reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Byłam dziś z siostrą w centrum trochę po sklepach pochodzić i chyba już więcej z nią nie pójdę z moim facetem też już na spacer nie wyjdę. Oni bowiem nie spacerują, tylko jakby na jakimś maratonie byli a ja co chwilę muszę wołać by zwolnili :-D Też Wam się już tak ciężko robi??
Generalnie niby az tak ciezko nie jest, ale kolezanka na zajeciach sie ostatnio chichotala, ze co zjazd to ja coraz wolniej chodze ;) Potrafi mnie zasapac byle co ;P

Kochane czy któraś z Was miała poprawiane zwolnienie lekarskie np jakiś błąd w nazwisku lub dacie??
tak jak pisaly juz dziewczyny - po prostu jest przekreslone bledna dana, pieczatka + parafka lekarza na tym i wstawiona poprawna dana ;) Co do samego "poprawiania" - zwykle zwolnienie zostawia sie na recepcji (czy to prywatne czy to NFZ) - im tez zalezy zeby to poprawic - ich bledne kopie trafily do ZUSu. Warto tylko zaznaczyc dokladnie jakims post-item co ma poprawic ..

dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy, to dla mnie wielkie wsparcie. poi co leki zadzialaly skurcze ustąpily i na KTG jest ok a ja mam mieciutki brzuszek. troszcza sie tu o nas i czuje sie bezpiecznie,bede lezec tyle ile trzeba chocby do konca dla mojej córci ! pai dr powiedziala ze liczy ze wytrzymamy do 34 tyg wtedy poród bedzie bezpieczny-ja wierze ze damy rade! papa
swietne wiesci liliti - oby tak dalej ! wierze w malca, iz zrozumial ze w brzusiu poki co mu lepiej i bedzie tam siedzial jak najdluzej ;)

Co do fotki nalesniczkow - tez myslalam ze to eklerka, w przyszlym tygodniu ide do okulistki to sie dowiem czy naprawde jest az tak zle ;D Ale dobrze, ze akurat jadlam jakies ciasteczko z owockami - bo by mi slinka naleciala ostro, a juz za pozno, zeby gdziekolwiek zrobic zakupy ;) Wstawianie tak pysznych fotek na forum "zachciankowych" kobiet - powinno byc wzbronione :D

Z innej beczki - musze odbebnic ten test glukozy do przyszlej srody, a na czczo za zadne skarby nie wytrzymam do 8.30-9 .. szczegolnie, ze cora zaczela sie budzic ostatnio o 6, takze jemy razem sniadanko ;> A nie wiem co dokladnie znaczy "lekkie sniadanko przed badaniem" - wszystko co mi przychodzi do glowy, zawiera jednak sporo cukrow ;)

liliti trzymam kciuki za Ciebie i Malutką, njważniejsze że jestś pod fachową opieką i że leki zadziałały. Mam nadzieję że córcia zmieniła zdanie i jeszcze posiedzi w ciepłym mieszkanku.

koriander piękne kwiatuszki,jak miło popatrzeć. Kiedy będzie ta wiosna?

Agasta gratuluję zakupu wózka, my ciągle się zastanawiamy i zdecydować się nie możemy ale jeszcze cały kwiecień jest do myślenia

Anik gratuluję udanej wizyty i dużego synka. Ciekawe ile moja panna waży.usg dopiero po 30 tygodniu będę miała.

Andzia_S jak tylko się dowiedziałam o tym złym wyniku to zaczęłam modyfikacje diety. dziś wynik 1godz. po kolacji 104,a o 22 - 120mg% czyli jest ok.

Wszystkim życzę spokojnej nocy:-)

Ja znowu nadrabiam. Nie moge siedziec przed kompem zbyt dlugo,mam straszne kolki i musze zmieniac czesto pozycje;/

Na wizycie ok, mała waży 1150 :-)
Szyjka się nie skraca i jest zamknięta. W wolnej chwili wkleje foto ;-)

Już po wizycie Dzidziuś nadal jest chłopcem waż 1387g. Szyjka twarda i zamknięta więc wszystko jest OK :)

Hej dziewczynki....Byłam dziś na wizycie.Szyjka stanęła w miejscu na 3.9cm :-D:-D:-DWiec nie musze już tak duzo polegiwać :-) Mały nadal jest Filipkiem i waży 1019gr :-)Teraz powinien przybierać ponad 100gr tyg więc na kolejnej wizycie za 3 tyg sprawdzimy czy mimo tej mojej astmy przyrost wagi jest prawidłowy.
Mamy juz kilku czerwcowych Filipkow:-)
Ja rowniez po wizycie, i po zastrzyku ktory bolal jak cholera :no: A do tego zaswiecily mi gwiazdki przed oczami i prawie zemdlalam poloznej na lezance :zawstydzona/y: Chyba z wrazenia i przez to pobieranie krwi. Mala juz nie jest mala, ma prawie 1700g :szok: , i zanurkowala glowka w dol (co sie oczywiscie moze jeszcze 100x zmienic:-D)
Gratuluje udanych wizyt, pomyslnych wiesci :-)spore te nasze dzieciaczki juz:-)
koriander co to byl za zastrzyk? nie doczytalam,czy cos...

