reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

gosiago - moje kostki też puchną, ale u mnie to przyczyna zatrucia ciążowego bo i ręce mi puchną i na twarzy jest mnie nieco więcej :baffled: jeśli opuchliznę masz po całym dniu - to nie ma czym się martwić, gorzej jeśli byłaby po nocnym odpoczynku, a tak jest niestety u mnie.

dzieki za Twoja odp:tak:, wiesz ja musze się sobie lepiej przyjrzec, mam nadzieje, ze to tylko chwilowe, ale skoczyła mi też waga i troche sie martwie:-(, zobacze moze z tą wagą to tylko chwilowe, rece i twarz wydają mi sie chyba normalne, ale musze to obserwowac

reklama
Na jaki wzór się w końcu zdecydowałas?:-D I jakie elementy bierzesz? Ale śliczny pokój będzie miała Natalcia:-D
Orchidea wykończona kolorem bordowym. Bierzemy na razie: łóżeczko to większe, komodę, przewijak i półkę nad komodę na kosmetyki.
Resztę się dokupi potem jak już będzie potrzebna:):)

Gosiu nie wiem ile w tym prawdy ale woda może się odkładać w organiźmie dlatego że za dużo pijesz. Tak mi kiedyś szefowa powiedziała, dlatego nie wiem ile w tym prawdy

Lena super że wracasz do zdrowia):)
Uciekam:):)
Pokażę się wam jak wrócę:p

Witajcie!
Ja już siedze sobie w pracy zadowolona po wczorajszym wypadzie bardzo fajnie było podawali super drinki bezalkoholowe nosili koreczki i różne owocki w czekoladzi mniam mniam dj puszczał muzyczke a ja latałam i robiłam zakupy w takiej atmosferze to zupełnie co innego niż normalnie cykali nam zdjęcia ciekawe w jakiej gazecie pokażą takiego grubaska mam nadzieje że klisza pękła:-DWogóle powiem wam że fajna ta nowa kolekcja Garden sukienki szerokie jakby ciążowe kupiłam dwie szerokie bluzeczki że brzuszek się mieści też zakupiłam i jeszcze jakiś duperelek nakupowałam szkoda tylko że w centrum nie ma działu dziecinnego bo tam bym spędziła więcej czasu:-D
Brzuszek dziś 92cm czyli znowu 1 cm do przodu:-)
zdec-czyżby jakaś zmiana z tym wózeczkiem planowałaś chyba inny.
liliti-trzymaj się kochana!
Agi-wychodz szybciutko z tego szpitala niech się te wyniki poprawiają!
ewus-no u ciebie ten pępek to normalnie ewenement niezły jest:-D
gosiagro-mi narazie nic na szczęście nie puchnie ale w poprzednich ciążach do końca nie puchłam więc mam cichą nadzieje że teraz tez tak będzie:tak:
ewela-ale ci dobrze z tym morzem taki spacerek to coś pięknego zazdroszcze!
agi29-witaj!i pisz często

Orchidea wykończona kolorem bordowym. Bierzemy na razie: łóżeczko to większe, komodę, przewijak i półkę nad komodę na kosmetyki.
Resztę się dokupi potem jak już będzie potrzebna:):)

Gosiu nie wiem ile w tym prawdy ale woda może się odkładać w organiźmie dlatego że za dużo pijesz. Tak mi kiedyś szefowa powiedziała, dlatego nie wiem ile w tym prawdy

Mebelki sliczne:tak:
a co do tego picia to juz nie wiem kiedys lekarz kazał mi duzo bo miałam problem z wysokim hematokrytem a pozniej jak miałam bakterie w moczu. Myślę, że teraz wypijam dziennie 1,5 - 2 litry jak sadzicie to dużo? Ile wy wypijacie?

