reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej dziewczynki z rana;-)
My juz po śniadanku, dzieć sie rozpycha i wogóle nie da usiedzieć. Pogoda fatalna, bedzie chyba padać...:-( dzis odbieram wyniki moczu i glukozy, mam nadzieję ze są dobre.
Co do ilości "posiłków" to ja tez jem mało... choć różnie mam i czasem sporo pochłonę a potem zgaga...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;-)
Liliti super ze już wszystko okej:-)

reklama
Cześć Kobietki.
ja tylko na chwilkę, chciałam tylko powiedzieć,że u mnie wszystko ok, Patryk się rozchorował i nie bardzo mam czas siedzieć przed kompem a jeszcze mój mąż wyjechał służbowo i wogóle na nic nie mam czasu.
moja przyjaciółka nadal w dwu paku, ale to za dużo tłumaczenia, więc powiem wam tylko,ze nagle zrobiło się małe rozwarcie i szyjka sie ruszyła, więc narazie czekają na rozwój sytuacji a wiadomo,że każdy dzień w beziecznym brzuszku mamy jest bezcenny dla dziecka:-) ma doskonałą opiekę, codziennie monitorują dzidziusia, więc narazie jest ok.

liliti- trzymaj się dzielnie, jesli jesteś pod dobrą opieką lekarzy to wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki,żeby dzidziuś siedział jak najdłużej w brzuszku.

izia_tcz-bardzo mi przykro z powodu tego co się stało Twojej koleżance

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, zdrowych maluszków i trzymam kciuki za kolejne wizyty.

A teraz uciekam, bo Patryk zaraz płuca wypluje tak kaszle:-(

Yoshe ja w pierwszej ciazy oprocz ginekologa regularnie zaliczalam hematologa, anemie mialam niezemska , ale wszystko czym mnie leczono to mega dawki kwasu foliowego (bralam 3 x dziennie po 1,5 mg ) pod koniec byly juz zastrzyki z witaminy B12 i zastanawioano sie nad sterydami, ale lekarke przechytrzylam i podalam jej po raz drugi te same wyniki badan , niezawuazyla tego stwierdzila ze sie nie pogarszaja wiec sie wstrzymaja;-) Pierwsza maorfologia w szpitalu byla idealna za to przez kolejne 2 lata wszytsko wrocilo do ciazowej normy, widac ciaze czasem sa dla nas za duzym obciazeniem podobbie jak karmienie, u mnie trwalo to wszytsko dosc dlugo.
A jesli lekarz zaleci Ci przyjmowanie zelaza to najpierw zbadaj jego poziom we krwi nie zawsze niedobor idzie w parze z anemia, u mnie tak wlasnie bylo pierwsza dawka skonczyla sie omdleniem jak sie okazalo i bez niej bylam na gornych granicach
biorę już Tardyferon-Fol. jeśli tym razem znowu wyjdą kiepskie wyniki, to na pewno zrobię badanie poziomu żelaza. no i zobaczymy co lekarz dziś powie..

Dzien dobry :-D Wlasnie wyczytalam ze dzis ma byc jeszcze cieplej niz wczoraj, chyba zaryzykuje wiosenny plaszczyk :blink:

AniaCh ten zastrzyk to przeciwciala, (mam konflikt,Rh ujemne), zeby oszukc organizm by nie zaczal produkowac wlasnych przeciwcial odnosnie krwi dziecka. Tu podaja profilakycznie w 30tyg i po porodzie :blink:
paulka mam nadzieje ze Patryk szybko wyzdrowieje a kolezanka urodzi wkrotce zdrowego bobaska :-D To czekanie swoja droga mnie przeraza :sorry2:

liliti co za przygoda :baffled: Ciesze sie ze wszystko wrocilo do normy, niech dzidzius siedzi jak najdluzej w cieplym brzuszku!

