reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dzień dobry!
Emalia - mam podobny problem - ale ja nie wiem, co będziemy mieć - czy chłopczyk czy dziewczynka i tak podglądam Wasze usg, bo może coś wypatrzę - i dalej nic nie wiem;-) plus z niewiedzy jest taki, że się nie nastawiam kompletnie na nic - na początku myslałąm, że dziewczynka (takie przeczucie) potem, ze chłopak - teraz mi wszystko jedno - kocham to maleństwo juz tak mocno, że nic mnie nie "zawiedzie" (chyba rozumiecie o co mi chodzi)
Ewa1981 - no i super te cukry masz - byle tak dalej. Powiedz mi, czy lekarz pozwolił Ci podjeść coś przed snem? Nie chodzi mi o kolację tylko już po - przed samym położeniem do łóżka
Paula24211 - ja z powodu skurczy łydek mam 2 razy dziennie magnez z B6 - ja kupiłam akurat w aptece magnefar B6 - łykam i pomogło
Paulka82 - biedny Patryk - zdrówka dla Niego

a ja mam nadzieję, że ta wiosna to już nadejdzie - u mnie od 2 dni nie pada śnieg, więc jest nadzieja

reklama
witam brzuchatki porannie;-)

czwartkowe mierzenie- u mnie w brzuszku 100 cm....

dziś mam popołudniu gości- 2 kumpele w ciąży;-) także zaraz wezmę się za jakieś ciasto i inne pyszności;-)
Jutro rano z małżem jedziemy na weekend do teściów- także raczej nie będę podczytywać za często bo nie będę miała jak.
Trzymam kciuki za wizytujące się czerwcówki.

:-) Czesc dziewczynki :-)
Dawno mnie nie bylo i widze ze nie zdolam nadrobic takich zaleglosci :-)
Siedze teraz we Francji u mojego faceta, on rano biega do pracy a ja sie wyleguje:-D Nie mialam czasu zajrzec do Was bo zamierzamy sie do kupna domku i jest duzo zamieszania i zalatwiania. Mam nadzieje, ze sie uda :tak:
tutaj piekna wiosna, cieplutko. Wczoraj bylo 14 a dzis ma byc 16 stopni, sloneczko swieci. No po prostu cudnie :-D Po obiadku obowiazkowy spacer.
Moja Amelka rosnie i kopie juz dosc intensywnie, ze az tatus sie cieszy,ze nareszcie moze dobrze poczuc.
Bede starala sie choc troche wylapac co sie u Was dzialo. Nie uzywam polakich liter,bo ta klawiatura niestety nie posiada a ja nie umiem zmienic :no:

Witajcie,
ja już przygotowania do podróży robię, na wczorajszej wycieczce świnki i krówki wrażenia nie wywarły, największą frajdą był plac zabaw:-D A moja malutka postanowiła w nocy poszaleć i z 2 godzinki nie spałam, to pewnie po you can dance potanowiła potańczyć:-D
koriander super zdjęcia, sadzę kwiatuszki w anglii, ale twoje są super:tak:więc kupię sadzonki w polsce, dzięki
lena dtr ale mi narobiła smaka na te naleśniki, chyba dzisiaj u mnie też zagoszczą
misialula ja chyba mieszkam w innej anglii:confused: z tymi badaniami krwi to jest tak ,że nie biegasz po ich odbiór tylko jakby coś było nie tak to od razu dzwonią ze szpitala i umawiają na konretne wizyty:tak:
A wizyty u położnej możesz mieć cześciej jak tylko masz taką potrzebę, jak ja miałam problemy to moja położna w ciągu kilku godzin załatwiła mi dodatkowy scan.A do Polski to jedziesz korzystać z państwowej służby zdrowia czy płacisz kasę i chodzisz prywatnie?Więc ja z tymi debilami i kretynami zupełnie się nie zgadzam, poza tym jakbym czuła że nie mam opieki to zawinęłabym bety do polski bo maluch jest najważnieszy:baffled:
paulka82 zdrowia dla Patryczka życzę
neti79 to korzystaj z odpoczynku;-)
kajdusia to daj znać co się dowiesz o tych kwiatuszkach
miłego dnia

Witam :-D
Dziś w nocy stwierdziła, że nie będę spała tylko na lewym boku bo zwariuje do czerwca. Doszłam do wniosku że będę spała tak jak mi będzie wygodnie (z wyjątkiem spania na brzuchu oczywiście :-) ) Tym bardziej że pewnie nasze mamy nie zwracały na to uwagi i co nie zaszkodziło to nam :-D Mama mi nawet powiedziała że jak ona była w ciąży to się nie zalecało spania na lewym boku bo to od serca :-D :-D
Wynik moich nocnych przemyśleń jest taki że się w końcu wyspałam :-D

witam wszystkie mamuśki:-)

aż wstyd się przyznać ale nie było mnie prawie 2 tygodnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: z tego tygodnia w miarę przeczytałam wiadomości, ale niestety z poprzedniego tylko na kilka stron spojrzałam. przepraszam że nie poodpisuję za wiele ale ciężko nadrabia się zaległości.

