reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Ciagle wpatruję się w moje dość dziwne zdjecie z USG i ciagle czegoś tam szukam. :sorry2: Moze na nastepnym USG będzie coś widać.:blink:
Mi też głowa pęka. Chociaż to nie ból taki zwykły tylko migrena. :nerd:

reklama
Tylko wiecie co... bliźniaki są fajne jak się na nie patrzy.
A wyobraźcie sobie że oba/ie są nagle w jednej chwili głodne, w jednej chwili się mają mokrą pieluszkę... przecież człowiek się nie rozdwoi. Bliźniaki to podwójna odpowiedzialność, a nawet powiedziałabym potrójna:-D I trzeba mieć oczy dookoła głowy:-p

Hej!
Wpadlam sie tylko przywitac bo ja taka zmeczona po pracy jestem ze ciagle leze :)
U mnie nadal raczej bez mdlosci, czasem tylko mnie zmuli jak za duzo zjem albo jakis syf w stylu czipsy :-p Generalnie mam bardzo dobry apetyt, i chce mi sie totalnie niezdrowych rzeczy- pizza, mc donald, ale sobie odmawiam bo wiem z poprzedniej ciazy jak to sie moze skonczyc :wściekła/y:
Zaczelam juz brac witaminy. W poprzedniej ciazy bralam od 2 trymestru, ale teraz jakos wlosy bardziej mi zaczely wypadac, wiec biore. W sobote mam wizyte u gina :tak:

AniaCh83, ja sama jestem z ciaży bliźniaczej i gin powiedzial, że jest prawdopodbienstwo że też mogę byc takiej ciąży :blink: (moja siotra jest w ostatnim miesiącu ciąży bliźniaczej!)
zdec, mnie i moją sis matka karmiła w tym samym czasie; jedna przy jednym cycu a jedna przy drugim. :-D

Mi dzis dzien minal dobrze, wczoraj tez. bez bolu brzucha i mdlosci. Tylko piersi bola i teraz zaczely plecy;/ Moj apetyt nie jest duzy. Jem bo jestem glodna,ale na nic nie mam tak naprawde ochoty;/ i jakis taki niesmak zawsze czuje.

Kartoteks u mnie w rodzinie dopiero teraz w drodze sa pierwsze blizniaki. U mego meza byly raz we wczesniejszym pokoleniu,wiec po ciuchutku licze na to, ze na nas padnie :) wiem,ze to ogromna odpowiedzialnosc, ale fajnie mniec dwa takie same bobaski:)

ja dzisiaj kupilam sobie ciazowe czarne spodnie z hm bo w jeansach wszystko ok ale rano, po poludniu i wieczorem brzuch mi pecznieje i potrzebuje wiecej miejsca

ups troche przysnelam z tematem

Aaaa, dziewczyny,bierzecie sam kwas foliowy,czy kwas z witaminami? Mi gin powiedziala,zeby brac tylko kwas, bez witamin, ale jakos czesciej slysze, ze bierze sie kwas+witaminy... Kilka dni bralam z witaminami,teraz jednak biore sam.

reklama
Jednym z objawów ciązy bliźniaczej jest szybsze przybieranie na wadze i zwiększona skłonność do zatrzymywania wody w organizmie. Z tym zatrzymywaniem wody w organizmie. Mam cicha nadzieję, ze to mi się zgadza to bliźniaki... ;-)
Co do kwasu foliowego, to biorę z witaminami, ginekolog mi zalecił. :tak: No i moje włosy wypadają, a nie chcialabym ich jeszcze raz farbować. :baffled:

Do góry