reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

cześć brzuchate!
Witam się z rana, u mnie słonecznie i też zimno. Jestem po śniadanku i wylegiwania ciąg dalszy....:-)
Wszystkim wizytującym się życzę wspaniałych wieści.

reklama
Witajcie dziewczyny

kasiek hmm niby proste pytanie,a niewiem jak by to opisac, czuje czasemw jednym miejscu jakies ruchy raz mocniejsze raz słabsze, potem gdzies na boku kopniecia, jak reka dotykam to czuje te uderzenia,a czasem takie lekkie bulgotanie.:-p

Dziewczyny a mam pytanie, wy juz kupiłyscie sobie wózki? Czy kiedy macie w planach je zakupic?:-)

Ja jeszcze nie kupiłam. Mam kilka typów. Podobają mi sie wózki Coneco ( pod względem ceny ) no i zawsze mi sie marzył taki wielofunkcyjny z gondolą i fotelikiem montowanymi do stelażu wózka. Wiąże sie to tez z tym ,że mieszkam na wsi i dużo jeżdżę , więc będzie mi wygodniej przepinać fotelik niż się tarabanić z jakąś kolumbyną.:-):tak:

Witajcie,

ja coraz częsciej zaczynam mieć problemy ze spaniem, dopiero nad ranem w miarę zasnęłam i spałam do 9:30 a jak wstałam to od razu do Was:-D
chorowitki zdrowka!!!
Lencja - mam nadzieje, że to jednak gestoza nie bedzie:no:
yoshe - no wielkie gratki:-D:-D, spory ten twój synuś:-D
Gosia - ewelinka - kciuki zaciśnięte:tak:
kasiek - ja jeszcze wózka nie mam, ale typ już jest:tak:

Witajcie Grubaski;)U nas w nocy dzisiaj było -13 ale dobrze, że mam wielkiego męża to mnie grzeje;)Powiedzcie mi jak tam Wasza WAGA???Bo u mnie stanęło na 5-6 kg i nie wiem czy nie mało??

witajcie brzuchatki, ja przy porannej kawce
u nas piękne słoneczko aż zachęca żeby wyjśc z domku ale póki co to jest zimno a ja nie mam się w co ubrać, chyba musze wybrać się do mamy i pożyczyć jakąś większą kurtkę, nim nam ta wiosna na dobre zagości

Dzień dobry!
Myślalam, że w końcu się wyśpię, ale od 4 rano mój 'king-bruce-lee-karate-mistrz' daje popalić :-D i tym spospobem wstałam razem z mężem o 6.

Nie wiem czy ktoś trzymał wczoraj za nasze usg kciuki, ale jeśli tak, to bardzo dziękuję! Przydało się! Przepływy jednak ok!!!! Wszystko prawidłowo!!! :happy2::happy2::happy2: Syn waży już 1200g! :szok: (a ja się martwiłam, że mam taki mały brzuszek ;-)) i ma nos po mamie :cool2:. Jest cudny i jak tylko uda mi się wyciąć zdjęcie z filmu, to jako dumna matka, pozwole sobie pochwalić się nim w odpowiednim wątku.

Życzę wszystkim dobrego dnia i samych fajnych wieści z wizyt.

A i zapomniałam dopisać, że termin porodu z wczorajszego usg wypada mi na 30.05 (z OM 5.06)
och jaka konkretna waga syneczka, gratulacje

No Kochana!! To już duży mężczyzna z Twojego synka:tak::-)bardzo się cieszę że same dobre wiadomości masz po wizycie:tak: oby tylko takie już były...:-):-)

A ja witam porankowo. Jak milutko roznosi się zapach kwiatów w pokoju:-Dpo wczorajszym. A dostałam ich naprawdę sporo:tak:
Dziś mam wizytę- boję się bardzo o moją kochaną szyjkę:szok: mam nadzieję że wszystko z nią ok:confused: Trzymajcie kciuki proszę:tak:ja też będę trzymać za siebie i drugą "wizytówkę" ewelinke307 :tak: Miłego dnia brzuchatki:-D
powodzenia na wizytach i samych dobrych wieści także innym które się dziś wizytują

Cześć dziewczyny

Yoshe- bardzo się cieszę z tak udanej wizyty, ale synek już spory.
Za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki:-)

Ktoś napisał że chyba zarazki przenoszą się przez bb:-), coś w tym jest bo mnie tak złapał katar w nocy że smarkata się zrobiłam a tak dobrze się czułam. Muszę się szybciutko z nim uporać.

Dzisiaj muszę iśc odebrać wyniki glukozy i morfologii. Ciekawa jestem czy branie żelaza nareszczcie coś pomogło i hemoglobina przestanie juz spadać. Jutro mam wizytę i oczywiście już zaczyna dopadać mnie mały stresik.
ja jutro wybieram sie zrobić badania przed wizytowe i też zaczyna się martwić czy wszystkie wyniki będą ok, mam do zrobienia przeciwciała i tego się obawiam najbardziej, mam nadzieje że ich nie będzie

I ja się witam z rana. Właśnie się zbieram żeby zrobić śniadanko ale pierwsze co to zaglądam do Was:-) Trzymam kciuki za wizytki.
Miłego dnia kochaniutkie:-D:-):happy2:
to już mega uzależnienie, tak bez śniadania?/? ja nie dam rady najpierw musi być sniadanko choćby nie wiem co się działo

oczywiście wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia, wygońcie te wszystkie wirusy precz

co do wag nie mam pojęcia, bo na nią nie wchodzę, dowiem się prawdy za kilka dni na wizycie ale po ubraniach widzę że mi co nieco przybyło

