reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej kochane.

Ciesze sie ze z cobra juz sie uspokoiło i jest dobrze:-) a szefową ma super nie ma co....... co za ludzie są na tym świecie :-(

Ja dziś nie za dobrze sie czuję niestety. zaraz kładę sie na łóżeczko, brzuch troszkę ciągnie , kregosłup tez... a jak troszkę pochodzę to juz wogóle zaczyna mnie wszystko bolec...

Życzę miłego dnia i weekendu kochane :-)

reklama
cześć dziewczynki

wróciłam właśnie do domu, ale zaraz wracam do szpitala, bo dziś ok 11 podłączą mojej przyjaciółce oksytocynę i będą próbowali rozbujać poród, bo o ile skurcze są to rozwarcia nadal brak, ale z dzidzią wszystko ok. Byłam z Nią wczoraj do pierwszej w nocy w szpitalu,a potem pojechałam do nich troszkę sobie pospać, i teraz jej mąż przywiózł mnie na chwilę do domu.
Powiem Wam,że jak byłyśmy wczoraj na izbie przyjęć przyjechała dziewczyna do porodu, to było tak ok 22 a o 00:15 już była po porodzie i to było jej pierwsze dziecko!!!:-):-) ja też chcę taki szybki poród!
a jak chodziłyśmy po szpitalu to poszłyśmy sobie na oddział noworodków, Boże jakie tam małe cudeńka były!
A no i mnie się jednak też pytali, czy ja do porodu przyjechałam:tak::-D
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za następne!

Cobra- trzymaj się i nie daj się! myślę o Tobie cały czas

krakowianko- Tobie życzę dużooooo zdrówka!!!

paula24211
- ja sprzedawałam,a co chcesz wiedzieć?

Aha no i w Szczecinie pada śnieg!!!!:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki :-)

Jak dobrze że od rana same miłe informacje :-D

Mam pytanie Wam też tak dokuczają więzadła??? Ja zaczynam mieć coraz większe problemy z chodzeniem przez ich ból :-( na szczęście to nie spojenie łonowe no ale mogłoby nie boleć :-)

Weszłam sobie z nudów na czata, nie ukrywam że kiedyś robiłam to nałogowo, posiedziałam i stwierdziłam że w ogóle mi się to nie podoba. Zastanawiam się czy to ja dorosłam czy ludzie się zmienili :-D Niech tylko maluch kiedyś powie o mnie "wapniak" ooooo to nie ręczę za siebie :-) Chyba pokaże mu wtedy zdjęcia z imprez na których się rodzice bawili :-) a może lepiej nie :-D
Zastanawiam się jak teraz dzieci mówią na rodziców i jak będą mówić za kilkanaście lat :-) aż strach się bać. Chodź w zasadzie ja nigdy nie używałam epitetów do określenia rodziców (przynajmniej nie pamiętam) i mam nadzieje że też sobie na to zasłużymy u naszego dziecka. Chyba zaczynam się stresować rolą rodzica :-D Do roli mamy już się przyzwyczaiłam ale do rodzica to nie tak do końca mimo że mogłoby się wydawać iż to to samo :-)
Chyba bredzę :-)

Kasiulka będziesz rodzić na Polnej?? Pytam bo ja się zastanawiam czy tam nie rodzić. Jestem z Kalisza ale chodzę do dr Olejniczaka z Polnej, który raz w tyg przyjmuje w Kaliszu. Jedyne co mnie martwi to ta odległość z Kalisza do Poznania ( 2-3 godz), boję się że nie zdąrze.

Powiem Ci szczerze, że jeszcze się nie zdecydowałam, w którym szpitalu będę rodzić. Na Polnej może się zdarzyć, że nie będzie miejsca i wtedy odsyłają do innego szpitala...

Witam :-)
Do kitu z taką pogodą.Jak widze to padające białe gó... to :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nocka przespana ale poszłam spac z fochem na mojego A:baffled:Tak czekałam na Moment prawdy cały tydz to ten sobie wymyślił ze bd nowy serial ogłądał""Nowa"":wściekła/y:Powiedziałam ze ok to sobie oglądaj i z fochem sie odwróciłam do niego d...Oczywiście o 21 nie mogłam jeszcze usnąć to sobie tak lezakowałam i co słyszę za jakieś pół h???:szok:Wielkie chrapanie:szok::szok::szok::wściekła/y:Ale sie wsciekłam:baffled:No i jakoś usnełam.Nie bd dzis sie do niego odzywała:wściekła/y:O nie:no: aa ten jeszcze z tekstem rano do mnie ze Jędruś juz od 5 nie spi bo czuł jak kopie a ja mu tylko ze szkoda ze Ty o 21.30 zasnąłeś :wściekła/y:A On ze to nie prawda bo on oglądał serial:baffled::baffled:

dzięki kochane za gratulacje, cieszymy się jak dzieci:-) teraz się zaczynają tematy typu jaka pralka, jaka lodówka, jakie kolory na ściany a gusty i upodobania mamy naprawde różne więc czasem jest groźnie:wściekła/y::-D:wściekła/y::-D;-)