praktycznie cały poprzedni tydzień miałam gości ze Szkocji:-) a ten za to wypoczywam, bo już jestem coraz bardziej ociążała:baffled:i się szybciutko męczę:szok:

czytając bieżące wiadomości zauważyłam że nie było wieści od neti79 ale widzę że też dziś się pojawiła:-D ważne że u Was wporządku, a domek w Polsce czy we Francji kupujecie:tak:?

dziś idę na USG oby wszystko było dobrze, a później jadę do kuzynki na urodzinową herbatkę:-p

wizytującym dzisiaj życzę powodzenia

Witam,

Słonka brak ale śnieg topnieje na tarasie więc i mi lepiej na duszy ;)
Weekend ma być ciepły podobno ...

Kaszel niestety nadal mnie męczy, chyba trochę mniejszy (na pewno rano i wieczorem) ale jest ;(

Paula24211 - ja biorę MAGNE B6, polecony przez Panią Dr.

ewela28 - mi się wydaje, ze jednak mozna przedawkować i lepiej zapytać lekarza ile można brać ...

karo85 - udanego spotkania z brzuchatkami i wypoczynku u teściów ;)

aha, i dołączam się do czwartkowych pomiarów ... (dlaczego akurat czwartkowe????) ... jeśli mogę ... 109 - mierzyłam zaraz pod pępkiem ... też tak mierzycie?

Witam:-)
u mnie noc przespana z jedną przerwą na łazienke:tak: Mój brzuszek przez dwa tygodnie stał w miejscu a dzisiaj się zmierzyłam i 114 czyli 1 cm do przodu:tak: Zaraz zabieram się za odkurzanie i mycie podłogi :-) a na 17-45 na wizytę i zastanawiam się cały czas czy sobie usg nie w wziąść co prawda miałam m-c temu, ale jakoś tak nie moge wytrzymać:-) żeby nie zobaczyć mojego Kacperka:-):-)
ZDEC- mam nadzieje że cie poznam przed gabinetem i bedziemy miały chwilke na rozmowe, bo pewnie i tak bede wczesniej.

Wszystkim wizytującym się dzisiaj życzę samych dobrych wieści:-):-)

cobra18 wyczytałam że w szpitalu wylądowałaś przez pracę:wściekła/y: Kochana cieszę się że jesteś już w domku i że wszystko się unormowało, odpoczywaj, dobrze że olałaś pracę. współczuję tylko tych Twoich teściów, a na szefową nie mam słów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

liliti Ty też bidulo w szpitalu:no: dobrze że dostałaś te sterydy i masz dobrą opiekę, jesteś w Niemczech:confused:? jeśli tak to tam chyba jest super z opieką, w zeszłym roku u szwagra córeczka urodziła się w 6 miesiącu 600gram i żyje, wszystko układa się dobrze, od kilku miesięcy są z nią już w domu!!! ale Twojemu maleństwo życzę żeby jak najdłużej posiedziało w brzuszku!!!teraz musisz się poświecić i leżeć:tak:

nasza wiedźma też była w szpitalu? odpoczywaj jak najwięcej, a powiedz mi czy nie mogą pomyśleć o jakimś szwie:confused::confused::confused:

ewuś Ty też miałaś ciężko czas, bo dziadek odszedł:no: przykro mi bardzo, napewno będzie teraz czuwał nad chłopakami

reklama
neti witaj:-)Przyznam ze dobrze Ci idzie z tą pisownią ,moja córa ma jakieś próchno z Holandii i ni w żąb na niej nie u miem pisac:szok:Super ze sie odezwałaś i ze wsio oki.To jest najwazniejsze:-)Odzywaj sie w miare mozliwości bo głupawki przychodzą do głowy:tak:
ita równiez witaj:-)Oj nie jestes sama w tej ociężałości:-pJa juz czuję sie jak wieloryb:-DPowodzenia na USG:tak:Daj oczywiści znac co i jak:-)
anecznik do takiego samego wniosku doszłam i dałam sobie na luz.Spie tak jak mi wygodnie.(tylko nie na brzuszku)
karis powodzenia w przygotowaniach do podrózy:-pNie znoszę pakowac toreb jak mam gdzieś wyjezdzac ale jeszcze bardziej nie lubię ich rozpakowywax po powrocie:-DZostajesz juz w PL do porodu?

Do góry