reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja rowniez po wizycie, i po zastrzyku ktory bolal jak cholera :no: A do tego zaswiecily mi gwiazdki przed oczami i prawie zemdlalam poloznej na lezance :zawstydzona/y: Chyba z wrazenia i przez to pobieranie krwi. Mala juz nie jest mala, ma prawie 1700g :szok: , i zanurkowala glowka w dol (co sie oczywiscie moze jeszcze 100x zmienic:-D) No i na poprawe humoru (sobie) kupilam (jej) sukieneczke i 5 par skarpetek Hallo Kitty :-)

madziaja ja jestem w bardzo podobnej sytuacji, rozwazamy kupno samochodu, prawo jazdy mam od 8 lat i kocham jezdzic, jak tylko moge to siadam za kolkiem. Dla mnie pierwsza godzinka po dlugiej przerwie to jednak zawsze spory stres, ale uwierz mi im dluzej sie czeka, tym gorzej.. Jesli juz bedziecie mieli samochod wez kilka jazd, oswajaj sie powoli, nie ma co sie dlugo wahac :tak:

czarna wiedźmo obys nie miala zadnych problemow w zwiazku z szyjka, ale jesli nie otwiera sie to najwazniejsze.. Powiedz jak wyniki, bakterie w moczu znikaja? Lez i nie narzekaj, chociaz jest ciezko ;-) Mozesz zawsze dokonczyc pisanie pracy na lezaco :-)

karis ja kilka dni temu posadzilam cebulki narcyzow i tulipany, pod koniec miesiaca bede siac nasionka (rowniez warzyw). Najlepiej sadzic tak zeby zawsze cos kwitlo, ale na tym az tak dobrze to sie nie znam.. A masz jakies ulubione kwiatki lub kolory?

Ostatnia edycja:
reklama
athena, Kasiulka, koriander- gratuluje udanych wizyt, pięknie dzieciaczki rosną:tak:
Ale koriander i athena pomiedzy wami dzień róznicy a jaka róznica w wadze:szok::szok:, ale trzeba brać miarkę na to, że to dane szacunkowe, ja jestem w takim samym dniu jak Koriander ciekawe czy moja malutka tez tyle wazy:-D:-D

Odebralam wyniki, morfologia oki, zelazo 12,7 więc nie jest źle, jedynie w moczu mam erytrocyty świeze ale tylko 1-2 w.p.w, więc myślę ze to chyba nic złego:confused: no i bakterie mam nieliczne, a zazwyczaj mialam bardzo liczne:-D

athena, Kasiulka, koriander- gratuluje udanych wizyt, pięknie dzieciaczki rosną:tak:
Ale koriander i athena pomiedzy wami dzień róznicy a jaka róznica w wadze:szok::szok:, ale trzeba brać miarkę na to, że to dane szacunkowe, ja jestem w takim samym dniu jak Koriander ciekawe czy moja malutka tez tyle wazy:-D:-D

Odebralam wyniki, morfologia oki, zelazo 12,7 więc nie jest źle, jedynie w moczu mam erytrocyty świeze ale tylko 1-2 w.p.w, więc myślę ze to chyba nic złego:confused: no i bakterie mam nieliczne, a zazwyczaj mialam bardzo liczne:-D
gosiu ja bym jeszcze wziela poprawke na zdolnosci asystentki poloznej ktora nie bardzo wiedziala co ma przez co mnozyc i dzielic :-D:-D
zelazo masz ksiazkowe :tak:
Mysle ze jak poznasz wage Majeczki to wyciagniemy jakas srednia ;-) Chociaz dopiero przy porodzie poznamy prawde

Cześć brzuchaki

Jak ja mam dość tej zimy, wyć mi się chce jak rano się budzę a tu biało....

Wogóle od kilku dni nie śpie dobrze i mam jakieś lęki, głównie o dzidzię, że coś nie tak... mimo, że wyniki mam ok - oprócz tego nieszczesnego żelaza... W poniedziałek mam morfologię, mam nadzieję ze tym razem bedzie dobrze ostatnio było 10,3.

Powiedzcie mi kochane czy wy tez tak macie, że po 20 minutach przy kompie musicie się połóżyć?
Ja mam zaraz okropy ból kręgosłupa i brzuch mnie zaczyna ciągąć.:blink:

Kasiulka, Athena- gratuluję udanych wizyt i dużych dzieci!
Koriander- no, córa wagą przebiła wszystkich :szok: , a może u Was w Holandii waga jest podawana w jakiś innych jednostkach? ;-)Współczuję bólu zastrzykowego... :-(
karis- ja mam zamiar w sobotę podskoczyć do ogrodniczego i pani mi wszystko podpowie :-D

Idę poczytać z Piotrusiem

Duże te wasze maluszki:-):-)
Teraz się tak zastanawiam, że nasza Julcia (policzyłam jeszcze raz) urodziła się w 30t2d i ważyła 1250g. Więc w sumie malutka w stosunku do tego co tu podajecie.
Może w sumie to i lepiej, bo znaczy że nie będę musiała jakiegoś ciężarka strasznego rodzić:-):-)

Wogóle od kilku dni nie śpie dobrze i mam jakieś lęki, głównie o dzidzię, że coś nie tak... mimo, że wyniki mam ok - oprócz tego nieszczesnego żelaza... W poniedziałek mam morfologię, mam nadzieję ze tym razem bedzie dobrze ostatnio było 10,3.

