reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ciagle wpatruję się w moje dość dziwne zdjecie z USG i ciagle czegoś tam szukam. :sorry2: Moze na nastepnym USG będzie coś widać.:blink:
Mi też głowa pęka. Chociaż to nie ból taki zwykły tylko migrena. :nerd:

reklama
Tylko wiecie co... bliźniaki są fajne jak się na nie patrzy.
A wyobraźcie sobie że oba/ie są nagle w jednej chwili głodne, w jednej chwili się mają mokrą pieluszkę... przecież człowiek się nie rozdwoi. Bliźniaki to podwójna odpowiedzialność, a nawet powiedziałabym potrójna:-D I trzeba mieć oczy dookoła głowy:-p

Hej!
Wpadlam sie tylko przywitac bo ja taka zmeczona po pracy jestem ze ciagle leze :)
U mnie nadal raczej bez mdlosci, czasem tylko mnie zmuli jak za duzo zjem albo jakis syf w stylu czipsy :-p Generalnie mam bardzo dobry apetyt, i chce mi sie totalnie niezdrowych rzeczy- pizza, mc donald, ale sobie odmawiam bo wiem z poprzedniej ciazy jak to sie moze skonczyc :wściekła/y:
Zaczelam juz brac witaminy. W poprzedniej ciazy bralam od 2 trymestru, ale teraz jakos wlosy bardziej mi zaczely wypadac, wiec biore. W sobote mam wizyte u gina :tak:

AniaCh83, ja sama jestem z ciaży bliźniaczej i gin powiedzial, że jest prawdopodbienstwo że też mogę byc takiej ciąży :blink: (moja siotra jest w ostatnim miesiącu ciąży bliźniaczej!)
zdec, mnie i moją sis matka karmiła w tym samym czasie; jedna przy jednym cycu a jedna przy drugim. :-D

Mi dzis dzien minal dobrze, wczoraj tez. bez bolu brzucha i mdlosci. Tylko piersi bola i teraz zaczely plecy;/ Moj apetyt nie jest duzy. Jem bo jestem glodna,ale na nic nie mam tak naprawde ochoty;/ i jakis taki niesmak zawsze czuje.

Kartoteks u mnie w rodzinie dopiero teraz w drodze sa pierwsze blizniaki. U mego meza byly raz we wczesniejszym pokoleniu,wiec po ciuchutku licze na to, ze na nas padnie :) wiem,ze to ogromna odpowiedzialnosc, ale fajnie mniec dwa takie same bobaski:)

ja dzisiaj kupilam sobie ciazowe czarne spodnie z hm bo w jeansach wszystko ok ale rano, po poludniu i wieczorem brzuch mi pecznieje i potrzebuje wiecej miejsca

ups troche przysnelam z tematem

Aaaa, dziewczyny,bierzecie sam kwas foliowy,czy kwas z witaminami? Mi gin powiedziala,zeby brac tylko kwas, bez witamin, ale jakos czesciej slysze, ze bierze sie kwas+witaminy... Kilka dni bralam z witaminami,teraz jednak biore sam.

reklama
Jednym z objawów ciązy bliźniaczej jest szybsze przybieranie na wadze i zwiększona skłonność do zatrzymywania wody w organizmie. Z tym zatrzymywaniem wody w organizmie. Mam cicha nadzieję, ze to mi się zgadza to bliźniaki... ;-)
Co do kwasu foliowego, to biorę z witaminami, ginekolog mi zalecił. :tak: No i moje włosy wypadają, a nie chcialabym ich jeszcze raz farbować. :baffled:

Do góry