reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Anik- gratuluje udanej wizyty!! 1650g, hoho, super! Ciekawa jestem ile moja ksiezniczka teraz wazy, ale usg mam dopiero za 3 tygodnie...

Kurcze, miala byc wiosna a snieg sypie!!! Spadam zaraz do fryzjera dorobis sobie koleja porcje jasnych pasemek. Chce znowu byc blondynka jak przez cale zycie a droga od brązu do blondu to droga przez mękę...

No i pochwale sie ze wózek w koncu kupiłam :)) Fioletowo- rozowy Vector Espiro 4 air :)

reklama
Cześć dziewczyny, pospałam do 12 :szok: Dziś mam wolne w pracy, więc postanowiłam zrobić dzień sprzątania, no ale zaczynam od kawusi z Wami :-D

kpi- my używalismy butelek i smoczków Anentu, co do obwodu główki to znalazłam Ci siatki centylowe http://bi.gazeta.pl/im/2/6295/m6295932.pdf http://bi.gazeta.pl/im/4/6295/m6295924.pdf

Olimpia- no to masz niezły przegląd wiedzy nt teściowych :-D Ale ta druga- matko, co za jędza :wściekła/y:
Koriander- ale u Was pięknie!!! :szok::-) Widzę, że jak po porady kwiatkowe to do Ciebie- dobrze wiedzieć :-D
karis- z kwiatuszkami to Ci na razie nie pomogę, bo sama jestem noga, w sobotę chcę się wybrać do ogrodnika to może coś podpowie :-)
Anik- no piękny dorodny już synuś! Gratuluję!
agast- gratuluję zakupu wózeczka :tak:

Zabieram się za porządki, na razie

HEJ kobitki! mnie dziś ogarnął straszny leń! jak o 7 przeniosłam się z łożka na kanapę tak dalej leżę i nawet nie byłam jeszcze z psem na spacerze. Nie mogę się nacieszyć tym że wreszcie mam wolne ! Tak czytam relacje z waszych wizyt i w szoku jestem że wasze dzieciaczki są juz takie duże i martwi mnie to że jak byłam tydzień temu na wizycie to moja mała wazyła tylko 600g :(
Nie masz się czym martwić moja Kasia w 24 tygodniu ważyła 679g :-)
Od tego czasu nie miałam usg więc nie wiem ile teraz Mała waży.

Musze sie wam pochwalic zdjeciem z wczorajszego spacerku :-D
Jak pięknie :-)

Buziaki dla wszystkich w ten słoneczny dzień :-)
ja wracam do łóżka eh

cześć mamusie:-)

Dziś miałam fatalną noc, nic się nie wyspałam, jakoś nie mogłam sie ułożyć a mały cały czas się ruszał i tak do rana. Przez to niewyspanie nie mam na nic dziś siły, próbowałam usnąć w dzień ale nie udało się.
Jeszcze ta pogoda za oknem: słońce, pochmurno, snieg i tak co chwilę zmiana.

Cieszę się z dobrych wizyt i wiadomości. Ale dzieciaczki spore. Ostatnie USG miałam 20 lutego i wtedy mały miał 560 g. Ciekawa jestem ile teraz ma ale USG będę miała dopiero 8 kwietnia więc musze cierpliwie poczekac:-).

Co do tematu teściów to ja mam tylko teściową, mieszka w Toruniu tak jak my ale naszczęście żadko się widujemy (ciężki ma charakterek i nawet bardziej jest to opinia mojego T. niż moja). Ale cuż... teściów sie nie wybiera;-)

cześć dziewczyy!
pisze do Was z Hamburga, mam zle wiesci. w poniedziałek byl pogrzeb mojej teścowej, popołudniu dostlam bolesnych skurczy ,polozylam sie wczesnie w nocy jednak nie ustapily, rano mąż zabral mnie do szpitala i niestety po badaniach okazalo sie ze dziecko chce juz przyjsc na swiat, szyjka ma 1,5 cm i otwiera sie od środka.....natychmiast mnie polozyli, dostaje leki rozkurczowe co 3 godz, w pierwszej co 15 min tabletke i zastrzyki ze sterydów na pryspieszenie rozwoju pluc dziecka jutro o 17 powinny byc wyksztalcone gdyby musieli wydobyc Małą.......jestem przerazona ale opieke mam wspanialą i pediatra powiedzial ze dziecko wazy 1200 g jest zdrowe i po sterydach ma duze szanse........maja jednak nadzieje ze proces sie zahamuje i lezaac przetrzymam do terminu albo jak najdluzej............