Mi tez czasem tak twardnieje brzuch, skora ciagnie,az boli,ale ja kurde nie dam rady lezec,siedze w domu,malo wychodze,malo sie ruszam w ogole,ale przewaznie siedze... musze w koncu zaczac sie wylegiwac...ale ogrnia mnie wtedy to uczucie 'swedzocych kosci':-)chyba wiecie o co chodzi.

Milka26 - witaj Milka :)
izia_tcz - to co spotkalo Twoja kolezanka to tragedia,az lezka sie kreci,strszne!! ciesze sie jednak,ze u Ciebie ok. Gratuluje Kacperka. Czerwocwe chlopaki rosna w sile! :-)
Olipmia- pierwszy skurcz... tego naprawde bedzie wiecej...:-(Nieeee!!ja przy kazdym wyciagnieciu sie,czuje,ze lada moment mnie zlapie..stram sie temu zapobiec;/

witam o świcie!
znowu na nogach od 6 rano :baffled:, bo przecież przychodzą panowie do układania płyt gipsowych..
dziś wieczorem wizyta prywatna, niestety bez usg. ciekawa jestem tych moich nieszczęsnych wyników morfologii i moczu, ale muszę czekać na nie do popołudnia :-(

Mi tez czasem tak twardnieje brzuch, skora ciagnie,az boli,ale ja kurde nie dam rady lezec,siedze w domu,malo wychodze,malo sie ruszam w ogole,ale przewaznie siedze... musze w koncu zaczac sie wylegiwac...ale ogrnia mnie wtedy to uczucie 'swedzocych kosci':-)chyba wiecie o co chodzi.
świetne określenie :-D

miłego dnia Dziewczyny!!

paula24211 - ciasteczka holenderskie to jest własnie to co czas wyciągnąć z szafki i zjeść na kolację :-D najlepsze ciacha jakie są

noooo holenderskie ja pojadlam wczoraj na wieczor troche e teraz reszte wciagnelam z jogurtem na śniadanko hi hi

Czesc dziewczyny, z ta aborcja w uk, do 24 tyg, wcale nie jest tak wesolo jak wam sie wydaje.
J a tu mieszkam i wiem jak sie sprawy maja,. wszystkie badania sa wykonywane zbyt pozno, wiec dletego 24 tyg, bo wtedy te mongoly sa w stanie sie kapnac ze cos jest nie tak. Ja mialam tak w 12 tyg usg m stwierdzajace tylko ze jestem w ciazy!!! (w polsce tydz pozniej zrobilam sobie takie dokladne, zejuz wiedzialam ze z dzidzia jest ok)pani doktor tu w uk . powiedziala tylko , jedna ciaza, wszystko, ok, pozniej mialam ok16 tyg pierwsza wizyte z polozna!!!!,. na ktorej jej mowie, ze zygam jak kot zeby cos midala, a ona ze jej przykro tak ma byc:( .polecialam do polski dostalam czopki by nie wymiotowac, bo schudlam az 5 kilo,. pozniej mialam tu drugie i ostatnie usg !!!!!!! w 20 tyg, na ktorym powiedziala ze tez ok, liczyla palce, zagaldala do serca i o dziwo wypatrzyła w moim DOminiku dziewczynke!!!!:tak:
w polsce lekarz pokazał mi takie ujecie jaj, ze mialam ochote tej pani przywalić!!:wściekła/y:
teraz jestem w 28 tyg i ide 3 raz do mojej poloznej jutro!!!!!!!!
Rozumiecie, ja dopiero mam za soba dwie wizyty z polozna (lekarza nawet nie widac przy porodzie!!)
Wiec nie jest to tak chop siop jak sie wydaje, moim zdaniem ;lekarze i pielegniarkiw tym kraju to debile i nie potrafia leczyć!!!!!
Dlatego wszystko im zajmuje tyle czsu!!!!
Dodam ze krew miałam pobierana tylko raz w grudniu na pierwszej wizycie!!:szok:
Mocz w grudniu i w lutym jak bylaam drugi raz, i tyle jakie mialam badania, jak bym sie sama nie zbadała w polsce to bym nie wiedziała nic, i przygotowywała sie na przyjscie dziewczynki, bo ci kretyni w fiutku widzieli cipke!!!!!!!!1:cool:

opieka okropna, choc moja kuzynka rodzila tam to byla zadowolona ale z tego co piszesz to nie jest za ciekawie

