reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej kobitki!
Ja znów tylko na chwilę. Byłam dziś w szpitalu na badankach i jest w sumie nie najgorzej, bo mocz poprawił się znacznie - zniknęło białko i leukocyty więc furagin dał radę! Niestety robiłam tez test obciążenia glukoza i wynik wyszedł 146 po godzinie od wypicia 50g. Lekarz stwierdził że to na granicy normy, bo norma jest do 148, i zalecił lekką dietę cukrzycową. Ja natomiast po pierwsze wszedzie czytam że norma jest do 140 i że powinnam dostać zlecenie na badanie 75g, a po drugie kompletnie nie wiem na czym polega dieta cukrzycowa. Kochane, wiem że naprewno gdzies pisałyście o tym temacie, ale nie mam zdrowia tego szukać :-( Natomiast wdzięczna byłabym gdyby któraś z Was która zna problem, zerknęła na ten mój wynik i coś mi o nim powiedziała - czy jest ok, czy nie bardzo i jeśli nie to co mam robić, co jeść? Wdzięczna będe, bo póki co to jakoś się stresuję i nie wiem czy słusznie...

Kochana, norma jest do 140 nie wiem skąd ten lekarz wziął normę 148 :baffled: ja miałam wynik 144 i mam w 32 tc zrobić obciążenie 75g. Co do diety cukrzycowej to dziś się ten temat przewinął właśnie. Będziesz musiała sama zaobserwować to co na Ciebie najlepiej/najgorzej wpływa.
Zgadzam się z Koriander, założyłam właśnie temat https://www.babyboom.pl/forum/czerwiec-2010-f305/slodkie-czerwcoweczki-38507/ i wrzucę tam to co mam ad diety cukrzycowej.

Ostatnia edycja:
reklama
Hehe, dziś było u nas ponad 15 st :-) Po pracy poszłam od razu do ogródka i zaczęłam wielkie sprzątanie, jutro mam zamiar skoczyć do ogrodnika po bratki i zasadzić w korytku przed wejściem do domu :-) Mam nadzieję, że będzie równie ciepło i do tego jeszcze słonecznie :-p
Zdec- dzięki za wieści od Ewuś, niech jej brzuszek szybciutko zmieknie i wróci do nas do domu!
Koriander- Twój obiadek brzmi dzisiaj pysznie! :-p
Lena- będę za 5 minut :-p

Lena to ja też się pisze na karpatkę, na malutki kawałeczek bo mam ograniczać węglowodany.
Kajdusia, poczekaj dołączę się do Ciebie będzie nam raźniej w drodze do Leny:-):-):-)

hehe, dziś było u nas ponad 15 st :-) po pracy poszłam od razu do ogródka i zaczęłam wielkie sprzątanie, jutro mam zamiar skoczyć do ogrodnika po bratki i zasadzić w korytku przed wejściem do domu :-) mam nadzieję, że będzie równie ciepło i do tego jeszcze słonecznie :-p
zdec- dzięki za wieści od ewuś, niech jej brzuszek szybciutko zmieknie i wróci do nas do domu!
koriander- twój obiadek brzmi dzisiaj pysznie! :-p
lena- będę za 5 minut :-p
czekam:):-d

Lena dobrze że mój mąż nie czyta o tych Twoich wymysłach kulinarnych słodkościowych:)
Bo ja w sumie piekarnika używam tylko do pieczenia mięsa na obiad;) Albo frytulek:)
A ty z tego co czytam to szalejesz z tymi pysznościami:)

Lena dobrze że mój mąż nie czyta o tych Twoich wymysłach kulinarnych słodkościowych:)
Bo ja w sumie piekarnika używam tylko do pieczenia mięsa na obiad;) Albo frytulek:)
A ty z tego co czytam to szalejesz z tymi pysznościami:)
Aniu to chyba z nudów mój mąż juz waży 110 kg;)

liliti-dobrze że wszystko wróciło do normy że skurczy nie ma pod kontrolą lekarzy napewno będzie wszystko ok:tak:
kpi-czyli ja też mam dziś studniówke:-D:-D:-D

niom ;) fajnie, od jutra tylko dwie cyferki ;)

Właśnie wróciłam ze spacerku z pieskiem i jestem strasznie zmęczona a łaziłam tylko 30 minut. Chyba mam słabą kondycję, albo to wina tego że od rana chodziłam po domu w obciążnikach na kostki (2,5 kg na każdą). W sumie to jestem ciekawa czy mogę chodzić z takim obciążeniem, ale jakoś nie mam kogo spytać.

jejku, a po Ci one na nogach?

czyli ja tez
super, bardzo sie ciesze

ciekawe, czy urodzą się jako astrologiczne bliżniaki??????

Kurcze jak tam czytam oi waszych perypetiach z ZUS to się ciesze że mi za wszystko będzie płacił zakład pracy i sam się męczył z ZUS :)

ja też w takich chwilach doceniam pracę w dużym zakładzie pracy ... pensyjka na czas i bezstresowo ;)

zdec pozdrow ewus bardzo mocno, niech szybko wroci do domku :tak: Dzieki za przekazanie wiadomosci!

czarna wiedzmo dobrze ze juz wyniki sie poprawiaja, a co do dietki, to sporo juz porad sie przewijalo dlatego polecam wam dziewczyny zalozyc osobny watek odnosnie cukrzycy :tak:

kpi tez sie wyspacerowalam, troche tlenu i slonka i od razu chce sie zyc prawda? :-D A jakie ciasto bananowe robisz ja mam jeden ukochany przepis ale jesli chodzi o banany jestem otwarta na wszelkie nowinki :-)

U nas dzis makaron z tunczykiem, oliwkami, kaparami pomidorem i zapieczony z serem, nie ma to jak wariacje makaronowe!

robię z przepisu na SMAKER.PL - pierwszy raz więc nie wiem. podaj swój przepis !

reklama
Czy Wy tez macie takie problemy z oddychaniem:szok: ja dotychczas miałam tylko jak leżałam na plecach:tak:a teraz ciągle:szok:oddycham na siłe:-(i zastanawiam się czy to normalne

Do góry