reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam Was dziewczynki.
mało sie udzielam bo to co się tu ostatnio działo mnie po prostu przygniotło.
jestem za słaba psychicznie :-(
Do tego mam remont w domu i bajzel taki ze nie wiadomo w co rece włozyc ale jak tylko mam chwilke to podczytuję pocichutku(choc to bardzo trudne bo piszecie bardzo duzo) co u Was słychac i trzymam kciuki za kazda z Was i przezywam z Wami kazda wizyte i nowe wiadomości z brzuszków.

Mnie zaczeła sie skracać szyjka :-( w ciągu 3 tyg z 5 cm do 3.9 cm do tego puchna mi nogi i lekarz kazał mi jak najwiecej lezeć.
Do tego mój maluch jest mniejszy niz powinien byc :-( jak byłam na wizycie w 20 tyg to powinien ważyc miedzy 350 a 500gr a wazył 300 teraz nie wiem czy przybrał bo tak sie wiercił ze lekarz zdołał tylko zmierzyć tentno i sprawdzic szyjke.
Kolejna wizyte mam 16 marca

reklama
sealet pisze:
na temat szczawianów wapnia w moczu wiem troche z autopsji, bo jako mała dziewczynka długo sie z tym problemem borykałam. Jeżeli szczawianów jest dużo może to świadczyć o zaczynającej się kamicy szczawianowej lub tzw piaskiem. Zaradzic temu mozna poprzez picie dużych ilości płynów, żeby wypłukiwać kryształki. Ponadto trzeba ograniczyc w diecie produkty w nie bogate : szczaw, szpinak, rabarbar, botwinę, buraki, czekoladę, kawę i mocną herbatę. Z herbat najmniej szczawianów ma herbata zielona;-) Żurawina jest też dobrym pomysłem, bo zakwasza mocz i zmniejsza wytrącanie kryształów

dziękuję za rady:-) o tej diecie to nie wiedziałam:sorry:
a jedna pyralgina napewno nie zaszkodzi, oby jak najmniej tego przyjmować!

cobra18 to faktycznie na nieciekawego lekarza trafiłaś, lepiej zmień, ale idź do lekarza koniecznie;-)

dorotka28de to szerokiej drogi życzę i oczywiście udanego weekendu:-)

Ania. dobrze że zrobiłaś sobie kolejną glukozę, przynajmniej się uspokoiłaś:tak:

karo85 udanego popołudnia i wieczoru, ale myślę że taki będzie:-D ...teatr, kolacja...;-)

lenaDTR
dobrze że idziesz do lekarza, bo tak jak napisała zdec bólu brzucha w ciąży nie można lekceważyć

Witam Was dziewczynki.
Do tego mam remont w domu i bajzel taki ze nie wiadomo w co rece włozyc ale jak tylko mam chwilke to podczytuję pocichutku(choc to bardzo trudne bo piszecie bardzo duzo) co u Was słychac i trzymam kciuki za kazda z Was i przezywam z Wami kazda wizyte i nowe wiadomości z brzuszków.

Mnie zaczeła sie skracać szyjka :-( w ciągu 3 tyg z 5 cm do 3.9 cm do tego puchna mi nogi i lekarz kazał mi jak najwiecej lezeć.
Do tego mój maluch jest mniejszy niz powinien byc :-( jak byłam na wizycie w 20 tyg to powinien ważyc miedzy 350 a 500gr a wazył 300 teraz nie wiem czy przybrał bo tak sie wiercił ze lekarz zdołał tylko zmierzyć tentno i sprawdzic szyjke.
to faktycznie musisz odpoczywać i dbaj o siebie, a z tym pomiarem to może lekarz też niedokładnie zmierzył maleństwo, bo to często nie są dokładne te pomiary.
Poza tym niektóre dzieci są mniejsze a niektóre po prostu większe i tyle i wszystko jest ok

Witam Czerwcówki,
moje kłopoty ze snem nadal trwają, ale pocieszajace, że u Was jest podobnie :-).
Ja też chodzę na wizyty mniej więcej co 3-4tyg. Przez to, że musiałam zmienić lekarza, tak wypadło, że przerwa od ostatniego usg będzie trwała prawie 6 tyg i już nie mogę się go doczekać. A do 8 marca jeszcze tyyyyle czasu! :eek:
Witajcie w ten wiosenno-zimowy poranek:)Ja dzisiaj nie poszłam do pracy:(Idę do lekarza, bo brzuch mnie boli i nie wiem co jest:(Nie mam go twardego a boli jakbym miała dostać okres;(Myślicie, że to coś poważnego??:-(
nie ma co się martwić na zapas, ale lepiej jak najszybciej sprawdzić. mój lekarz mówił, że na tym etapie ciąży groźne mogą być właśnie twardniejacy brzuch i bóle jak przy miesiączce.

cobra jakim cudem tak długo nie wytrzymałaś? :szok: mnie by nerwy zjadły, że nie sprawdzam na bieżąco czy wszystko jest ok, no ale ja jestem raczej przewrażliwiona ;-)

to faktycznie musisz odpoczywać i dbaj o siebie, a z tym pomiarem to może lekarz też niedokładnie zmierzył maleństwo, bo to często nie są dokładne te pomiary.
Poza tym niektóre dzieci są mniejsze a niektóre po prostu większe i tyle i wszystko jest ok

ja tez się pod tym podpisuje i wagą dzidzi się nie przejmuj, bo napewno dziecko nadrobi i wszystko jest w porządku:-)

gosiagro dziękuję, jak jeden oddział to faktycznie lepiej nie ryzykować. moja teściowa będzie też miała radioterapie po chemii i pytali się jej czy małe dzieci są w rodzinie, albo kobiety w ciąży. od razu jej powiedzieli że nie będziemy mogli jej odwiedzić, ani ja ani mąż, bo raz że oddział napromieniowany, a dwa to i od niej będzie emanować. ja tylko nie wiem czy to tylko pierwszego dnia po naświetlaniu nie możemy się z nią widzieć, czy przez kilka dni...:confused2::confused2::confused2: oczywiście jeżeli wyjdzie od razu ze szpitala...

Witam Was dziewczynki.

witam dziewczynki :-)
troszkę sie przestraszyłam, ponieważ ja jesczcze nie byłam badana w ciąży "od , dołu" i tez tak puchne - moze tez powinnam jak najwięcej lezeć

w Uk nie ma badania ginekologicznego do końca ciązy :cool:

jak bede tutaj to powiem lekarzowi moze mnie obejży od dołu :rofl2:

troszkę sie przestraszyłam, ponieważ ja jesczcze nie byłam badana w ciąży "od , dołu" i tez tak puchne - moze tez powinnam jak najwięcej lezeć

mi za każdym razem bada szyjkę, jak kiedyś miał wątpliwości to od razu USG szyjki zrobił.
jednak polska służba zdrowia nie zawsze najgorsza...:cool:

reklama

Jak to chcesz powiedziec ze połozna która sie Toba zajmuje nie sprawdza co sie TAM dzieje???:szok:

Do góry