reklama
Dziewczyny, u Was też parcie na pęcherz się zmniejszyło?? Wydawało mi się, że im dziecko będzie większe tym częściej do toalety będę biegać a tu na odwrót. W nocy też już nie wstaje, no chyba że policzyć 6 rano
taaaa zmniejszyło akurat, u mnie parcie jak na samym poczatku,ale chyba to zalezy jak maluch sie ułozy wiesz,bo u mnie ostatnio lezal na boku i nie latałam w nocy,a teraz z powrotem polozyl sie głowka w dół i znów mi naciska na pecherz i w nocy latam co chwila :/
odebrałam wyniki i glukoza wyszła mi jakaś niska
przed obciążeniem mam 66, a po 2 godz 73
w piątek mam wizytę ale już bym chciała wiedzieć dlaczego jest taka niska,
miała może któraś z Was niski poziom glukozy??
poza tym w moczu znów leukocyty 25-30 i jakieś erytrocyty świeże się pojawiły 2-3
nadika z tą głukozą to ja miałam też bardzo dziwny wynik, na początku ciąży miałam robione na czczo to miałam nieco ponad 90 a teraz po obciążeniu głukozą 50, po godzinie miałam 70 w między czasie ograniczałam słodkie...
ale lekarz sam się zdziwił, pytał czy napewno piłam glukozę ale powiedział że widocznie tak jest i nie ma czym się przejmować, gorzej gdyby było za wysokie,
obawiałam się że cytryna mogła mieć wpływ na wynik ale chyba wiele z Was też piło z cytryną i wyniki były normalne...
paulka82 zdrówka dla Patryka życzę
która pisała o magneB6?? mi lekarz polecił właśnie te na skurcze łydek i napinanie macicy, ale ja nie mam tego często więc powiedział żeby nie przesadzać i co drugi dzień tabletkę zapobiegawczo mam brać
ja już dwukrotnie miałam poprawione dane, raz moje imię a za drugim razem nie pamiętam... ZUS się nie czepiał, ale tak jak dziewczyny napisały podpis i pieczątka lekarza przy poprawce musi byćKochane czy któraś z Was miała poprawiane zwolnienie lekarskie np jakiś błąd w nazwisku lub dacie??
kpi23 zdrówka Tobie życzę, dałaś mi do myślenia z tym BPA, powiem szczerze że nie słyszałam o tym wcześniej, muszę poczytać, ja myślałam że dla naszego maleństwa kupimy butelki Avent ale terz to już sama nie wiem
ja uciekam, poczytam Was później może coś jeszcze odpiszę, teraz czas na kąpiel:-) a potem do lekarza na USG...
ale Tymek wchodzi mi pod żebra ajć
P
paula24211
Gość
Kochane dziekuje Wam wszystkie za porady dotyczące skurczów łydek za poradą mamy zadzwoniłam do lekarza bo wizyte mam dopiero za tydzien wiec mam brac magnez hi hi
co do brzuszka to na dzien dzisiejszy 102 cm
paulka82 -dużo zdrówka dla synka
co do brzuszka to na dzien dzisiejszy 102 cm
paulka82 -dużo zdrówka dla synka
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Klementinka
Fanka BB :)
tylko pamietaj zeby nie lykac razem z zelazem bo powoduje gorsze wchlanianie zelaza, min 3 godz odstepuWitajcie:-) patrząc za okno i na termometr to wierze że wiosna tuż tuż:-)piękne słonko i +8:-)to sie nazywa miłe rozpoczecie dnia:-)
Co do magnezu to ja kupiłam sobie Maglek B6 i na wczorajszej wizycie spytałam czy mogę go brać ( po tygodniu samowolnego brania:-)) i naszczęście mogę. I naprawdę lepiej sie po nim czuje, brzuch nie twardnieje i nie mam już skurczy łydek w nocy:-)a biorę tylko 1 raz dziennie rano.
Zmykam robić śniadanie bo moje dziecie sie obudziło:-)
Duzo słonka życzę:-)
ja biore zelazo rano z wit a wieczorem magnez
to samo mowila mi moja mama, zebym bron Boze nie spala na lewym boku, ze w ciazy najzdrowiej na plecach z lekkim przekrzywem na bokWitam
Dziś w nocy stwierdziła, że nie będę spała tylko na lewym boku bo zwariuje do czerwca. Doszłam do wniosku że będę spała tak jak mi będzie wygodnie (z wyjątkiem spania na brzuchu oczywiście :-) ) Tym bardziej że pewnie nasze mamy nie zwracały na to uwagi i co nie zaszkodziło to nam Mama mi nawet powiedziała że jak ona była w ciąży to się nie zalecało spania na lewym boku bo to od serca
Wynik moich nocnych przemyśleń jest taki że się w końcu wyspałam
ja chyba niedluigo bede na siedzaco spac bo mi juz nigdzie nie jest wygodnie
na plecach synus za bardzo wariuje a na boku brzuch ciagnie
olimpia72 ja jadę rodzinkę odwiedzić, niech się babcie i dziadki wnukiem nacieszą, bo ostani raz w polsce bylismy we wrześniu. A poza tym muszę przywieźć gondolę do wózka, to co nadaję się po Alanku i oczywiście polską kiełbacheWracam do anglii i tu rodzę
oooo dobrze wiedzieć, nikt mi wcześniej o tym nie wspomniał, a feminatal mogę razem z żelazem czy też lepiej nie???tylko pamietaj zeby nie lykac razem z zelazem bo powoduje gorsze wchlanianie zelaza, min 3 godz odstepu
ja biore zelazo rano z wit a wieczorem magnez
Olimpia72 jasne że odezwę się co i jak po USG:-)
a wogóle to tydzień temu miałam wizytę i się potwierdziło że pępowina jest dwunaczyniowa:-( ale mam nadzieje że pomimo to Tymuś będzie do samego końca rozwijał się prawidłowo i wszystko będzie dobrze
a wogóle to tydzień temu miałam wizytę i się potwierdziło że pępowina jest dwunaczyniowa:-( ale mam nadzieje że pomimo to Tymuś będzie do samego końca rozwijał się prawidłowo i wszystko będzie dobrze
reklama