to dla mnie szok ale staramy sie byc silni dla Niuni........
prosze trzymajcie kciuki za mnie i moje dziecko zebysm wytrwaly do szczesliwego rozwiazaniapozdrawiam Was i modle sie za Wasze dzieciaczki....

Właśnie pochłonełam olbrzymie opakowanie cisteczek i jeszcze się zdziwiłam że się skończyło:szok:było tego z pół kilo gdzie te jedzonko się mieści:-DA i przypomiało mi się co zdażyło mi się w nocy miałam już dosyć lewego boku więc sobie myśle tylko na chwileczke się położe na prawym i usnełam jak kamień obudziłam się w szoku:szok:bo spałam na brzuchu:szok:brzuch cały był w takich pogniecionych czerwonych pręgach oczywiście spanikowałam ale jak się położyłam na plecach odrazu mała zaczeła fikać chyba było jej tak wygodnie jak była przygnieciona i się wkurzyła że mamusia ją budzi:-D

ja też tak potrafię ;) ... zjem całe pudełko i mi mało ...
spanie na brzuchu .... mhhhh .... moje ulubione do tej pory, zasypiam na lewym boku najczęściej, budzę się na plecach ale co się dzieje w nocy???

Witam ponownie, tym razem na chwile bo jestem u rodziców:-) i juz po wizycie

i wszystko w porządku - szyjka ok długa cokolwiek to znaczy i zamknieta:-) mały rosnie i ma się dobrze - waży jak to ani doktor powiedziała dobre 1650 :-) więc mam co dzwigać:-)
co do moich wyników z moczu - mam brać urosept przez 14 dni 2x 3 tabletki i powinno byc ok

zdec - te kryształy swiadcza o tym ze jest piasek w nerkach lub kamienie - no cóż u mnie by się zgadzało - i nie mam się tym wogóle przejmowac:-)

no i moja waga - przez te 4 tyg przytyłam 1kg:-) i ogólnie od poczatku 15kg:-D
pozdrawiam

gratuluję dużego małego synka ... rosną jak na drożdżach ... !!!

Ja juz po drugim wkluciu i wcinam zasluzone drugie sniadanko :-D

Anik to mnie pocieszylas, ja juz sie balam ze nasza Pyza jakas przerosnieta :-D Gratuluje!
cobra wytrwalosci w "milczeniu" mam nadzieje ze sie tesciowie ockna i dadza wam ten pokoik jak najszybciej

Karis ja mam takie do wysadzenia:
lobelia przylądkowa, czyli stroiczka

Zobacz załącznik 225818

mydlnica i maciejka (pieknie pachnie!)
Zobacz załącznik 225820

bratki miniaturowe i irysy w kilku kolorach
Zobacz załącznik 225822

i pnaca wisteria sinensis (nie znam polskiej nazwy)
Zobacz załącznik 225827

Bedziesz sadzila w Anglii czy w Polsce? Tu sa w sprzedazy popularne mieszanki, czesto kolorystyczne, tez je bardzo lubie np wybierasz mieszanke czerwona i kwitnie ci przez cale lato :tak:
Ladnie sie prezentuja petunie, lwie paszcze, geranium, maki ozdobne.... oj jest tego sporo :-D

kpi dla ciebie slonko i kwiatki sle! :tak::tak:
pencil.png

piękne te kwiatuszki, ja też posadzę sobie na balkoniku ;) żebym miała czym cieszyć oczko ;)

I dziękuję za słonko - na razie dotarł śnieg ;):):):):):):)

Anik- gratuluje udanej wizyty!! 1650g, hoho, super! Ciekawa jestem ile moja ksiezniczka teraz wazy, ale usg mam dopiero za 3 tygodnie...

