reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Anik super ze wsio ok:-)Oby po bletach było ojuz dobrze:tak:Imponująca waga,jest juz co dzwigac;-)
lena ja tez miałam poprawkę na zwolnieniu.Postawił parafkę i pieczatkę.ZUS sie nie czepił bo kase juz otrzymałam:-D
Kasiulka co to za szczucie?:-D:-DPrzywołuję Cię do pionu:-D:-D
paula u mnie +8 ale w sumie zimno,tez wieje i sie tego nie odczuwa.Na szczęście nie pada zadne paskudztwo_Oby tak dalej bo jest takie błoto ze masakra.Niech sobie wsio schnie.
anecznik ja juz nawet nie krzycze,szkoda mi gardła tak mój szybko chodzi.Człapie sie za nim i czekam az sie zorientuje ze przesadził:szok:
krakowianko Przepiękne wiersze.Łza sie w oku kręci.Śliczny sen,Jagódka czuwa nad Wami,wierze ze wynagrodzi Wam w staraniach nad maleństwem.Wie jak wspaniałą ma mamusię i nie pozwoli zeby ta matczyna MIŁOŚĆ nie mogła byc przelana na dzidziolka:tak:
liliti Całym serduchem jestem z Wami.Najwazniejsze ze sie dalej nic nie posunęło i zdążyli Ci podac lek na płucka.Dobrze ze masz zapewniona super opiekę .Trzymajcie się w dwupaczku jak NAJDŁUZEJ!!Ściskam mocno i 3mam kciuki.

EWA najwazniejsze ze juz jesteś uswiadomiona jak masz postępowac.Teraz juz będzie dobrze;))

madziaja jak kupicie autko,koniecznie się pochwal.Dobry pomysł z tym wykupieniem jazd teraz ,w Święta wyruszycie na autkowy spacer;)))

Ostatnia edycja:
reklama
liliti- oczywiście ja rówznież zaciskam kciuki za maleństwo dobrzez e masz super opieke teraz najwazniejsze zeby maluch jak najdłuzej byl w brzuszku a wszystko napewno bedzie dobrze

krakowianka- śliczne wiersze, super, wierze ze nastepnym razem sie uda

widze z e niektore z Was tez maja nie ciekawe teściowe

ja tez nie ufam swojej tesciowej i jak ona mowi ze da na wozek to i tak wiem ze nie da i tak jak nadika bodajze jak dobrze pamietam napisala ze potem jakby dala to bedzie chciała na spacery zabierac a ja jej nie dam :no::no: nigdy temu babsztylowi o nie!!!!!! mieszkamy razem wiec bedzie ciezko jej unikac ale to moje dziecko i ja bede o tym decydowac kto zabeirze na spacer a nie ona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nawet juz mezowi powiedziaalm ze po porodzie ma jejmi do szpitala nie przywozic bo nie chce jej widziec

a ja mialam dzisisja straszna noc cos ciagle sie budzialm w nocy tez obudzialm sie bo taki skurcz mnie łydki zlapal ze myslalam ze sie porycze juz którys raz wy cos bierzecie na skurcze?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ja mialam dzisisja straszna noc cos ciagle sie budzialm w nocy tez obudzialm sie bo taki skurcz mnie łydki zlapal ze myslalam ze sie porycze juz którys raz wy cos bierzecie na skurcze?[/QUOTE]

Wiem,że przyczyną skurczy może być niedobór magnezu,na który w ciąży jest większe zapotrzebowanie.
Magnez znajduje się w:
px.gif
px.gif

• owocach strączkowych
  • chlebie razowym, pełnoziarnistym
  • orzechach (zwłaszcza orzeszkach ziemnych)
  • kakao i czekoladzie
  • bananach
  • mleku.

