reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

o rany dziewczyny... u nas też Filip ;p

kurcze, w sumie teraz to się zaczynam łamać, bo nie lubię jak taki wysyp jest imienny jak w moim roczniku np. 70% to chyba łukasze ;)
no ale a z drugiej strony zawsze marzył mi się Filip jeszcze jak małą dziewczynką byłam ;p poza tym teraz to już trudno mi sobie wyobrazić zmianę imienia...
skąd taka moda na Filipki ;p? to jak pare lat temu na Kacpry był też taki szał ;)

a mnie od rana krocze boli kości strasznie przy wstawaniu i chodzeniu
to chyba normalne, co ?
U mnie w razie chłopca to Iwo albo Igor;)Także Filip na pewno nie;)Mnie też krocze boli jakbym siedziała cały dzień na koniu;)

reklama
Od razu po niego pojechaliśmy z mężem:)
Już stoi w pokoju i oczywiście musiałam wszystko przetestować:) Najbardziej męczyłam się z przełożeniem budki z gondoli do spacerówki, ale już jakoś znalazłam ten bolec do tego potrzebny:)
Ogólnie wózek wygląda 100razy lepiej niż na zdjęciach w necie.
W ogóle wygląda jakby był nieużywany, żadnej ryski nawet nie ma. Jest jeszcze na gwarancji 1,5roku.:):)
A zaoszczędziliśmy strasznie, bo był paragon na 1350zł:):)
Dzięki temu nie będę musiała na mebelkach oszczędzać i na pewno kupimy Meblika;):):)
Normalnie nie wiem jak dzisiaj usnę, jestem taka zafascynowana:)
To fajnie ja sie o wózek nie martwię wybrałam jednak tylko model a brat ma zakupić;)A łóżeczko chcemy takie:
ŁÓŻECZKO SZUFLADA GPK POŚCIEL HAFT ŚLICZNE (962029094) - Aukcje internetowe Allegro

czesc dzewczyny!

z dobrych wiesci to ze mała nadal siedzi w brzusiu i przez tydz przybrala 170g :-) rozwarcie jak byo tak jest ale se nie poweksza, wczoraj o 2 w nocy lekare podnesli alarm bo mialam uplawy i mysleli ze z nimi troche wod płodowyc wyplywa wiec srawdzili testem ale naszczescie nie. dzis mialam usg kontrolne i poki co sie tzymamy ale mala jest glowa tak nisko ze ja urosnie moze przebic pecherz niestety przy gwaltownych ruchach a wariuje strasznie-lekarze mowa ze moze byc roznie, moze tydzien wytrzyma a moze 6- czas pokaze,kazdy zien dziala na nasz plus.
mialam dzsi kryzys i plakalam ale jakos sie trzymam. mowia ze to po lekach, trzese sie, poce,jestem zmeczona no i to zamkniecie.....

zazdroszcze wam aktywnosci, myslaam ze bede robic teraz wiosenne porzadki i przygotowania do swiat a tu nie wolno mi sie ruszyc z lózka, moj maż wszystko przy mnie robi bo jestem uzaleniona od opieki- jest prawdziwym Aniolem!

ciesze sie ze wasze dzidzie rosna zdrowo a wy czujecie sie dobrze, oby tak do czerwca.

liliti bardzo się cieszę że nadal jesteście w dwupacku i oby jak najdłużej:-)
Zdaję sobie sprawę jak jest Ci ciężko, bardzo dobrze że masz męża obok siebie i taką super opiekę lekarzy.
Dostałam również nie dawno sms-a od Aga78:
"Płytki ponad 80tys. Są duże szanse że wyjdę w piątek do domu. Oczywiście mam na siebie bardzo uważać"
Także u Agi coraz lepiej:-) Jeszcze tylko u liliti mógłby się zdarzyć cud, żeby wszystko wróciło do normy i sio siooooooo wszystkie złe wiadomości od czerwcówek!!

I dostałam BIOPAROX zażywała któraś z Was??

ja brałam w drugim trymestrze ciąży, nie był zbytnio "smaczny" ale pomógł na gardło i katar.
mój mąż miał mega katar i mu też pomógł.a ja od dzisiaj znów zaczęłam go brać, mam nadzieję że zadziała.
mój gin powiedział że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży:blink:

Dobry wieczor :) jestescie niesamowite piszecie w ciagu doby okolo 10 stron ciezko nadrobic wieczorem a co dopiero zapamietac co sie u ktorej z Was wydarzylo :) mam pytanie juestescie w domu czy macie luzniejsze prace i mozecie pisac w ciagu dnia. Ja mam wolne dopiero wieczorem Olaf juz spi bo tak od rana praca po pracy swiat kreci sie juz wokol malego, wieczor moj :)

Prowadzicie jakas statystyke kogo wiecej nam na swiecie przybedzie chlopcow czy dziewczynek ? W grupie mojego smyka na 25 dzieci dziewczynek jest tylko 6 i ogolie mam wrazenie ze rodzi sie wiecej chlopakow ostatnio :) No i imiona ma w grupie 3 Filipow a widze ze u Was tez te jest popularne 2 Kacprow reszta jest pojedyncza chyba... bo musialabym sobie ich wszytskich poprzypominac

Milego wieczoru :)

reklama
dzieuje wam za słowa wsparca!
teraz oprucz naszego czerwcowkowego forum czytuje strony fundacji rodziców wczesniaków.....staram sie myslec ze moa mala dotrwa do terminu ale wole byc przygotowana i wiedziec czego sie moge spodziewac.......kochajaca matka zniesie wszystko dla swojego dziecka.....a ja kocham moja córcie najbardziej na swiecie i wem ze przetrwamy wszystko! i ze to co sie dzeje teraz zostanie tylko mglistym wspomninem......a nasze dni wypelnia sie radoscia bycia razem........
pozdrwiam

Do góry