Oj nic bardziej mylnego!
Często ludzie uważają, że woda w organizmie się zatrzymuje bo jej się za dużo pije! Mnie od samego początku gin uczulił aby mi czasem nie przyszło do głowy ograniczać spożycia płynów bo efekt będzie odwrotny! Przy zatrzymywaniu wody w organizmie trzeba właśnie pić i to dużo ale wody niskosodowej i ograniczyć spożycie soli - a przynajmniej soli wysokosodowej bo to właśnie sód powoduje zatrzymywanie wody.

a co do tego picia to juz nie wiem kiedys lekarz kazał mi duzo bo miałam problem z wysokim hematokrytem a pozniej jak miałam bakterie w moczu. Myślę, że teraz wypijam dziennie 1,5 - 2 litry jak sadzicie to dużo? Ile wy wypijacie?

Ja staram się pić co najmniej 2 litry wody, ale nie zawsze mi się udaje, zauważyłam jednak, że im więcej piję tym się lepiej czuję.

Witam:-)
Ale córcia mi dała w nocy popalić, pół nocy nie spałam. Takie życie, przyzwyczaja już mamusię na późniejsze wstawanie.
Wczoraj przed południem troszkę Was podczytałam, ale byłam tak zabiegana że nie miałam czasu nic pisać. Wieczorem zaś nie miałam siły na nic. Bo tak najpierw poleciałam na zakupki po coś na obiad i kolację, na targu oczywiście musiałam pooglądać co w każdej budce mają oraz wpadłam do ciuchlandu. Potem biegiem robić obiad. Jak tylko mój misiak wrócił z pracy to na biegu zjedliśmy obiad i do szkoły rodzenia. Po zajęciach do Arkadii na zakupy. Kupiliśmy już pieluszki, chusteczki, sudocrem, oliwkę, krem ochronny i kilka innych artykułów dla Karolci. Jak wróciliśmy to byłam tak padnięta że tylko kolacja, prysznic i spać.
Zaraz biorę się za czytanie co wczoraj i dziś. Mam nadzieję samych dobrych wiadomości.

Miłego dnia!!!:-) Wizytującym dziś najlepszych wiadomości!!!:-)

Witajcie dziewczynki
przepraszam,ze tak z biegu, ale chciałam Wam donieść,ze moja przyjaciółka wreszcie urodziła!!!!:-):-):-) Dziś o 8:50 przez cesarskie cięcie przyszedł na świat Ziemowit całe 4330 g i 60 cm szczęścia,
Mały jest cudowny, w prawdzie widziałam go tylko przez szybkę, bo nie chcę go narażać na moje zarazki po chorobowe, ale i tak się zakochałam.:-):-)
I teraz to już naprawdę odliczam dni do czerwca, bo już chcę mieć moja córeczkę przy sobie!!!:-)

A ta wogóle to dziś za 100zł kupiłam od koleżanki kołyskę z pełnym wyposażeniem, więc tak sobie myślę,że to już naprawdę zbliża się wielkimi krokami!! :-):-)

Miłego dnia Wam życzę!!!!

Witam się prawie w samo południe:-) ale sie miło zapowiadał dzień:-) słońce za oknem, cieplutko. Byłam już na spacerku i odebrała przy okazji ostatnią paczkę z alegro z pościelą i ochraniaczem do łóżeczka:-) Dzisiaj miałam jeszcze jechać z mała na basen i resztę dnia miałam leniuchować a tu mi wypadła niespodziewanie wizyta u ginegologa. Znowu pojawiły się zielonkawe upławy, ból w krzyżu i bodbrzuszu jak na okres. dzwoniłam do lekarza i mam przyjść bo na tym etapie ciaży to dobrze nie świadczy także musze pozmieniać plany i na 17:30 stawić sie u lekarza. mam nadzieje że to nic poważnego. Denerwuje się bo mały coś spokojny od wczoraj, ale może to zasługa śiwżego powietrza? Odezwę sie po wizycie a póki co ide polezeć.

reklama
To głupota z tą wodą!!!!!Musisz pić!!!!Min 1,5L na dzień bardziej ogranicz sól ale wodę nigdy w życiu, nie można przedawkować wody......Mi tez puchnąć zaczęły nogi ale moja Gin i lekarz rodzinny powiedzieli, że to już ostatni trymestr waga też robi swoje....także dla mnie puchnięcie w ciąży, chodzi mi o taki lekkie to normalne.....i to samo powie kobieta która już rodziła....Także picie wody w ciąży to PODSTAWA!!!

Do góry