Lencja
:)
Hej kobitki!
Ja znów tylko na chwilę. Byłam dziś w szpitalu na badankach i jest w sumie nie najgorzej, bo mocz poprawił się znacznie - zniknęło białko i leukocyty więc furagin dał radę! Niestety robiłam tez test obciążenia glukoza i wynik wyszedł 146 po godzinie od wypicia 50g. Lekarz stwierdził że to na granicy normy, bo norma jest do 148, i zalecił lekką dietę cukrzycową. Ja natomiast po pierwsze wszedzie czytam że norma jest do 140 i że powinnam dostać zlecenie na badanie 75g, a po drugie kompletnie nie wiem na czym polega dieta cukrzycowa. Kochane, wiem że naprewno gdzies pisałyście o tym temacie, ale nie mam zdrowia tego szukać :-( Natomiast wdzięczna byłabym gdyby któraś z Was która zna problem, zerknęła na ten mój wynik i coś mi o nim powiedziała - czy jest ok, czy nie bardzo i jeśli nie to co mam robić, co jeść? Wdzięczna będe, bo póki co to jakoś się stresuję i nie wiem czy słusznie...
Kochana, norma jest do 140 nie wiem skąd ten lekarz wziął normę 148 ja miałam wynik 144 i mam w 32 tc zrobić obciążenie 75g. Co do diety cukrzycowej to dziś się ten temat przewinął właśnie. Będziesz musiała sama zaobserwować to co na Ciebie najlepiej/najgorzej wpływa.
Zgadzam się z Koriander, założyłam właśnie temat https://www.babyboom.pl/forum/czerwiec-2010-f305/slodkie-czerwcoweczki-38507/ i wrzucę tam to co mam ad diety cukrzycowej.
Ostatnia edycja: