reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zdec gratuluję zakupu wózka

super że u Agi się poprawia

czesc dzewczyny!

z dobrych wiesci to ze mała nadal siedzi w brzusiu i przez tydz przybrala 170g :-) rozwarcie jak byo tak jest ale se nie poweksza, wczoraj o 2 w nocy lekare podnesli alarm bo mialam uplawy i mysleli ze z nimi troche wod płodowyc wyplywa wiec srawdzili testem ale naszczescie nie. dzis mialam usg kontrolne i poki co sie tzymamy ale mala jest glowa tak nisko ze ja urosnie moze przebic pecherz niestety przy gwaltownych ruchach a wariuje strasznie-lekarze mowa ze moze byc roznie, moze tydzien wytrzyma a moze 6- czas pokaze,kazdy zien dziala na nasz plus.
mialam dzsi kryzys i plakalam ale jakos sie trzymam. mowia ze to po lekach, trzese sie, poce,jestem zmeczona no i to zamkniecie.....

zazdroszcze wam aktywnosci, myslaam ze bede robic teraz wiosenne porzadki i przygotowania do swiat a tu nie wolno mi sie ruszyc z lózka, moj maż wszystko przy mnie robi bo jestem uzaleniona od opieki- jest prawdziwym Aniolem!

ciesze sie ze wasze dzidzie rosna zdrowo a wy czujecie sie dobrze, oby tak do czerwca.

liliti trzymaj się kochana, dobrze że jesteście w dwupaku, każdy dzień na wagę złota

cobra18
Tobie kochana współczuje tych kontaktów z rodziną męża, jakaś masakra

reklama
Witam wieczorową porą,

po dzisiejszym dniu stwierdzam, ze nie nadaje się juz do zakupów, sily nie te:no: wybrałam się po jakieś ciuchy bo juz w malo co się mieszcze:szok: i po 2 sklepach miałam juz dość:-( na szczęscie jakaś tam tunike sobie kupiłam:-). Troche mnie to przeraziło bo jak pomyslałm ile jeszcze musze kupic sobie i małej, to zaczynam załowac, ze zostawiłam to na tak pózno. Fakt ze jeżdziałam wszedzie tramwajami to moze to tak mnie zmęczyło, jak M. wróci ze szpitala i do formy to myslę, ze samochodem pójdzie nam sprawniej. Żałuje ze do tej pory nie zrobilam sobie prawka:wściekła/y: To tak się wyzałiłam tytułem wieczornych refleksji:-D

liliti - mocno trzymam za Ciebie i Sonię kciuki:tak:
zdec- gratuluje zakupu wózka:-D
Lena - łożeczka nie potrzebuje bo dostanę, ale ta pościel warta zastanowienia, bo śliczna:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie wieczorkiem.Dziś jestem padnięta,cały dzień na nogach.Rano Guśkę zawiozłam pierwszy dzień po chorobie do przedszkola,później do przychodni,żeby ją przenieść do innej przychodni bliżej nas,do szpitala po swoje wyniki.Na szczęście glukoza w normie,za to bakterie w moczu:szok: nie wiem skąd,wizytę mam dopiero za tydzień i zastanawiam się co sobie zaaplikować,żeby się nie rozkręciły za bardzo.W domku byłam o 13-ej,szybkie sprzątanko i obiad.Znów po Guśkę,po drodze kupiłam jej buty,bo niestety noga od jesieni urosła,prawie godzinka na placu zabaw,no bo jak nie wykorzystać pogody.Na pieszo do domku.Kolacja i o 19-ej ostatnie jazdy,dziś 2 godz po Łodzi.Dzięki wszystkim za to,że mnie na nie namówiłyście:tak::-D.Teraz już mogę wsiadać w swój (którego jeszcze nie mam hahaha) i spokojnie jechać.Prysznic...no i jestem padnięta.Przepraszam,ale poczytam co u was się działo jutro.Dobrej nocki;-)

Witam sie z rana czerwcóweczki:-)

Nie oddzywałam się 2 dni ale nadrobilam i oczywiście juz zapomniałam kto co pisał:-:)-).
Taka ładna pogoda że staram sie jak najwięcej z niej korzystać. Plecki coraz bardziej mi doskwierają więc ograniczam przesiadywanie przy komputerze.

ewus- cieszę się że wróciłaś ze szpitala i ty i chłopcy czujescie się dobrze, dużo:-) wypoczywaj
liliti- zdaję sobie sprawę jak musi być ci teraz ciężko ale najważniejsze że nadal jesteście w dwupaku i oby Sonia jak najdłużej posiedziała w brzuszku u mamusi. Dobrze że masz tam tak dobrą opiekę i że mąż troskliwie się wami opiekuję:-)
Agi- mam nadzieję że jutro wyjdziesz ze szpitala, najważniesze że poziom płytek rośnie:-)

Cobra- rodzinka męża jest niemożliwa aż brak słów... ale co zrobić, szkoda tylko że twój mąż nie potrafi sie im postawić:-(

katarzynajanicka - widzę że kolejna torunianka, super;-) Ja wczoraj też byłam na szkole rodzenia, chodzisz do tej przyszpitalnej bo jeśli tam to znaczy że razem uczęszczamy na zajęcia (ja mam pierwszą gimnastykę)

Dużo ciepełka i słoneczka przez cały dzień życzę.