No właśnie nie wiem co mi jest ale od tygodnia nie chce mi się jeść;)

wiesz ze ja tez mam wrazenie ze mniej jem kiedys jadlam caly czas zawsze cos przegryzałam teraz jem strasznie malutko mam nadzieje ze to normalne....
witam o świcie!
znowu na nogach od 6 rano :baffled:, bo przecież przychodzą panowie do układania płyt gipsowych..
dziś wieczorem wizyta prywatna, niestety bez usg. ciekawa jestem tych moich nieszczęsnych wyników morfologii i moczu, ale muszę czekać na nie do popołudnia :-(

świetne określenie :-D

miłego dnia Dziewczyny!!

powodzonka na wizycie

zdec- pisałas ze bierzesz magnez 2x dziennie to jakis specjalny dla kobiet w ciazy czy normalny jakis? bo ja mam w domku magnez B6 to moze tez bede brala? czy zapytac lekarza?

paula24211 - ciasteczka holenderskie to jest własnie to co czas wyciągnąć z szafki i zjeść na kolację :-D najlepsze ciacha jakie są

noooo holenderskie ja pojadlam wczoraj na wieczor troche e teraz reszte wciagnelam z jogurtem na śniadanko hi hi

opieka okropna, choc moja kuzynka rodzila tam to byla zadowolona ale z tego co piszesz to nie jest za ciekawie

wiesz ze ja tez mam wrazenie ze mniej jem kiedys jadlam caly czas zawsze cos przegryzałam teraz jem strasznie malutko mam nadzieje ze to normalne....

powodzonka na wizycie

zdec- pisałas ze bierzesz magnez 2x dziennie to jakis specjalny dla kobiet w ciazy czy normalny jakis? bo ja mam w domku magnez B6 to moze tez bede brala? czy zapytac lekarza?

Ja biorę preparat który się nazywa Aspargin. Lekarz mi go przepisał na kiepskie wyniki. A nie wiem niestety jak jest z tym B6.
Ale dzisiaj idę na wizytę więc jak chcesz to mogę zapytać.
Już nie mogę się doczekać;):)
A tymczasem jeszcze na chwilę do pracy mykam;)

Witam

Macie strasznie duze dzieciaczki :) gratuluje choc szczerze mowiac ja troche sie przerazilam jak moj lekarz powiedzial na ostatniej wizycie ze moj maluch wazy juz 700 gram, i nie nalezy do maluszkow. Moj pierwszy syn mial 3 kg i nie nameczylam sie rodzac go, a wage potem juz zwiekszal w tempie nieziemskim, myslalam ze teraz bedzie podobnie.

Yoshe ja w pierwszej ciazy oprocz ginekologa regularnie zaliczalam hematologa, anemie mialam niezemska , ale wszystko czym mnie leczono to mega dawki kwasu foliowego (bralam 3 x dziennie po 1,5 mg ) pod koniec byly juz zastrzyki z witaminy B12 i zastanawioano sie nad sterydami, ale lekarke przechytrzylam i podalam jej po raz drugi te same wyniki badan , niezawuazyla tego stwierdzila ze sie nie pogarszaja wiec sie wstrzymaja;-) Pierwsza maorfologia w szpitalu byla idealna za to przez kolejne 2 lata wszytsko wrocilo do ciazowej normy, widac ciaze czasem sa dla nas za duzym obciazeniem podobbie jak karmienie, u mnie trwalo to wszytsko dosc dlugo.
A jesli lekarz zaleci Ci przyjmowanie zelaza to najpierw zbadaj jego poziom we krwi nie zawsze niedobor idzie w parze z anemia, u mnie tak wlasnie bylo pierwsza dawka skonczyla sie omdleniem jak sie okazalo i bez niej bylam na gornych granicach

Emalia82 dla Ciebie moj ptaszek :-)

Załączniki

• IMG_8925..jpg
    IMG_8925..jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Ja biorę preparat który się nazywa Aspargin. Lekarz mi go przepisał na kiepskie wyniki. A nie wiem niestety jak jest z tym B6.
Ale dzisiaj idę na wizytę więc jak chcesz to mogę zapytać.
Już nie mogę się doczekać;):)
A tymczasem jeszcze na chwilę do pracy mykam;)
ten aspargin łyka mój mąż sobie ale jakbys mogla zapytac sie o ten magnez + B6 Hasco dokladnie taki mam to bede wdzieczna:) a o ktorej masz wizytke?
powodzenia:tak::tak::tak:

Do góry