a ja jestem po wizycie wszystko super:tak:, synek taki ruchliwy że miiała problem wyczucia pulsu bo uciekał jej ciągle, musiała przez usg podglądać i go łapać, łobuziak, widziałam jajeczka i ptaszka więc nie ma wątpliwości że chłopczyk, ujrzałam tez twarzyczkę, widziałam jak otwiera buźkę, ach, jak ja bym go juz tuliła i całowała:-D ustaliłam juz że od 01.04. ide na zwolnienie, wkońcu trzeba zwolnic obroty i nabrać troche sił, a poza tym bede miała zajęcia związane z przeprowadzką więc przyda mi się więcej czasu.
Gratuluję po pierwsze udanej wizyty!!! a po 2 własnego mieszkanka;)) Nie dziwie sie spięć co do wyb sprzętów ,jest tego tyle ze mozna oszalec:tak:

Hejo porannie:-)
Ale piekne słonko świeci...
Ja zaraz jade do lekarza i zobaczymy jak tam moja szyjka i w ogóle co słychać....Mam nadzieję że w końcu ktoś powie cos pozytywnego....
Potem do sądu i w miasto szukać mamie prezentu bo jutro ma imieniny....a właśnie ma może któraś pomysł co by jej kupić?Bo ja nie mam pojęcia:no: żeby lubiła biżuterie to bez problemu,ale ona nie lubi się świecic jak sroka(jak to ona mówi o mnie:-D)
#mam kciukasy za udaną wizytkę:tak:Ojjj jak super,słoneczko.U mnie pada śnieg:wściekła/y:

Witam dziewczynki :-)

Jak dobrze że od rana same miłe informacje :-D

Mam pytanie Wam też tak dokuczają więzadła??? Ja zaczynam mieć coraz większe problemy z chodzeniem przez ich ból :-( na szczęście to nie spojenie łonowe no ale mogłoby nie boleć :-)

Weszłam sobie z nudów na czata, nie ukrywam że kiedyś robiłam to nałogowo, posiedziałam i stwierdziłam że w ogóle mi się to nie podoba. Zastanawiam się czy to ja dorosłam czy ludzie się zmienili :-D Niech tylko maluch kiedyś powie o mnie "wapniak" ooooo to nie ręczę za siebie :-) Chyba pokaże mu wtedy zdjęcia z imprez na których się rodzice bawili :-) a może lepiej nie :-D
Zastanawiam się jak teraz dzieci mówią na rodziców i jak będą mówić za kilkanaście lat :-) aż strach się bać. Chodź w zasadzie ja nigdy nie używałam epitetów do określenia rodziców (przynajmniej nie pamiętam) i mam nadzieje że też sobie na to zasłużymy u naszego dziecka. Chyba zaczynam się stresować rolą rodzica :-D Do roli mamy już się przyzwyczaiłam ale do rodzica to nie tak do końca mimo że mogłoby się wydawać iż to to samo :-)
Chyba bredzę :-)
Oj nic nie pisz o tym wiązadłach,chodzę juz jak kaczka:wściekła/y:Ból niesamowity.Niech juz bd ciepło bo butów nie mogę sama załozyc:wściekła/y:
Cobra trzymaj sie cieplutko oby juz było wszystko dobrze.
krakowianko szybciutko wracaj do zdrówka:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie ja już po wizycie u internisty, poszłam bo mi puchły nogi i bolały plecy z tyłu tak jak niby nerki.....wyniki mam dobre....krzywa cukrowa wyszła mi super....dostałam skierowanie znów na badanie moczu oraz elektrolity;)No i tydzień zwolnienia;)

krakowianko- powiem Ci,że tak bardzo moja przyjaciółka czekała na dziecko a ja razem z Nią,ze teraz nie wyobrażam sobie innego zachowania, czekali na nie dwa i pół roku tyle się starali, pierwsze dziecko stracili niestety, ja byłam z Nią w każdym złym i dobrym momencie, jak dowiedziała się,że jest pierwszy raz w ciąży potem jak lekarka stwierdziła obumarcie płodu, później długie leczenie, staranie się, co miesięczną nadzieję, a potem kolejny test DWIE kreski i wizytę u lekarza potwierdzającą ciąże, ja się śmieje ,ze ja z Nią więcej przeżyłam niż jej ślubny mąż.
A Ona też jest ze mną w każdym złym i dobrym momencie, choć nie znamy się niby długo,ale myślę,ze to nie świadczy o prawdziwej przyjaźni, która poza rodziną jest dla mnie w życiu najważniejsza!!!
Ale się jakaś wylewna zrobiłam :) :)

reklama
cześć dziewczynki

paula24211- ja sprzedawałam,a co chcesz wiedzieć?

Kochana chcemy sprzedac samochod i chcielismy wystawic na allegro ponoc tonic trudnego ale jak zaczelam czytac na tum allegro to zglupiałam, jak to jest jak wystawiasz fotki ponoc cos sie placi za to jak to wszystko wyglada? Pobieraja jakas prowizje od sprzedazy? jak mozesz to napisz co nie co na forum albo na priv z gory bardzo dziekuje:tak::tak::tak:

Do góry