reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Andzia jeden mialam robiony ale nie wiem jakie wyniki i czy na to tez
pogadam na wizycie
czytalam ze na te steptokkoki to kolo 30 tc bierze sie posiew wiec jest troche czasu

reklama
Ja nie miałam posiewu robionego - ale w moczu mi nie wychodzą bakterie:szok: a Tobie w moczu wychodziły, że posiew z szyjki, czy w moczu nie ma a posiew i tak miałaś robiony?

z moczu nie wychodzą mi zadne bakterie, z posiew moczu też jest ok a ten posiew z szyjki podobno sie robi, moja koleżanka która niedawno była w ciąży też miała ten posiew robiony, może po prostu niektórzy lekarze nas naciągają. Cytologię też miałam i była ok.

[*]
[*] dla Jagódki i dla Stasia – straszni mi przykro

dziewczyny nadrobiłam przeszło 100 stron – i wolałabym nie czytac info o krakowianko i o gniesho, nie moge uwieżyć, krakowianko pocieszała pisała tak piękne słowa ze niewiem czy ja, strasznie mi przykro wylałam tyle łez az cała spuchłam

Princesin24- wiem co przezywasz ja tez jestem sama z mężem w UK, będziemy się wspierać tu na forum

neti79: w bydgoszczy mogę polecić dr Wasilewskiego usg kosztuje 150zł 3g 250zł ja idę 8 marca to zdm relacje ale inni lekarze go polecali

cobra18 gratuluje propozycji :)

sealet – gratuluje dużej córeczki

zdec – super samochod dobrze ze bedzieci mieli garaż mi też się taki marzy

Andzia_s dzieki za info musze cos z tym zrobic 8 marca id do lekara i musze miec wsystkie wyniki

dziewczyny wiecj juz nie dam rady odpisac, za duzo wrazen jak na dziś nie moge jeszcz euwieżyć w to co się stało

Ola_fasola a jaka masz figure? bo ja mimo ze najgrubsza z wszystkich czerwcowek ,to jak maly kopnie, to skora sie unosi ,naciaga i w ogole.

ide do tej kwiaciarni ,bede za pol godziny

ja od początku ciąży przytyłam 10-11 kg, teraz ważę ok 69-70 :szok: no i jestem niska na brzuchu zawsze miałam troche tłuszczyku ale teraz to nie ma juz po nim śladu, skóra napięta jest tak jakby miała popękać z tym że mała nie kręci się tak mocno, tylko tak jakby paluszkami specjalnie chciała mnie połaskotać - dosłownie takie uczucie, lekarz powiedział że jeszcze kopniaków bede miała dość ;-) pamiętam już dawno jak pisałyście że czujecie jak dziecko się przekręca, ja czegos takiego nigdy nie poczułam.

Lencja - a Ty miałąś pzred ciążą problemy z cukrem - bo pisałaś wcześniej, że mierzysz glukometrem:sorry:

Kilka miesięcy przed ciążą robiłam badani kontrolne i wyszło mi, że mam trochę podwyższony poziom cukru. W każdych kolejnych badaniach już było ok, ale to zasiało spore wątpliwości i od początku ciąży się nieco o to martwię... Na test glukozy czekam więc z pewnym niepokojem...

Ola_fasola - Wczoraj rozmawiałam z ginem o tym posiewie - on uważa, ze nie ma sensu robić wcześniej jak 34-36tc., bo bakterie te są groźne dla maluchów dopiero w czasie porodu.
Gosia*** - Co do morfologii u maluszka - to nie ma bezwzględnej konieczności bycia całkiem na czczo - może zjeść małe śniadanko i po jakiś 2godzinach można zrobić badanie - będzie wiarygodne..
agast22 - dobrze, ze nic Wam się nie stało!!! Zdrowie najważniejsze...

Czy któraś z Was się orientuje czy male dziecko- chodzi o mojego Wojtusia- musi być na czczo do pobrania morfologii z palca????? Kiedyś pediatra pobierał mu nawet po południu, bo podobno nie ma to znaczenia dla morfologii...sama nie wiem:no:nie chciałabym go głodzić:szok:
ja z moim synkiem często jeździłam na pobranie krwi i nigdy nie musiał być na czczo:tak:

Cześć , a ja już wróciłam z pracy, moja ukochana uczenica- dyplomantka grała dziś swój pierwszy dyplom, jestem taka wzruszona, znam ją i uczę od czasu kiedy była w 5 klasie podstawówki, a teraz już matura i dyplom- dorosła kobita z niej!

iiwka- rozchmurz się, wiosna już jest, tylko na razie taka bez słońca ;-)
dorota28de- zdrówka życzę
karo- a co to za smutaski? Uśmiechnij się choć troszeczkę :-)
agast- o matko, ale mnie przestraszyłaś :szok: Jak to dobrze, że nic się nikomu nie stało, a i autko i wózek- rzeczy nabyte ;-)
kasiulka- ja na szczęści skurczy nie mam, raz tylko ale to łydki ;-)
Gosia***- nie wiem jak z tą morfologią, Piotruś miał krew pobieraną w grudniu, ale normalnie z ręki, był na czczo, ale nie wiem, czy trzeba było...

A my zaraz jedziemy do Gostynina :szok: Jadę obejrzeć fortepian, bo zamierzamy kupić- własny fortepian- może się spelni moje wieloletnie marzenie :-) Do "usłyszenia" wieczorem. Ktoś dzisiaj wizytuje?

reklama
sealet-mój gin powiedział że znowu trzeba robić posiew sprawdzać czy niema bakterii bo jak są trzeba je leczyć a nieleczone wpływa na przedwczesne porody och te nasze zmartwienia;-)

Do góry