylam bardzo poszyta), bo trwal i trwal, a te 8 godzin porodu szybko przeszly.
dzis polozna mi powiedziala, ze takich wspomnien jakie mam na pewno miec nie bedzie, bo prawdopodobienstwo, ze bedzie lepiej graniczy do 100%. wiec i u mnie nie ma reguly :) i chwala bogu!:-D:-D:-D

annajak,
ja przez kilka lat wielokrotnie jezdzilam przy bolach miesiaczkowych R-ka do szpitala. nawet po urodzeniu dziecka, kiedy wszyscy mowili, ze miesiaczki nie beda juz takie ciezkie.
niestety tych boli nie ma co porownywac. to sa zupelnie inne bole, choc ja przy miesiaczce mdlalam z bolu i przy porodzie tez zemdlalam:tak:
ale bolalo zupelnie inaczej.
powiem na pocieszenie, ze bole porodowe znosi sie lepiej. jest taki wysyp hormonow, ze po pewnym czasie nic sie juz nie czuje w ostatniej fazie. to chyba u prawie kazdej babki. tak boli, ze juz nic nie wiadomo. wazne tylko, zeby wreszcie male wyszlo. a taki bol miesiaczkowy jest bezsensowny. boli, boli i nie wiadomo kiedy wreszcie przestanie. ja obzeralam sie tabletaki i guzik. wiec wole bole porodowe. przynajmniej mala piekny koniec :-)

moja rozmowa z polazna byla bardzo owocna. chyba jednak bede robic cesarke :-)

Witajcie Grubaski:)Ja właśnie wróciłam z pracy autobusem:)Bo mój mąż zabrał auto;)Chyba juz nie jechałam z 10 lat:)Mimo, ze mój tato jest kierowcą;)Oczywiście w autobusie nikt nie ustapi ale patrzeć na brzuch każdy chce;)Czuję się świetnie;)U mnie na termometrze 20*C ale fajna pogoda;)

A co tu taka cisza??Aż jedna strone od rana musiałam nadrabiać...:szok::szok:
Wrrr denerwuje mnie ten internet:wściekła/y::wściekła/y: zanim do was wejdę ro z pół godziny...:wściekła/y:

kochane zdjęcie nowej fryzurki wstawie w niedziele albo poniedziałek,bo pewnie do jutra by sie wstawiało z jego dzisiejszym tempem:/
Ania Ch gratuluję dobrych wieści
mama Mikołaja to rzeczywiście my przy Twojej opiece to nie mamy na co narzekać...Ale kurczę jak można pracować w sużbie zdrowia będąc kompletnie ciemnym....:szok::wściekła/y:
Cisza jak w kościole;)Aż w szoku jestem, że miałam tak mało do nadrobienia;)

Taka ładna pogoda chyba wszystkie na spacerkach:-)
A moje dziecko po przedszkolu nie ma już siły iść na spacer przychodzi do domku i lulu więc i ja siedze obudzi się jak już będzie ciemno ale i tak wyjdziemy chociarz na troche:tak:

mama mikolaja - no to sie z nimi masz!! tutaj tez czesto nielepiej! ja na szczescie(odpukac) nie mam narazie z angielska sluzba zdrowia wiekszychproblemow, wkurzaja mnie czasem,ale w porownaniu do innych opieke i tak mam naprawde dobra,fart! Kiedy jedziesz do Pl? gdzie masz zamiar rodzic?

Naprawde cisza na forum... wiosna wkolo, po co czas przy kompie spedzac...
a ja nad ocenami opisowymi moich ananasow siedze ;/

mama mikolaja - no to sie z nimi masz!! tutaj tez czesto nielepiej! ja na szczescie(odpukac) nie mam narazie z angielska sluzba zdrowia wiekszychproblemow, wkurzaja mnie czasem,ale w porownaniu do innych opieke i tak mam naprawde dobra,fart! Kiedy jedziesz do Pl? gdzie masz zamiar rodzic?

Naprawde cisza na forum... wiosna wkolo, po co czas przy kompie spedzac...
a ja nad ocenami opisowymi moich ananasow siedze ;/
He he no to masz fajnie..potraktuj ich łagodniej i poza wyżaj..niech czują wiosnę;)

No faktycznie cisza dzis :szok:
My juz w domku po spacerku, i mały sie strasznie wierci i rozpycha ;-) i jakoś kręgosłup mnie zaczoł boleć... ehhh

reklama
Witam!
Przepraszam, ze sie ostatnio nie udzielam, ale wiosna opanowała mnie w pełni i kiedy tylko mogę to przesiaduje na dworze:tak: jakaś siła normalnie we mnie weszła - i troszkę mi czasu szkoda na siedzenie przed komputerem.
Doczytałąm, że u Liliti Sonia nadal w brzuszku, Annajak musi leżeć a Ewuś juz w domku - ściskam Was dziewczyny mocno i trzymam kciuki - byle tak dalej, ze maluszki w brzuszkach siedzą:tak: AnnaCh - też gratuluję super wieści szyjkowych;-)
Mamo Mikołaja - przykro mi, ze trafiłaś na niekompetentną osobę - mam nadzieję, że jednak wszystko w porządku

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Do góry