reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witam dziewczynki :-)
troszkę sie przestraszyłam, ponieważ ja jesczcze nie byłam badana w ciąży "od , dołu" i tez tak puchne - moze tez powinnam jak najwięcej lezeć

w Uk nie ma badania ginekologicznego do końca ciązy :cool:

jak bede tutaj to powiem lekarzowi moze mnie obejży od dołu :rofl2:
Wystarczy, że pójdziesz do GP, i jak trzeba to Cię skieruje do gina, zresztą na książce masz napisane pod czyją opieką jesteś, albo zadzwoń do Twojej położnej.Faktycznie jest inaczej w UK, ale ja nie wierzę, że oni chcą gorzej dla nowych maluszków:tak:Dlatego nie martw się, bo jak coś to oni pomogą.
Poza tym ich trzeba pochwalić za to że kobieta w ciązy ma wszystkie leki za darmo i dentystę do roku po ciąży, a dzieci do mają to wszystko do 16 roku. Więc nie jest źle;-)

reklama
witam dziewczynki :-)
troszkę sie przestraszyłam, ponieważ ja jesczcze nie byłam badana w ciąży "od , dołu" i tez tak puchne - moze tez powinnam jak najwięcej lezeć

w Uk nie ma badania ginekologicznego do końca ciązy :cool:

jak bede tutaj to powiem lekarzowi moze mnie obejży od dołu :rofl2:

Ja tez co wizyte jestem badana "od dołu' czy z szyjką jest wszystko w porządku :-)

Jak to chcesz powiedziec ze połozna która sie Toba zajmuje nie sprawdza co sie TAM dzieje???:szok:

nie tylko usg :no:
8 marca sie otworze u doktorka zeby zobaczył co się tam dzieje :sorry:
tym bardzije ze jestem polaparoskopi jajnika, a w szpitalu w uk mówiłam z emiałam wycinany awałek jaknika - myślałam ze mi będą robil czasmi dolne badanie ale nie tam nie robia :no:

Wystarczy, że pójdziesz do GP, i jak trzeba to Cię skieruje do gina, zresztą na książce masz napisane pod czyją opieką jesteś, albo zadzwoń do Twojej położnej.Faktycznie jest inaczej w UK, ale ja nie wierzę, że oni chcą gorzej dla nowych maluszków:tak:Dlatego nie martw się, bo jak coś to oni pomogą.
Poza tym ich trzeba pochwalić za to że kobieta w ciązy ma wszystkie leki za darmo i dentystę do roku po ciąży, a dzieci do mają to wszystko do 16 roku. Więc nie jest źle;-)

ja ogólni enie nażekam tylko trozkę się przestraszyłam z tymi szyjkami
a to wszystko co napisałaś jest prawda - sama korzystałam z darmowych leków dla ciężarnych :tak:

Witam Was dziewczynki.
mało sie udzielam bo to co się tu ostatnio działo mnie po prostu przygniotło.
jestem za słaba psychicznie :-(
Do tego mam remont w domu i bajzel taki ze nie wiadomo w co rece włozyc ale jak tylko mam chwilke to podczytuję pocichutku(choc to bardzo trudne bo piszecie bardzo duzo) co u Was słychac i trzymam kciuki za kazda z Was i przezywam z Wami kazda wizyte i nowe wiadomości z brzuszków.

Mnie zaczeła sie skracać szyjka :-( w ciągu 3 tyg z 5 cm do 3.9 cm do tego puchna mi nogi i lekarz kazał mi jak najwiecej lezeć.
Do tego mój maluch jest mniejszy niz powinien byc :-( jak byłam na wizycie w 20 tyg to powinien ważyc miedzy 350 a 500gr a wazył 300 teraz nie wiem czy przybrał bo tak sie wiercił ze lekarz zdołał tylko zmierzyć tentno i sprawdzic szyjke.
Kolejna wizyte mam 16 marca