Powiedzcie mi kochane czy wy tez tak macie, że po 20 minutach przy kompie musicie się połóżyć?
Ja mam zaraz okropy ból kręgosłupa i brzuch mnie zaczyna ciągąć.
Chyba każda z nas ma tutaj co chwila jakieś lęki - więc nie martw się wszystko w normie ;-) Matki już takie są że się ciągle denerwują i zamartwiają o swoje dzieci.

Mnie kręgosłup boli cały czas, ale ja mam dyskopatię i przepukliny w kręgosłupie... ale jak cię ciągnie brzuch albo twardnieje to się kładź koniecznie, ja jestem leżąca właśnie dlatego - jak tylko trochę pochodzę albo posiedzę to zaraz mi brzuch ciągnie w dół, tak mnie aż czasem skóra boli jak ciągnie, jak mój lekarz mawia - mogę pani kupę leków pozapisywać ale jedynym skutecznym lekarstwem jest leżenie !!!

Gratuluje wszystkim dziewczyną udanych wizyt :-D

Obserwuje sobie coraz szybciej rozpakowujące się kwietniówki i czekam u nich na pierwsze rozpakowanie sn. Jednak dopiero jak się rozpakuje pierwsza majówka (nie licząc tych bliźniaków) oj to chyba zacznę "panikować" :-D :-D :-D

Hej Kochane!

Ja tylko na chwilkę. Niestety u mnie dobrych wieści w sumie brak, no może poza tym że właśnie dzisiaj mnie wypuścili ze szpitala.
Trafiłam tam z kolką nerkową, a przy okazji okazało się że moja szyjka ma 1cm!!!:szok::szok::szok:Wprawdzie jest zamknięta, ale ta długość mnie przeraziła:-( Teraz w końcu jestem już w domku, łykam Furagin na te nery i no-spe przeciw ewentualnym skurczom. Nie wiem co mam myślec o tej szyjce cholera jasna, bo lekarze jakoś nie wydawali się tym faktem wstrząśnięci, nie mam wprowadzonego żadnego specjalnego leczenia poza ta no-spą i nawet nie mam nakazu leżenia, tylko mam się "oszczędzać", cokolwiek to znaczy...
Wiem że temat krótkich szyjek jest mocno popularny na forum, ale może któraś z Was mi coś więcej powie na ten temat - jakie są zalecenia w takim przypadku, co robić a czego nie, no i najważniejsze - mam się bać czy wyluzować, bo sama nie wiem jaką opcję powinnam przyjąć w końcu:baffled:

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i nadal jesteśmy w stałym (ewentualnie rosnącym) komplecie. Nie dam rady nadrobić zaległości, bo nie chce przesadzac z siedzeniem przy kompie, wybaczcie...ale niezmiennie ciepło o Was i Waszych Maleństwach myślę! :-)

oj kochana my myslalysmy ze męczysz sie z praca a ty męczyłaś sie ze szpitalem, dobrze że już jesteś w domu, odpoczywaj kochana i uważaj na siebie i maleństwo:-)

Anik- ale wzruszające zdjęcie, Wiktoria jaka malutka, słodziak :-) A jaka czysta,to dziecko się myje przed przecięciem pępowiny? :szok:

hihhi widzisz jakiego czyścioszka urodziłam:-)myta to ona była dopiero 3 godz po porodzie:-)

Na wizycie ok, mała waży 1150 :-)

Szyjka się nie skraca i jest zamknięta. W wolnej chwili wkleje foto ;-)

Już po wizycie Dzidziuś nadal jest chłopcem waż 1387g. Szyjka twarda i zamknięta więc wszystko jest OK :)

Ja rowniez po wizycie, i po zastrzyku ktory bolal jak cholera :no: A do tego zaswiecily mi gwiazdki przed oczami i prawie zemdlalam poloznej na lezance :zawstydzona/y: Chyba z wrazenia i przez to pobieranie krwi. Mala juz nie jest mala, ma prawie 1700g :szok: , i zanurkowala glowka w dol (co sie oczywiscie moze jeszcze 100x zmienic:-D) No i na poprawe humoru (sobie) kupilam (jej) sukieneczke i 5 par skarpetek Hallo Kitty :-)

gratuluje udanych wizyt

moja jutro o 8:30, mam nadzieję że przebada mnie lekarka porządnie:-)chociaz to wizyta w przychodni wiec wszystkiego moge sie spodziewac...

Miłego wieczorku i spokojnej nocki zycze idę poleniuchować:-)

reklama
Hej jestem kolejna czerwcowa mama :) widze ze dobrze juz sie tutaj znacie no i nie da sie ukryc spedzilyscie juz ze soba sporo czasu:) Pozdrawiam wszytskie mamusie :)

Do góry