Ostatnia edycja:
Witajcie Mamusie w czwartkowy słoneczny poranek:-)
Dzisiaj czwartek więc mierzenie brzuszków u mnie od tygodnia bez zmian 114 cm:-) Młody już w przedszkolu ja już wstawiłam jedno pranie :-) ,zaraz zabieram sie za prasowanie:tak:
Zdec- super zakup:-) ja już się nie mogę doczekać az mój P przywiezie od teściów nasz wózeczek my mamy tako super wózeczek:-) widziałam wczoraj na stawowej w tym lumpku śliczne ciuszki dla dziewczynki i pomyslałam od razu o tobie:-) i odkryłam jeszcze jeden lumpek koło mnie:-)

Witam brzuchatki,

Tak mi ewus przypomniałaś o fryzjerze, że chyba zaraz sama pójdę się zapisać:) Też by mi się balejaże przydał:)Może jakiś termin na dzisiaj się znajdzie:)
KOza dobry pomysł:) Przynajmniej będziesz miała pewność że obaj są najedzeni;)

Ja dzisiaj siedzę w domku, pracę tym razem przywieźli mi do domu:) Muszę wprowadzić dokumenty klienta od początku roku:) Ale kooooocham to:)
Liliti ja też czytałam dużo stron o wcześniakach. I wcale nie jest powiedziane że musi być źle, duża część dochodzi do siebie w inkubatorze i na prawdę nie widać różnicy potem pomiędzy nimi a równieśnikami.

Życzę miłego dnia.
Emalia coś się wczoraj po wizycie nie odywa:(
Wszystkim wizytującym życzę dobrych wieści, a wam brzuchatki miłego dnia:)

Witajcie Mamusie w czwartkowy słoneczny poranek:-)
Dzisiaj czwartek więc mierzenie brzuszków u mnie od tygodnia bez zmian 114 cm:-) Młody już w przedszkolu ja już wstawiłam jedno pranie :-) ,zaraz zabieram sie za prasowanie:tak:
Zdec- super zakup:-) ja już się nie mogę doczekać az mój P przywiezie od teściów nasz wózeczek my mamy tako super wózeczek:-) widziałam wczoraj na stawowej w tym lumpku śliczne ciuszki dla dziewczynki i pomyslałam od razu o tobie:-) i odkryłam jeszcze jeden lumpek koło mnie:-)

A ile kosztowały??:):):p

Witajcie,

nie wiem czy to po wczorajszych zakupach, ale dziś czuje się fatalnie, głowa mnie boli gardło tez:-( a czy wam tez puchną kostki? bo wczoraj wieczorem to zauwazyłam, że schuchły prawie tak, że juz tych kostek nie ma:szok::szok::szok: nie wiem co to będzie dalej:no:
Co do brzuszka to u mnie 100 cm, czyli bez zmian w stosunku do zeszłego tygodnia, choć wizualnie wydaje mi się, że urósł:tak:

dzieuje wam za słowa wsparca!
teraz oprucz naszego czerwcowkowego forum czytuje strony fundacji rodziców wczesniaków.....staram sie myslec ze moa mala dotrwa do terminu ale wole byc przygotowana i wiedziec czego sie moge spodziewac.......kochajaca matka zniesie wszystko dla swojego dziecka.....a ja kocham moja córcie najbardziej na swiecie i wem ze przetrwamy wszystko! i ze to co sie dzeje teraz zostanie tylko mglistym wspomninem......a nasze dni wypelnia sie radoscia bycia razem........
pozdrwiam

Trzymaj sie mamusiu , mysl pozytywnie ze jezeli nawet zacznie wychodzic na swiat malenstwo to jestes pod opieka i natychmiast napewno beda reagowac,pozatym teraz jest sprzet taki w szpitalach ze napewno bedzie dobrze.
Wiem ze latwo sie mowi komus ale coz zycie nas nie rozpieszcza i zawsze trzeba znajdowac pozytywne mysli.Trzymam kciuki !!!!

ja wczoraj umylam 2 wielkie okna i wypralam fierany ,zmienilam posciele i popralam wszystko i wieczorem ledwo zylam poszlam spac o 20.00 razem z malym,niestety nie mam tu mamy ani nikogo do pomocy moj J umyje w wekend do gory w pokojach okna bo tam jest gorzej wiec spokojnie pojade do pl ze ma tutaj porzadek !!

reklama
Czesc dziewczyny witam sie z Wami w ten sloneczny dzionek wpadlam tylko na chwilke sie przywitac bo dzisiaj za bardzo nie mam czasu:-(

a wiec zycze Wam udanego dnia
wszystkim wizytujacym samych dobrychw iesci
a chorowitkom dużo zdówka:)

:-D:-D:-D

Do góry