Kochana z tą szyjką to leż odpoczywaj i się nie danerwuj:tak:będzie dobrze. Jeśli o wymiary dzidziusia chodzi, to myślę że nie warto sie przejmować:no:ważne żeby wszystkie organy funkcjonowały jak trzeba:tak::-) Głowa do góry:-)

mi za każdym razem bada szyjkę, jak kiedyś miał wątpliwości to od razu USG szyjki zrobił.
jednak polska służba zdrowia nie zawsze najgorsza...:cool:
O kochana nie najgorsza :tak:
Mam przyjaciółke w Anglii która własnie urodzia synka.
Napisała do mnie tydzień temu w niedziele że odeszły jej wody wiec kazałam jej pojechac odrazu do szpitala.To mi odpisała że już była i kazali jej wrócic do domu i wrócic po 48 g jesli akcja porodowa się nie rozwinie :szok:
I wyobraźcie sobie że ona z tymi odpływającymi wodami z papmpersem na tyłku siedziała w domu!!!
Dopiero jak na nia nakrzyczałam to pojechali do szpitala i po wykłoceniu sie z lekarzem przyjeli ją na oddział :szok:
Leżała tam 18 godzin z bólami i brakiem postepu porodu(szyjka steneła na rozwarciu 4 cm i koniec) i dopiero jak stwierdzili ze doszło do zatrucia matki i dziecka to ja szybko pocieli.
Zarówno ona jak i mały dostali zaraz antybiotyki.
Wiec jak widac nie zawsze za granica jest super i tak znajdą się konowały takie jak i u nas w Pl :-(

O kochana nie najgorsza :tak:
Mam przyjaciółke w Anglii która własnie urodzia synka.
Napisała do mnie tydzień temu w niedziele że odeszły jej wody wiec kazałam jej pojechac odrazu do szpitala.To mi odpisała że już była i kazali jej wrócic do domu i wrócic po 48 g jesli akcja porodowa się nie rozwinie :szok:
I wyobraźcie sobie że ona z tymi odpływającymi wodami z papmpersem na tyłku siedziała w domu!!!
Dopiero jak na nia nakrzyczałam to pojechali do szpitala i po wykłoceniu sie z lekarzem przyjeli ją na oddział :szok:
Leżała tam 18 godzin z bólami i brakiem postepu porodu(szyjka steneła na rozwarciu 4 cm i koniec) i dopiero jak stwierdzili ze doszło do zatrucia matki i dziecka to ja szybko pocieli.
Zarówno ona jak i mały dostali zaraz antybiotyki.
Wiec jak widac nie zawsze za granica jest super i tak znajdą się konowały takie jak i u nas w Pl :-(
Ja tam jestem dobrej myśłi bo rodzę tutaj:tak: i napewno nikomu nie muszę dać w łapę

nie tylko usg :no:
8 marca sie otworze u doktorka zeby zobaczył co się tam dzieje :sorry:
tym bardzije ze jestem polaparoskopi jajnika, a w szpitalu w uk mówiłam z emiałam wycinany awałek jaknika - myślałam ze mi będą robil czasmi dolne badanie ale nie tam nie robia :no:
A robiła Ci dowcipne usg, bo jeśli tak to nie musi Ci tam zagladac bo tym sprzetem może ocenic jak wygląda szyjka :tak:

Kochana z tą szyjką to leż odpoczywaj i się nie danerwuj:tak:będzie dobrze. Jeśli o wymiary dzidziusia chodzi, to myślę że nie warto sie przejmować:no:ważne żeby wszystkie organy funkcjonowały jak trzeba:tak::-) Głowa do góry:-)
Tak własnie zerkam na wydruk z połówkowego usg i tak wychodzi ze wszystko jest w porządku tzn wszystkie organy widoczne i budowa ciałka ok

:rolleyes: meganne :rolleyes:

Synuś Mateusz
Godzina Porodu -> ????
Waga -> 5260g
Długość -> 56cm
Rodzaj Porodu -> sn
Tydzień Ciąży -> ????
Punkty Apgar -> 9
Pierwsze Dziecko
i co wy na tą wagę?:-D to lutuweczka

reklama
Do góry