reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziewczyny, chwytają Was czasami skurcze?

Bo mnie złapał w brzuchu przed chwilą, myślałam, że umrę, nie wiem czy to od ciązy, jelit czy żoładka... wziełam no spę i przeszło ale co się zestresowałam to się zestresowałam

Właściwie od pewnego czasu biorą mnie skurczę codziennie... wczoraj dość intensywnie i boleśnie... trwają kilkadziesiąt sekund, przechodzą, a potem powtórka i tak kilka razy pod rząd... nie wiem czy się tym martwić, czy może są to po prostu te skurcze Hicksa? W czwartek mam wizytę więc dopytam o szczegóły...

cobra-właśnie mój jak przystawiał ręke to też się uspokajała albo tak leciutko a wczoraj to dawała czadu i tatusiowi nieżle przyłożyła.
kasiulka-mnie od tygodnia tez zaczeły skurcze czasem łapać tak z 5 na dzień i czasem jest dosyć bolesny że ciężko się ruszyć takie głupie uczuciewyczytałam że po 20 tyg jak nie są zbyt częste to macica tak ćwiczy.

Ola_fasola - no to pewna dziewczynka - gratuluję:-) co do gronkowca - rozumiem, że wyszedł w moczu - ja nie mam:sorry: i życzę powodzenia w doborze pracownicy:eek:

Andzia to nie gronkowiec tylko paciorkowiec typu B a nazywa się dokładnie Streptococcus, pomyliłam się :zawstydzona/y: wyszedł z posiewu z szyjki, mój lekarz powiedział że w ciąży dwa razy robi się taki posiew a jak wyjdzie coś to poród jest pod osłoną antybiotyku bo dzidziuś może mieć od tego zapalenie opon. Nie słyszałyście nic o tym? hmm podobno 1/3 kobiet to ma.

Witajcie :-)

Ja wczoraj akurat miałam o skurczach w szkole rodzenia i w tym okresie to normalne bo macica zaczyna się przygotowywać pomalutku do porodu, więc chyba nie ma czym się martwić.

ewus2090 ja przez prace w gastonomii nauczylam sie nie obierania telefonow,od numerow zastrzezonych i takich ktorych nie znam,bo zazwyczaj dzwonia ze mam przyjsc szybciej albo w weekend:) nabylam takiego zboczenia,i nie odbieram telefonu:tak:jakby cos,to do mnie tylko smsy.
nie wiem co zrobic.. liczy sie to ze chcesz pomoc, jak ci pisalam poczta sie nie oplaca,przelew kosztuje 2.50 a dojdzie na piatek.

Jeśli chodzi o skurcze to mnie często łapią wieczorem jak próbuję się położyć na plecach, już kilka razy tak miałam... A co do ruchów to jak moja Nelcia zaczyna troszkę figlować i W. przykłada rękę do brzuszka to ona się jeszcze bardziej rozkręca:)

reklama
cobra-właśnie mój jak przystawiał ręke to też się uspokajała albo tak leciutko a wczoraj to dawała czadu i tatusiowi nieżle przyłożyła.
ja też zauważyłam że jak przystawię rękę do brzuszka to mała przestaje się ruszać ale niestety u mnie jeszcze nie czuć przez brzuch, te ruchy są wyraźne ale bardzo delikatne i bardzo mnie to martwi :-(

Do góry