Ide smazyc jajecznice na sniadanko :-D

Acha z okazji czwartku: 97cm w obwodzie :eek::rofl2:

Ostatnia edycja:
Witajcie:-) patrząc za okno i na termometr to wierze że wiosna tuż tuż:-)piękne słonko i +8:-)to sie nazywa miłe rozpoczecie dnia:-)

Co do magnezu to ja kupiłam sobie Maglek B6 i na wczorajszej wizycie spytałam czy mogę go brać ( po tygodniu samowolnego brania:-)) i naszczęście mogę. I naprawdę lepiej sie po nim czuje, brzuch nie twardnieje i nie mam już skurczy łydek w nocy:-)a biorę tylko 1 raz dziennie rano.

Zmykam robić śniadanie bo moje dziecie sie obudziło:-)

Duzo słonka życzę:-)

Witam dziewczynki,
dzięki za odpowiedzi ad mojego cukru. Martwiłam się bo obok moich wyników mam wypisane normy i tam jest od 74 do 106, więc mam trochę poniżej, jutro wizyta więc czekam co lekarz powie. Niepotrzebnie szukałam wczoraj na necie co znaczy niższy poziom cukru - ponoć to też jakiś rodzaj cukrzycy. Jutro się okaże.
Od trzech dni łapią mnie kurcze łydek i mam juz tak napięte mięśnie że cały czas czuje te łydki, chyba będzie trzeba magnez uzupełnić.

No właśnie nie wiem co mi jest ale od tygodnia nie chce mi się jeść;)
mam podobnie, też nie mam apetytu

Milka26 wow jaki pokaźny ptaszek :-D

krakowianka pięknie piszesz o Jagódce, jesteś niesamowitą kobietą, piękny sen, Jagódka wie jaką ma dzielną i cudowną mamę

Wiosna za oknem!!! :happy2:

Mój lekarz kazał mi właśnie brać Magnez + B6, miałam ciągle twardy brzuch i właśnie na to zlecił brać ten magnez z witaminą B6 :)

Ja wlasnie zjdałam na sucho tabletke taka musującą :sorry2: juz druga,ale do konca dnia zjem pewnie ze 4 szt. taka mam na nie ochote, a wyczytałam,ze magnezu nie da sie przedwakowac wiec tak zagryzam od czasu do czasu.

A dodatkowo to łykam żelazo SORBIFER DURULES ,bo złe wyniki krwi miałam ostatnio.

A wisona chyba idzie, bo pierwiosnki juz rosna u mnie w ogródku :-):-):-) pieknie pachnie juz :)

tylko ten snieg gdzie niegdzie zalega :baffled:. Ciekawa jaka pogoda bedzie w czerwcu jak bedziemy sie pocic na fotelach w szpitalu :szok: oby nie upał :dry:

reklama
Witam:-)
Nocka do bani:wściekła/y:Najpierw nie mogłam zasnąć i się turlałam z boku na bok bo pozycji nie mogłam znalezc a jak zasnęlam to o 5.33 obudził mnie dzidziolek i było po spaniu:szok:Wstałam o 6.30 wyprawiłam wszystkich gdzie trzeba i dostałam weny do sprzątania:tak:Pogoda moze byc, co prawda nie ma słonka ale jest juz +8 i nie wieje więc jest ciepło.Zaraz wywiesze pranko na balkon niech schnie:-)
Obwód brzuszka 121:szok: +2 przez tydzien:-D
liliti super wiadomość!!!! Buziaczki dla Was:*
nadika odradzam czytania info w necie.Naprawdę.Myśle ze lepiej jak jest zdeczka za niski niz wysoki;) Bd na wizycie to się wsio dowiesz, nie ma co sie stresowac na zapas:tak:
yoshe zdec powodznia na wizycie.Samych dobrych wieści życzę:-)
ewus daj chłopakom troszki pospac:-DW berka sie bawili to i sie zmęczyli:-)Głowa do góry z wynikami bd dobrze,brałas leki to musi byc dobrze;)) Jutro masz wizytę?
Kasiek nio niech juz idzie ta wiosna i niech topnieją te pozostałości śniegu bo patrzec na to nie mogę:no:Wczoraj widziałam pod blokiem przebiśniegi ,moje zółwie juz zgubiły łuski to znak ze Wiosna :-D

Do góry