cześć dziewczyy!
pisze do Was z Hamburga, mam zle wiesci. w poniedziałek byl pogrzeb mojej teścowej, popołudniu dostlam bolesnych skurczy ,polozylam sie wczesnie w nocy jednak nie ustapily, rano mąż zabral mnie do szpitala i niestety po badaniach okazalo sie ze dziecko chce juz przyjsc na swiat, szyjka ma 1,5 cm i otwiera sie od środka.....natychmiast mnie polozyli, dostaje leki rozkurczowe co 3 godz, w pierwszej co 15 min tabletke i zastrzyki ze sterydów na pryspieszenie rozwoju pluc dziecka jutro o 17 powinny byc wyksztalcone gdyby musieli wydobyc Małą.......jestem przerazona ale opieke mam wspanialą i pediatra powiedzial ze dziecko wazy 1200 g jest zdrowe i po sterydach ma duze szanse........maja jednak nadzieje ze proces sie zahamuje i lezaac przetrzymam do terminu albo jak najdluzej............

to dla mnie szok ale staramy sie byc silni dla Niuni........
prosze trzymajcie kciuki za mnie i moje dziecko zebysm wytrwaly do szczesliwego rozwiazaniapozdrawiam Was i modle sie za Wasze dzieciaczki....
Strasznie mi przykro:-:)-( Ale jeszcze jest szansa, że może wszystko się zatrzyma;-)
Trzeba w to wierzyć. W razie czego bardzo dobrze że dostałaś sterydy na rozwój płucek, u mnie nie zdążyły zadziałać, ale u Ciebie na pewno będzie dobrze:-) Trzymam mocno za Ciebie i Twojego maluszka kciuki. To nie jest jeszcze czas żeby "wychodził", poopowiadaj mu jak zimno na dworze to może sam się zniechęci:-)

Anik Tobie natomiast gratuluję maluszka, chociaż robi się coraz większy. Rzeczywiście ponad 1,5kg to jest już co nosić:-)

Właśnie wróciłam z pracy, mam dzisiaj tyle energii że zabieram się za sprzątanie, bo znajomi mają nas odwiedzić wieczorkiem:-) Zaraz też zrobię obiadek, naszła mnie ochota na karkówkę:-)

paula dokładnie tak jak napisała Ci madziaja na skurcze łydek najlepszy jest magnez. Znam ten ból przeżywałam to w zeszłej ciąży, po prostu czasem to już płakałam z bólu, bo czułam jakby mi ktoś na żywca nogę ciął:( Teraz na szczęście (ODPUKAĆ!!) jeszcze mnie to nie dopadło, ale biorę magnez w tabletkach 2xdziennie.

a ja mialam dzisisja straszna noc cos ciagle sie budzialm w nocy tez obudzialm sie bo taki skurcz mnie łydki zlapal ze myslalam ze sie porycze juz którys raz wy cos bierzecie na skurcze?

Wiem,że przyczyną skurczy może być niedobór magnezu,na który w ciąży jest większe zapotrzebowanie.
Magnez znajduje się w:
px.gif
px.gif

• owocach strączkowych
  • chlebie razowym, pełnoziarnistym
  • orzechach (zwłaszcza orzeszkach ziemnych)
  • kakao i czekoladzie
  • bananach
  • mleku.
[/QUOTE]

Dziekuje Ci za odp wizyte u lekarza mam dopiero 29 marca wiec jeszcze ponad tydzien dopiero wtedy sie go zapytam tez mysle ze to brak magnezu, wiec na kolacyjke kakao hi hi banana juz zjadłam nie dawno:)

Jeśli chodzi o temat teściowych to zastanawiam się jakie z nas będą nieznośne baby :-D :-D

Moja bratowa mówi że ona będzie straszną teściową;) Pewnie dlatego że ma syneczka jedynaczka:)
Ja tam stwierdzam, że zaakceptuję wybór córki, byle żeby był w miarę porządny;) Będę Dobrą teściową:)

reklama
karo - a co u Ciebie? nic się nie odzywasz ...

jestem, jestem- byłam dziś odebrać wynik wymazy z kanału szyjki- na szczęście wszystko ok- zero bakterii, flora prawidłowa:-)
później pojechałam na kawkę do ciężarnej koleżanki i trochę się zasiedziałam. Teraz odpoczywam sobie bo lekko ciągnie brzuszek.
W poniedziałek robię test glukozy 75g- jestem ciekawa jak wyjdzie....

liliti- kochana, trzymaj się dzielnie- jesteś w dobrych rękach a maleństwo ma spore szanse- choć liczę że się wstrzyma z wychodzeniem z brzuszka! Głowa do góry! Musicie być dzielni dla bobasa.

Do góry