reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Z tego wszystkiego co uslyszałam zapomniałam o mojej złości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Czekałam na pieniądze za zwolnienie...Fakt że mało bo tylko 300zł ale dla mnie to dużo....Dostałam pismo że odmawiają mi wypłaty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Bo pokryły się dwa dni w zwolnieniu(bo przy pobycie w szpitalu wpisują od początku pobytu...nie moga od środka...) I dlatego nie dostanę chyba nic...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak ja tam pojdę to wyżyję swoje hormony zgromadzone przez całą ciąże....:wściekła/y::wściekła/y:Bo aż szlak mnie trafił...chodze załatwiam sie staram o jaki kolwiek grosz a tu k*** tylko by zabierali Ku*** jeb****:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: skoro 2 dni sie pokrywają to gdzie kasa za resztę?!!!!!Czyli dokładnie 300zł....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A może, jak szpital nie chce/nie może tego poprawić, to może lekarz ginekolog poprawi swoje L4 tak żeby dni się nie pokrywały ? Zawsze warto spróbować;-)

reklama
cobra super że się odezwałaś i że wszystko u Ciebie i Kubusia w porządku:-) Leż i odpoczywaj teraz, nawet nie myśl o tej głupiej pracy. I tak według mnie popracowałabyś tam jeszcze góra miesiąc, nie ma co oczekiwać, że by ci dała umowę o pracę tak jak mówiła:wściekła/y: Chciała Cię po prostu do końca możliwie wykorzystać, pipa jedna:wściekła/y::wściekła/y:
Teraz się nią nie przejmuj i zajmij się sobą i Kubusiem. Dobrze że z mężem zaczęło się układać, może w końcu zmądrzeje:-)
Witam wszystkie nowe mamuśki:-):-) Piszcie jak najczęściej:-)
Ewus co to za program? Nie oglądałam:szok: Dzieci podmienione w szpitalu:szok::szok: O Boże...... nie chcę żadnej cesarki!!!! Chcę widzieć moje dziecko po urodzeniu, żebym nie miała potem wątpliwości!!:szok:
Odebrałam dzisiaj wyniki z piątku i nie za ciekawie:no::no:
Hemoglobina - 11,9 (12-16)
Hematokryt - 34,9 (37-47)
Neutrofile - 73 (40-70)
CRP - 13,1 (0-5) ZNOwu:-:)-:)-(
Na szczęście glukoza na czczo: 83
po godzinie - 115. Jeden problem z głowy:-)

Dziewczyny pamiętam też że na forum przewijał się wątek, bo któraś z was miała w moczu Kryształy Szczawianu Wapnia. Ja też to mam:no: Na szczęście: nieliczne, ale proszę powiedzcie mi co wam na to lekarz powiedział....
Różyczka i toksoplazmoza na szczęście ujemne.

zdec - mi sie właśnie tez pojawiły te kryształy i za diabła nie wiem co to jest, próbowałam skontaktowac siez moją prywatna ginekolog ale własnie dostałam smsa ze jest za granica i wróci za tydzień, więc zostało mi czekanie do wizyty w środe w przychodni

zdec - mi sie właśnie tez pojawiły te kryształy i za diabła nie wiem co to jest, próbowałam skontaktowac siez moją prywatna ginekolog ale własnie dostałam smsa ze jest za granica i wróci za tydzień, więc zostało mi czekanie do wizyty w środe w przychodni

Znalazłam coś takiego:

Kryształy U zdrowych osób w moczu występuje niewielka ilość kryształów. Ale większa liczba kryształów lub obecność specyficznych rodzajów, może powodować tworzenie kamieni moczowych, lub sygnalizować nieprawidłowy metabolizm organizmu.

Z tymi krysztalami to chyba nasza ewus tez miala problem, podobno w ciazy ich ilosc moze byc zwiekszona wiec moze nie ma co sie straszyc?:tak:

Gosiagro jutro mam robiony zastrzyk zapobiegawczy: antiglobine D-gamma, tak sie tu nazywa (pierwszy taki mi robili po poronieniu pare lat temu), jutro tez pobiora mi krew i beda badac czy sa juz przeciwciala. Po porodzie rowniez sprawdza krew i jesli wtedy bylyby przeciwciala dostane drugi zastrzyk, a jesli nie to wsio :blink:

ewus kurde nie poddawaj sie, moze jak dziewczyny radza da sie te daty "pokryc"??

Ostatnia edycja:
O Boże...Słuchajcie właśnie oglądam program na polsacie...."dlaczego ja" .Zainteresowało mnie bo usłyszałam o testach dna...Pokazali sytuację w której ociec robi testy na ojcostwo(przy 3 córce...)I wychodzi że nie jest jej ojcem....:szok:Kobieta załamana bo jest pewna ze to jego dziecko,że go nie zdradziła...On jednak odszedł od niej i zrobił również testy czy dwie starze corki sa jego...wyszło pozytywnie....Co sie potem okazuje, z krwi wynika że matka dziewczynki nie może być również jej matkia... córka ma grupę krwi ab gdzie matka ma 0(a ojciec nie pamiętam)w każdym bądz radzie wyszło że przy takiej grupie nie ma szans żeby to było jej biologiczne dziecko...:no: Zrobiła więc i ona testy dna...Co sie okazuję?!Ich 5 letnia córka nie jest również jej córka....:szok: Odpowiedz jest prosta....Mogli podziękować szpitalowi...bo zamienił dzieci...:szok::szok::szok: Normalnie :szok::szok::szok:(aż mnie strach obleciał)

boze i co zrobic w takiej sytuacji?? Szok :baffled: szukac biologicznego dziecka, a to 5-letnie ukochane "oddac"? ufffff:szok:

Z tego wszystkiego co uslyszałam zapomniałam o mojej złości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Czekałam na pieniądze za zwolnienie...Fakt że mało bo tylko 300zł ale dla mnie to dużo....Dostałam pismo że odmawiają mi wypłaty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Bo pokryły się dwa dni w zwolnieniu(bo przy pobycie w szpitalu wpisują od początku pobytu...nie moga od środka...) I dlatego nie dostanę chyba nic...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak ja tam pojdę to wyżyję swoje hormony zgromadzone przez całą ciąże....:wściekła/y::wściekła/y:Bo aż szlak mnie trafił...chodze załatwiam sie staram o jaki kolwiek grosz a tu k*** tylko by zabierali Ku*** jeb****:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: skoro 2 dni sie pokrywają to gdzie kasa za resztę?!!!!!Czyli dokładnie 300zł....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie żartuj z tym zwolnieniem bo ja tez tak mam!!!Ciekawe czy cofna mi zwolnienie czy co??
Bo ja mam np zwolnienie do 11 i 11 wystawione juz drugie zwolnienie więc cofną mi??

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też coś czekam na pieniądze za luty i się doczekać nie mogę:-(
Może czekają do 17. marca, aż skończy mi się zwolnienie i wypłacą za wszystko naraz.

Do góry