reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

odebrałam wyniki i glukoza wyszła mi jakaś niska
przed obciążeniem mam 66, a po 2 godz 73
w piątek mam wizytę ale już bym chciała wiedzieć dlaczego jest taka niska,
miała może któraś z Was niski poziom glukozy??

poza tym w moczu znów leukocyty 25-30 i jakieś erytrocyty świeże się pojawiły 2-3

reklama
Byłam dziś z siostrą w centrum trochę po sklepach pochodzić i chyba już więcej z nią nie pójdę z moim facetem też już na spacer nie wyjdę. Oni bowiem nie spacerują, tylko jakby na jakimś maratonie byli a ja co chwilę muszę wołać by zwolnili :-D Też Wam się już tak ciężko robi??
też już ledwo nadążam za mężem :-) do tego dochodzi jeszcze zadyszka

dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy, to dla mnie wielkie wsparcie. poi co leki zadzialaly skurcze ustąpily i na KTG jest ok a ja mam mieciutki brzuszek. troszcza sie tu o nas i czuje sie bezpiecznie,bede lezec tyle ile trzeba chocby do konca dla mojej córci ! pai dr powiedziala ze liczy ze wytrzymamy do 34 tyg wtedy poród bedzie bezpieczny-ja wierze ze damy rade! papa
świetne wieści! trzymam mocno kciuki, żeby to był fałszywy alarm i córka została jeszcze długo w brzuszku. najważniejsze,że jesteś pod kontrolą dobrych lekarzy. pozdrawiam! :-)

poza tym w moczu znów leukocyty 25-30 i jakieś erytrocyty świeże się pojawiły 2-3
ale martwić to się trzeba za wysokim poziomem glukozy a nie za niskim! :-p;-)

dziś słaby dzień. przespałam połowę, ledwo się obudziłam, żeby mężowi obiad przygotować zanim wróci z pracy. ciśnienie mam znowu od kilku dni wyższe niż by się chciało, eh... :no:

ostatnie odkrycie: śliwka nałęczowska w czekoladzie! pyyyycha! (a potem się dziwić, że od miesiąca 0,5kg tygodniowo na plusie :zawstydzona/y:)

miłego wieczoru!

edit: właśnie oglądam w faktach o aborcji w UK, która jest tam legalna do 24tc! :szok::szok::szok:
okropne. jedne kobiety walczą za wszelką cenę, żeby donosić ciążę, a inne pozbywają się 'problemu' czując już jego ruchy... :confused::no:

Ostatnia edycja:

Ja miałam przed obciążeniem 74 a po dwóch godzinach 76

dziewczyny a ja mam pytanko... zaczynam powoli już świrować, bo na początku myślałam, ze to chwilowe, a tu jakoś nie mija zupełnie. jak siedzę/leżę jest ok, przy chodzeniu czuję coś jakby ucisk w podbrzuszu, ciężar jakiś.. myślałam, że mały się ułożył jakoś na pęcherzu, ale ja już sama nie wiem co czuję.. teraz jeszcze przeczytałam, że ucisk w podbrzuszu to objaw wstawiania się główki do kanału i w tym momencie zupełnie zgłupiałam... miała/ma któraś tak z Was?

kapi23 my nie mieszkamy z nimi na szczescie.

-)

oj, to dobrze ...

A ja wlaśnie zrobiłam sobie naleśniki z truskawkami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym - pycha :-)

Zobacz załącznik 225944

aleś mi smaka narobiła ... tym bardziej, ze ja za naleśniki wielę dać mogę ;)

jestem, jestem- byłam dziś odebrać wynik wymazy z kanału szyjki- na szczęście wszystko ok- zero bakterii, flora prawidłowa:-)
później pojechałam na kawkę do ciężarnej koleżanki i trochę się zasiedziałam. Teraz odpoczywam sobie bo lekko ciągnie brzuszek.
W poniedziałek robię test glukozy 75g- jestem ciekawa jak wyjdzie....

liliti- kochana, trzymaj się dzielnie- jesteś w dobrych rękach a maleństwo ma spore szanse- choć liczę że się wstrzyma z wychodzeniem z brzuszka! Głowa do góry! Musicie być dzielni dla bobasa.

dobrze, że piszesz i że wyniki dobre ;) cieszę sie bardzo ;)

dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy, to dla mnie wielkie wsparcie. poi co leki zadzialaly skurcze ustąpily i na KTG jest ok a ja mam mieciutki brzuszek. troszcza sie tu o nas i czuje sie bezpiecznie,bede lezec tyle ile trzeba chocby do konca dla mojej córci ! pai dr powiedziala ze liczy ze wytrzymamy do 34 tyg wtedy poród bedzie bezpieczny-ja wierze ze damy rade! papa

czyli maluszka posłuchała, żeby zostać jeszcze w brzuszku ... grzeczna dziewczynka. odpoczywaj i leż ile trzeba ;)

edit: właśnie oglądam w faktach o aborcji w UK, która jest tam legalna do 24tc! :szok::szok::szok:
okropne. jedne kobiety walczą za wszelką cenę, żeby donosić ciążę, a inne pozbywają się 'problemu' czując już jego ruchy... :confused::no:

taka właśnie sprawiedliwość na tym świecie, Ci co chcą - nie mają, Ci co dostali - to nie chcą ... ehhhhhhh, starsznie mnie to wkurza!

aborcja, nie mając tu na myśli ciąż usuwanych ze względu na wady etc., to jeden z tych pomysłów ludzi, których powinni się wstydzić i który nigdy nie powinien mieć miejsca. przykre, przykre, przykre.. ale taki ten świat :(

Dziewczyny wpadłam zeby powiedziec Wam wszystkim DOBRANOC!!!

PO dzisiejszej nieprzespanej nocy jestem tak zmeczona ze ide kąpu kąpu i spac bo oczy to aż mnie szczypią z niewyspania

Kolorowych snów i samych kopniaczków Wam życze:):-D:-D:-D takich porządnych akie ja dostaję od swojej małej:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Anik79- Kawał chłopa w sobie nosisz! A jeszcze tyle czasu :-) wielkie gratulacje :-D

liliti - bardzo sie cieszę, że sytuacja sie unormowała :tak: zdecydowanie tylko odpoczywaj, a na pewno wszystko skończy się dobrze :-) będziemy trzymać kciuki za zdrówko Soni, niech sie jeszcze nie spieszy, w czerwcu będzie miała ładniejszą pogodę, przekonaj ją do posiedzenia w brzuszku jeszcze :tak:

paula24211 - ciasteczka holenderskie to jest własnie to co czas wyciągnąć z szafki i zjeść na kolację :-D najlepsze ciacha jakie są

krakowianka
- pięknie piszesz o Jagódce :-) chyba jest ona najszczęśliwszym aniołkiem w niebie, aż ciężko uwierzyć, że to już miesiąc od kiedy nie ma jej z Tobą... czas tak szybo mija

Tak piszecie o tym jedzeniu, że ja usmażyłam placki ziemniaczane wciągnęłam dwa;)Idę zrobić kisielek albo gorącą czekoladę i spać bo rano na badania;):-)

reklama
Do góry