reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

lenaDTR masakra rzeczywiście. Niby człowiek się dobrze czuje, a nagle proszę.:-:)-:)-(
Magda M to nie spotkamy się raczej w szpitalu żadnym, bo ja dopiero 27.06, chyba że mała nie wytrzyma:no:
Co do Brochowa to powiem tak: syf, syf i jeszcze raz syf. Pielęgniarki były owszem i fajne, ale jak zawsze tylko niektóre. Za to lekarze:wściekła/y::wściekła/y: totalne głąby i debile. Myślą że wszystko wiedzą i postradali wszystkie rozumy:wściekła/y::wściekła/y:
Ostatnio też miałam z takimi do czynienia i straciłam moją córeczkę:wściekła/y:
Badania robili dopiero jak ich kierowałam w jakimś konkretnym kierunku. USG na Brochowie to mogłam sobie pomarzyć, miałam zrobione tylko na przyjęciu na totalnie kiepskim sprzęcie gdzie nic nie było widać, zresztą lekarz też nie był zbyt bardzo kumaty. A potem nagle ja już do wypisu na USG, a oni mi mówią że mam krwiaka i lepiej będzie jak zostanę w szpitalu:wściekła/y: Tylko szkoda że idioci nie widzieli tego krwiaka przy przyjęciu, bo był tam od dawna:wściekła/y::wściekła/y:
To tak w skrócie, dlaczego nie chciałabym tam trafić ponownie.

reklama
Kurde, to co to bedzie za miesiac,czy dwa. No i od kilku dni taka jakby kolka, cos kluje mnie po prawej stronie, ostatnio nawet jak leze.
Ja mialam juz dwa razy kolke podczas spaceru, bardzo nieprzyjemne uczucie, ostatni raz chyba taka mialam podczas biegania na wf w podstawowce :confused2:
Mi polozna radzila duzo spacerowac bo zawsze troche wiecej sie czlowiek dotleni niz w domu na takim poldechu. Ale glowa do gory, juz tylko chwileczka do porodu, to sobie pooddychamy za wszystkie czasy :-D

obraczka sciagnieta:-p:-p:-p
Koriander knedle moge tylko polecic, jadlam ze smietanka a potem z maselkiem i buleczka
jeszcze teraz mi slinka cieknie
No to gratuluje i obraczki sciagnietej i meza w lepszym stanie :-) Dostalam truskawki, ide lepic kulki!

koriander sama jestem ciekawa ile wazy.W pt się dowiem;) Ja zartuję z tym +5 i oby tak waga wzrastała do konca to będe szczśliwa;))) w całej poprzedniej przybrałam 7 ale w drugiej waga skoczyła o 35:o
7kg to sliczna waga, a 35 to z jakiejs przyczyny? cukrzyca, zatrzymanie wody?

dziewczyny tez was czasem puka tak jakby macica- ja niewiem co to czy to dzidzius??
zdecydowanie czkawka :-) Ja ja czuje juz tak od 1,5 tyg, na poczatku tez troche sie przestraszylam, bo mi pukalo na pecherz, a potem tak jakos od srodka, bardzo dziwne uczucie. Teraz juz ja rozrozniam i mnie zawsze strasznie rozsmiesza :tak:

He Ostatnio malutko tu zagladam i tylko po kilka postow podczytuje,wiec nie wiem dokladnie co sie dzieje,mam do nadrobienia chyba ze30stron,ciekawe czy sie uda...
Teraz cchialam zapytac Was czy miewacie dusznosci? Mam taki ucisk w klatce piersiwej, czasami nawet jakby zaboli, ale przewaznie to jakby ucisk,ktory utrudnia mi swobodne oddychanie.Szczegolnie jak siedzie,czasem jak leze. Mysle,ze to od ciazy,ale czy miewacie cos podobnego. normalnie mi slabo od tego;/

ja też tak mam!!!! Makabra! Jakbym nie mogła pełnego oddechu zrobić. I na dodatek, po całym dniu takiej walki o oddech brzuch mi się napina.

dziewczyny tez was czasem puka tak jakby macica- ja niewiem co to czy to dzidzius??
położna mowiła ze główka jest nisko i moze dlatego
mnie to nie boli - takie jakies pukniecia ale bardzo nisko - niwiem czy mam sie bac, troszke się denerwuje bo nie mam w polsce ubezpieczenia a wizyte mam dopiero 8 marca

