reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie czerwcowe mamy ;-)
Troche niesmialo, ale chcialabym do was dolaczyc, jesli przyjmiecie mnie do swego tak licznego juz grona :tak: troche was podczytywalam, ale chcialam zaczekac z zakladaniem profilu do potwierdzenia ciazy na pierwszym usg (ja to dopoki nie zobacze to nie uwierze :laugh2:). Mieszkam za granica (jak widze niektroe z was rowniez!) i tutaj bede rodzic. A tak poza tym to mdli mnie okropnie :confused2:

reklama
Witajcie czerwcowe mamy ;-)
Troche niesmialo, ale chcialabym do was dolaczyc, jesli przyjmiecie mnie do swego tak licznego juz grona :tak: troche was podczytywalam, ale chcialam zaczekac z zakladaniem profilu do potwierdzenia ciazy na pierwszym usg (ja to dopoki nie zobacze to nie uwierze :laugh2:). Mieszkam za granica (jak widze niektroe z was rowniez!) i tutaj bede rodzic. A tak poza tym to mdli mnie okropnie :confused2:
Witaj koriander w gronie czerwcowych mam:)

Pati - wszystko będzie dobrze. Dbaj o siebie i maleństwo. Lekarze wiedzą co robią. Niestety takie są uroki mieszkania za granicą :-:)-( samotność czasami doskwiera. Choć sama nie mieszkam ale znam ten temat bo moi bracia mieszkają w Holandii i się na to skarżą. Ale masz Nas i to forum więc głowa do góry:rofl2:

Ja już usiedzieć nie mogę, jeszcze 2 godziny do wizyty. Dobrze, że wychodzę o 17 :sorry:

Witajcie, jak fajnie zajrzeć tu o ludzkiej porze :-) Kupiłam dzisiaj imbir, kupiłam też suszone banany- podobno mogą pomóc na mdłości... W poprzedniej ciąży miałam jednak lepiej, dużo więcej energii i żadnych mdłości....Jednak to prawda, że każda ciąża jest inna
Wizytę u gina mam już jutro- denerwuję się strasznie, ale przecież będzie dobrze!

Alusia8989- witaj! Gratuluję! Kobiety w ciąży zwolnić nie wolno, więc weź ten cały etat do grudnia- nawet lepiej, bo później wyjdzie Ci lepsza średnia na chorobowym, a później na macierzyńskim
liliti- ja płakałam ostatnio straaaasznie na ostatnim odcinku Niani, że już się kończy, (serialu, którego zresztą prawie nigdy dotąd nie oglądałam ). No bossskie te nasze hormony :-D
Sayuri_ Kochana, bądź dobrej myśli i oszczędzaj się!
AniaCh- ja piję teraz 2 kawy dziennie, inaczej bym spała cały dzień.... Może nie powinnam, ale i tak ograniczam się już mocno (wcześniej piłam ok 5 kaw dziennie). W poprzedniej ciąży też piłam kawę :-)
natucha- jaka wielka dzidzia 18mm :-) Super
bakteria- o której masz jutro wizytę? Ja o 15 :-)
Pati- Ci lekarze w Anglii to jacyś wszechwiedzący, że już Ci planują cesarkę? Nie wiem jakie wyniki masz słabe, ale chyba jest szansa, że się poprawią? Trochę nie kumam... :-(
koriander- witaj wśród nas, a gdzie mieszkasz za granicą?

Chyba trochę się położę ...

koriander witamy w gronie mamusiek czerwcowych!:tak:
Jesteś taka jak mój mąż, on też dopóki nie zobaczy to nie uwierzy:rofl2:
A ja już dawno szaleję, pomimo tego że ciąża jeszcze nie potwierdzona, do lekarza idę dopiero w czwartek. I już nie mogę się doczekać, chociaż z drugiej strony boję się co powie, dlatego lepiej mi żyć w nieświadomości;-)

Dzieki gosiagro! :D a własnie, jestemw 6 tyg, nie wiem czemu ten suwak pokazuje 4 tc , widziałam moje dziecie ma 18 mm.

Jej w 6 tygodniu i maluch ma już 18 mm :-) ja jestem w 7-8 tyg i mój maluch ma dopiero 12 mm :-) faktycznie widać że każda ciąża jest inna :-) Jest jeszcze inne wytłumaczenie nosisz w sobie przyszłego koszykarza a ja dżokeja :-)

Dziekuje wam bardzo za mile powitanie:tak:
Mieszkam w Holandii. Troche tu inaczej wyglada prowadzenie ciazy, w zasadzie nie ma wizyt u ginekologa. Ja wczoraj mialam pierwsze usg i bylo to niesamowite przezycie. Okruszek rozbudzony przez lekarza zaczal machac raczkami i nozkami. Dla takich chwil warto zyc! :laugh2::laugh2::laugh2:

Nie wiem czy to ktorejs z was pomoze ale mi na mdlosci sluza mandarynki i leciutko gazowana woda mineralna (po niej troszke sie odbija i to przynosi ulge:confused2:)

acha no i wedlug poloznej mdlosci to znak ze dzidzius sie dobrze rozwija ...:nerd:

Ostatnia edycja:
koriander witamy w gronie mamusiek czerwcowych!:tak:
Jesteś taka jak mój mąż, on też dopóki nie zobaczy to nie uwierzy:rofl2:
A ja już dawno szaleję, pomimo tego że ciąża jeszcze nie potwierdzona, do lekarza idę dopiero w czwartek. I już nie mogę się doczekać, chociaż z drugiej strony boję się co powie, dlatego lepiej mi żyć w nieświadomości;-)
hihi zdec, my juz wierzymy :tak: nie stresuj sie za bardzo bo to niezdrowe dla dzidziusia, ale madry Polak po szkodzie: ja juz po wizycie wiec sie moge madrzyc:nerd:

Witajcie, jak fajnie zajrzeć tu o ludzkiej porze :-) Kupiłam dzisiaj imbir, kupiłam też suszone banany- podobno mogą pomóc na mdłości...
Wizytę u gina mam już jutro- denerwuję się strasznie, ale przecież będzie dobrze!

Chyba trochę się położę ...
kajdusia, mi imbir pomagal na poczatku, wiec warto sprobowac! A suszone banany sa pycha, i dodaja energii wiec moze sie uda :tak: A w Holandii mieszkam na polnocy, dokladnie to w stolicy, a co wybierasz sie na zakupy?:laugh2:

:-D:-D:-D
teraz to dupa trzese bo nie mam pojecia jak prowadzone sa ciaze w UK i znowu jazda jak bym byla pierwszy raz w ciazy :crazy:

vanilka: Z tego co wiem od przyjaciolki to w UK podobnie jak w Holandii :confused2: ...czyli zupelnie inaczej niz w Polsce
Widze ze mieszkasz w Northhampton, sporo moich znajomych tam mieszka usciskaj ich :happy:

reklama
Do góry