Kurcze, miala byc wiosna a snieg sypie!!! Spadam zaraz do fryzjera dorobis sobie koleja porcje jasnych pasemek. Chce znowu byc blondynka jak przez cale zycie a droga od brązu do blondu to droga przez mękę...

No i pochwale sie ze wózek w koncu kupiłam :)) Fioletowo- rozowy Vector Espiro 4 air :)

gratuluję zakupu a przede wszystkim decyzji - u mnie to najtrudniejsze

Cześć dziewczyny, pospałam do 12 :szok: Dziś mam wolne w pracy, więc postanowiłam zrobić dzień sprzątania, no ale zaczynam od kawusi z Wami :-D

kpi- my używalismy butelek i smoczków Anentu, co do obwodu główki to znalazłam Ci siatki centylowe http://bi.gazeta.pl/im/2/6295/m6295932.pdf http://bi.gazeta.pl/im/4/6295/m6295924.pdf

Olimpia- no to masz niezły przegląd wiedzy nt teściowych :-D Ale ta druga- matko, co za jędza :wściekła/y:
Koriander- ale u Was pięknie!!! :szok::-) Widzę, że jak po porady kwiatkowe to do Ciebie- dobrze wiedzieć :-D
karis- z kwiatuszkami to Ci na razie nie pomogę, bo sama jestem noga, w sobotę chcę się wybrać do ogrodnika to może coś podpowie :-)
Anik- no piękny dorodny już synuś! Gratuluję!
agast- gratuluję zakupu wózeczka :tak:

Zabieram się za porządki, na razie

dziękuję - zaraz popatrzę na linki ;)

liliti - trzymaj się kochana i proś swoją Małą, zeby nie chciała tak szybko na świat!!!!! a my będziemy trzymały kciuki ;) najważniejsze, ze już sporo waży i dostała lek na płucka!

Lilliti- o matko, Kochana nasza, trzymaj się! Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką i, że maleństwo żyje i ma się dobrze! Wierzę w to, że dotrzymasz do terminu, albo jak najdłużej! A jeżeli nawet nie to na pewno Malutka jest silna jak jej mamusia i dacie radę!!!! Nie martw się! Jestem z Tobą myślami i całym sercem!

cześć dziewczyy!
pisze do Was z Hamburga, mam zle wiesci. w poniedziałek byl pogrzeb mojej teścowej, popołudniu dostlam bolesnych skurczy ,polozylam sie wczesnie w nocy jednak nie ustapily, rano mąż zabral mnie do szpitala i niestety po badaniach okazalo sie ze dziecko chce juz przyjsc na swiat, szyjka ma 1,5 cm i otwiera sie od środka.....natychmiast mnie polozyli, dostaje leki rozkurczowe co 3 godz, w pierwszej co 15 min tabletke i zastrzyki ze sterydów na pryspieszenie rozwoju pluc dziecka jutro o 17 powinny byc wyksztalcone gdyby musieli wydobyc Małą.......jestem przerazona ale opieke mam wspanialą i pediatra powiedzial ze dziecko wazy 1200 g jest zdrowe i po sterydach ma duze szanse........maja jednak nadzieje ze proces sie zahamuje i lezaac przetrzymam do terminu albo jak najdluzej............

to dla mnie szok ale staramy sie byc silni dla Niuni........
prosze trzymajcie kciuki za mnie i moje dziecko zebysm wytrwaly do szczesliwego rozwiazaniapozdrawiam Was i modle sie za Wasze dzieciaczki....
Moja droga trzymamy kciuki wszystkie za ciebie, niech malństwo się nie spieszy, dobrze że jesteś w dobrych rękach

reklama
liliti-to nie ciekawie!pewnie przez nerwy na pogrzebie zaczeły się skurcze trzymam kciuki żeby bobas jednak jeszcze posiedział w brzuszku!

Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach!

Do góry