Ostatnia edycja:
Witam wtorkowo Moje brzuchatki:-)
Nie wiele od wczoraj naprodukowałyście:-D:-D:-D
gosia ewelinka powodzenia na wizytach:tak::-)
anecznik a jakie to są zachcianki na chłopaka?? Bo ja w dalszym ciągu mam na dziewczynkę:-psłodkie słodkie i jeszcze raz słodkie:-D:-D:-D
Lencja
super to zabrzmiało"zaoczna wizyta":-):-)Kuce to nie ciekawie ale najwazniejsze ze to odkryli i bd miała odpowiednio zastosowane leczenie.Mówił Ci coś ze przy zatruciu ciążowym jest zakaz uzywania soli?Ona zatrzymuje wode w organizmie.Pamiętam jak z którymś dzieckiem lezałam w szpitalu na podtrzymaniu to były dziewczyny z zatruciem i dostawaly własnie posiłki bez soli.Raz mi sie takie przez pomyłke trafiło :szok:Jednym słowem bleeeeeee:wściekła/y:
kajdusia powrotu do zdrówka jak najszybciej zyczę! A to coś do noska to bez recepty jest.
yoshe:szok::szok:1200 szczęścia :-)Duży chłop1Gratuluję! To iba pierwszy czerwcówkowy brzdąc z taką wagą:-DJeszcze raz gratuluję i cieszę się ze przepływy są oki;-)
Elizka -15:szok::szok:masakra jakaś.Coz ten ból w biodrach i udach nie jest spowodowany tym ze mogłas cos dzwigac.Tak juz niestety jest w naszym wieku ciążowym ze kości się rozchodzą ,przygotowując do porodu:tak:
doorotka 3mam kciukasy za dobra wyniki i za jutrzejszą wizytę:-)
paula22..No zyczę Ci kochana zebyś nie musiała do Szczecina jeżdzić do poradni to przeciez kawał drogi:szok:#mam kciukasy za pozytywny wynik:tak:
Lena ja miałam ost +3,5 i gin powiedział ze waga jak najbardziej odpowiednia.Niczym sie nie martw:-)
Miłego dnia zyczę:-)

Witam,
Ja już po godzinnym spacerku:-) baterie na słonku podładowane:tak:a teraz zasiadam do książki :-)
Pozdrawiam wszystkie Mamusie
chorym Mamusią życzę szybkiego powrotu do zdrówka
Sealet-gratulacje dla męża:-)

My wózka nie kupujemy:-DJędruś dostanie wózeczek w prezencie od przyszłej chrzestnej:-DWysłaliśmy tylko link z opcją jaki nam się podoba:-D:zawstydzona/y:Łózeczka tez nie bd kupywac bo od kolezanki mam dostac po jej córeczce,dokupimy tylko materacyk;-)

reklama
Witam wtorkowo Moje brzuchatki:-)
Nie wiele od wczoraj naprodukowałyście:-D:-D:-D
gosia ewelinka powodzenia na wizytach:tak::-)
anecznik a jakie to są zachcianki na chłopaka?? Bo ja w dalszym ciągu mam na dziewczynkę:-psłodkie słodkie i jeszcze raz słodkie:-D:-D:-D
Lencja
super to zabrzmiało"zaoczna wizyta":-):-)Kuce to nie ciekawie ale najwazniejsze ze to odkryli i bd miała odpowiednio zastosowane leczenie.Mówił Ci coś ze przy zatruciu ciążowym jest zakaz uzywania soli?Ona zatrzymuje wode w organizmie.Pamiętam jak z którymś dzieckiem lezałam w szpitalu na podtrzymaniu to były dziewczyny z zatruciem i dostawaly własnie posiłki bez soli.Raz mi sie takie przez pomyłke trafiło :szok:Jednym słowem bleeeeeee:wściekła/y:
kajdusia powrotu do zdrówka jak najszybciej zyczę! A to coś do noska to bez recepty jest.
yoshe:szok::szok:1200 szczęścia :-)Duży chłop1Gratuluję! To iba pierwszy czerwcówkowy brzdąc z taką wagą:-DJeszcze raz gratuluję i cieszę się ze przepływy są oki;-)
Elizka -15:szok::szok:masakra jakaś.Coz ten ból w biodrach i udach nie jest spowodowany tym ze mogłas cos dzwigac.Tak juz niestety jest w naszym wieku ciążowym ze kości się rozchodzą ,przygotowując do porodu:tak:
doorotka 3mam kciukasy za dobra wyniki i za jutrzejszą wizytę:-)
paula22..No zyczę Ci kochana zebyś nie musiała do Szczecina jeżdzić do poradni to przeciez kawał drogi:szok:#mam kciukasy za pozytywny wynik:tak:
Lena ja miałam ost +3,5 i gin powiedział ze waga jak najbardziej odpowiednia.Niczym sie nie martw:-)
Miłego dnia zyczę:-)
Ja się tak martwie jak nasłucham sie teściowej, że chyba dziecko mi nie rośnie bo nie tyję....uhhh ;(

Do góry