reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziękuję Ci bardzo:tak:trochę mnie uspokoiłaś:tak:swoją drogą tak się zastanawiam jak oni te kontrole przeprowadzają:eek:na jakiej podstawie chca stwierdzić czy dana kobieta rzeczywiście pracuje w danej firmie, skoro ona juz bedzie w domu bawila dziecko:eek:w moim przypadku to jedynie chyba sprawdzą czy różne "papiery" są wypisane moim charakterem pisma hihi;-)no ale to Polska w końcu jest:tak::confused2:
Też myślę że cobra może miec problemy z Zus:-(bo pamiętam że mi szef na poczatku mówil że jeśli za wcześnie bym poszła na chorobowe(tym bardziej ciążowe), to mogą robic problemy, więc nawet lepiej jakbym sobie pracowała w domu w razie czego a nie brała L4:sorry:na szczęście narazie jest ok, mogę pracować i oby tak dalej:tak:dziś wolne miałam ale na dobre mi to nie wyszło, bo tak się objadłam faworkami że az mi niedobrze...:eek:
Ja też mam umowe od 1 .11 i tez mam trochę stracha.Od 6 stycznia jestem na zwolnieniu.ZUS moze zrobic scisłą kontrolę z zakładzie i obszerny wywiad przeprowadzic.Nic to trzeba byc dobrej mysli ze sie jednak nie przyczepią:szok:

Czytałam trochę o kontrolach ZUS bo sama się jej boję. Jeżeli chodzi o kontrolę żeby ustalić czy rzeczywiście pracujesz a nie "fikcyjnie" to po prostu ty robisz swoje a oni patrzą albo np sprawdzają książkę z listą obecności albo odbicia kartą czy rzeczywiście byłaś wtedy w pracy. Ale nie wiem na jakiej zasadzie są robione te kontrolę, czasem się zastanawiam że może losowo.

Mam dzisiaj tragiczną zgagę, mogę leżeć tylko na lewym boku, bo inaczej masakra. Chodzić nie mogę i mąż będzie nie zadowolony bo obiadu nie będzie.
Koszmar... nawet migdały dzisiaj nie pomagają:-:)-( Wieczorem wypróbuję tą opcję z ciepłym mleczkiem.

edit) Ten kto wymyślił mleko jest Bogiem:):):):)

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane ja dzisiaj miałam wizytę, wszystko z malutką ok miałam niska Hemoglobinę i w aptece babka dała mi BIOFER, oraz no-spę forte ale nie będe jej brała bo moja położna odradza brania nosy chyba, że rzeczywiście dostanę masakrycznych skurczy:)A i zwolnienie sama zaproponowała:):-)

lena gratuluję udanej wizyty. Często masz te wizyty, jakoś w zeszłym tygodniu też miałaś.
hefi napisz jak tam po wizycie u Ciebie. Jak Juleczka?

Jeju, zeby z ewus wszystko skonczylo sie donbrze. Na dodatek musiala trafic na jakis 'dziwnych' lekarzy...przeciez usg to podstawowe badanie... i jeszcze czekac do jutra...ehh :-(
Olimpia72 - http://www.youtube.com/watchv=iXNnJE6gNEk&feature=player_embedded
jaka sliczna ta dziewczynka, przecudowna!
dziumdzia84 - nie wiem gdzie mieszkasz w uk,ale kolo mnie wlasnie jest polski sklep i juz kilka godzin temu bylo tam sprzedanych 470paczkow!! i teraz sostaly tyle te, ktore ludzi sobie zamowili wczesniej! ja oczywiscie mialam je juz od poludnia :) wszamalam dwa!

hehe,niezle:-D no to dziewczyny mozecie czuc sie bezpiecznie jakbyscie musialy skorzystac z uslug taxi jadac do porodu!

Witajcie Kochane ja dzisiaj miałam wizytę, wszystko z malutką ok miałam niska Hemoglobinę i w aptece babka dała mi BIOFER, oraz no-spę forte ale nie będe jej brała bo moja położna odradza brania nosy chyba, że rzeczywiście dostanę masakrycznych skurczy:)A i zwolnienie sama zaproponowała:):-)

A jaki masz poziom hemoglobiny po ja miałam miesiąc temu 10,6 i musze brac 2 razy dziennie żelazo a dzis odebrałam wyniki i mam jeszcze niżej bo 10,2. Jutro mam wizytę to zobaczymy co powie lekarz.

reklama
Do góry