No to już teraz wiem że nie jestem sama z tym tematek, codziennie rano i czasem w dzień czuję pukanie bardzo nisko. Tak na wysokości spojenia łonowego. Najpierw się bałam ale potem pomyślałąm że to może maluszek bo nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam;-)

dzieki dziewczyny - troszke sie uspokoiłam bo juz sie bałam, że to skurcze macicy :( tylkio ze to nie boli, jeszcze raz dzięki :*

położna mowiła ze główka jest nisko i moze dlatego
mnie to nie boli - takie jakies pukniecia ale bardzo nisko - niwiem czy mam sie bac, troszke się denerwuje bo nie mam w polsce ubezpieczenia a wizyte mam dopiero 8 marca
Ja tez tak czasem mam. mi sie wydaje,ze moja dzidzia ulozona jest przynajmniej narazie posladkowo. W okolicach pepka czuje mocne kopnieca,brzuch sie goruje,a na dole przewaznie sa takie...hmm... no mysle,ze to nozki, bo takie drobniutkie, drapanko jakby. Czkawka to chyba regularne bardziej...

dobrze,ze nie jestem odosobniona ze swoimi dolegliwosciami. poczekam na meza, zrobie obiad i pojdziemy na spacer, o ile znowu nie bedzie ulewy:eek:

Witajcie dziewczynki:-)
nadrobiłam te kilkanaście stron, które dziś napisałyście:tak::tak:
byłam wczoraj po raz kolejny u dentysty z tą moją nieszczęsna ósemką i okazało się,ze pierwszy lek nic nie pomógł i zrobiło się jeszcze gorzej...dentystka zdecydowała,ze muszą mi wyciąć dziąsło na około tej ósemki, bo inaczej będzie nieciekawie no i po konsultacji z moim ginekologiem, zrobili mi znieczulenie takie na ok5-10 min i wszystko wycięli:-:)-( dziś jest już o niebo lepiej, ale niestety najgorsze jeszcze przede mną:-(
dziś robiłam tez wyniki mocz, morfologie i krzywą cukrową i to chyba było za duże obciążenie dla mojego organizmu, bo później pół dnia przespałam i wogóle czuje się fatalnie.
Jak wstałam to mój mąż mnie bardzo zaskoczył, bo zobaczyłam zapaloną świeczkę w domu, niestety przespałam 12, ale On wiedział jakie to dla mnie ważne i pamiętał,żeby zapalić świeczkę za Stasia.

Uciekam pod koc, bo nadal kiepsko się czuje...

Stasiu
[*]
Jagódko
[*]

lenaDTR masakra rzeczywiście. Niby człowiek się dobrze czuje, a nagle proszę.:-:)-:)-(
Magda M to nie spotkamy się raczej w szpitalu żadnym, bo ja dopiero 27.06, chyba że mała nie wytrzyma:no:
Co do Brochowa to powiem tak: syf, syf i jeszcze raz syf. Pielęgniarki były owszem i fajne, ale jak zawsze tylko niektóre. Za to lekarze:wściekła/y::wściekła/y: totalne głąby i debile. Myślą że wszystko wiedzą i postradali wszystkie rozumy:wściekła/y::wściekła/y:
Ostatnio też miałam z takimi do czynienia i straciłam moją córeczkę:wściekła/y:
Badania robili dopiero jak ich kierowałam w jakimś konkretnym kierunku. USG na Brochowie to mogłam sobie pomarzyć, miałam zrobione tylko na przyjęciu na totalnie kiepskim sprzęcie gdzie nic nie było widać, zresztą lekarz też nie był zbyt bardzo kumaty. A potem nagle ja już do wypisu na USG, a oni mi mówią że mam krwiaka i lepiej będzie jak zostanę w szpitalu:wściekła/y: Tylko szkoda że idioci nie widzieli tego krwiaka przy przyjęciu, bo był tam od dawna:wściekła/y::wściekła/y:
To tak w skrócie, dlaczego nie chciałabym tam trafić ponownie.

no to widze że debil od usg sie chyba nie zmienił, ja po pierwszym porodzie miałam rozejście spojenia i jak zawieżli mnie na usg to gościu mi powiedziął że to pewnie dlatego że jestem taka gruba i powiedział że miał już taki przypadek to dziewczyna wyszła dopiero po pół roku ale żebym sie nie martwiła bo dziecko już będe miała odchowane i dla niego to był dobry żart.

reklama
Do góry