reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja się dzisiaj coś nie najlepiej czuje niestety i cały dzień przeleżałam w łóżku:eek: teraz dopiero się zwlekłam i coś zjadłam. Mam nadzieję, że jak najszybciej mi to koszmarne samopoczucie minie. Dopiero coś zjadłam... normalnie dziwne :-D

dziewczeta mam pytanie odnosnie wysokosci tętna waszych dziedziaczków, konkretnie chodzi mi o dziewczynki - pisza ze chlopcy zwykle maja ok 140 lub ponizej a dziewczynki ze wzledu na szybszy metabolizm kolo 150 i wiecej.
jak to jest u was??? moja ma zwukle 153-157 ;-)

Moja mała królewna miała ostatnio tętno 143 na min :-)
ewus2090- rób jak Ci rozum podpowiada, poza tym dziewczyny już wszysko napisały :-)
AniaCh83 - Hihi taki sen to musiało być wesołe :-D tyle maluchów i zdjęć, oj już niedługo :tak:
agala,ewelalook - witajcie i piszcie :laugh2:

reklama
Witam nowe czerwcóweczki:-)
Sukieneczka wstepnie wygląda tak:
Jutro jeszcze do pasmanterii trza uderzyć bo mała jakieś dodatki w stylu błyskotek wymyśliła:szok:

Załączniki

• Zdjecie0446.jpg
    Zdjecie0446.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 47
Urodziłam się i mieszkam w Lublinie. Od prawie 5 miesięcy jestem mężatką i 3 tyg. po ślubie dowiedziałam się, że jestem w ciąży:happy:. A moje wątpliwości dotyczą np. szkoły rodzenia. Czy warto do niej uczęszczać? Jeśli tak, którą najlepiej wybrać?

witaj
czyli masz jak ja, ciaze licze od nocy poslubnej choc wiem ze zaplodnienie bylo pozniej
A co z oddechem podczas porodu? Podobno to ważna sprawa. Reszty się nie boję tak bardzo. Koleżanka powiedziała, że będę bez niczyjej pomocy potrafiła zająć się dzieckiem, że to przyjdzie instynktownie. Ale jeśli chodzi o sam poród... :baffled:
poczytaj tutaj:
10 sposobów na łatwiejszy poród - Poród - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża i wychowanie dzieci, planowanie ciąży, forum dla rodziców

Jak naprawdę wygląda poród? - Poród - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża i wychowanie dzieci, planowanie ciąży, forum dla rodziców

pozdrawiam

MagdaM-śliczne dzięki za przepisy.Jutro bd niezła wyzereczka:-p
Mówią ze na chłopców słodkości nie wchodzą;-)U mnie pod każdą postacią:-D
ale to tylko w tej ciąży tak mam .dziwne:szok:

Dziękuje za miłe przyjęcie !! Moje maleństwo będzie prawdopodobnie chłopczykiem , pierwszy raz dowiedziałam sie na usg genetycznym to było w 12 tygodniu , na ostatniej wizycie mój gin potwierdził że to będzie chłopiec ale czytając wasze przygody z odlatującymi siusiaczkami to rzeczywiście nie można być pewnym !! Mamy z moim M problem co do imienia ja liczyłam że to będzie jednak dziewczynka i imię było już wybrane (Michalina ) a dla chłopczyka nie mamy żadnego pomysłu . Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich maleństwa !!

Cześć dziewczyny,
Podczytuję was od rana, ale jakoś nie miałam weny nic pisać.
czarna wiedźma przykro mi że znowu trafiłaś na takiego konowała, widać nie tylko ja mam takie "szczęście".
gniesha cieszę się że już wychodzisz do domku. Odpoczywaj teraz jak najwięcej.:-)
Śliczne macie te zwierzaczki:-):-):-)
Mała mi dzisiaj nie dawała w nocy spać, tak już się strasznie zaczyna rozpychać. Ale jestem przeszczęśliwa jak mnie kopie:-):-):-)

Dzięki za pomoc. :-)Poczytam sobie, pooglądam i może się uspokoję. :happy:Wy też miałyście takiego stracha przy pierwszej ciąży, czy tylko ja jestem taka panikara?:sorry:

Dziękuje za miłe przyjęcie !! Moje maleństwo będzie prawdopodobnie chłopczykiem , pierwszy raz dowiedziałam sie na usg genetycznym to było w 12 tygodniu , na ostatniej wizycie mój gin potwierdził że to będzie chłopiec ale czytając wasze przygody z odlatującymi siusiaczkami to rzeczywiście nie można być pewnym !! Mamy z moim M problem co do imienia ja liczyłam że to będzie jednak dziewczynka i imię było już wybrane (Michalina ) a dla chłopczyka nie mamy żadnego pomysłu . Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich maleństwa !!

Może idąc za ciosem dla chłopca Michałek.:-):-)
Witam nowe czewcowe mamusie, bo wcześniej tego nie zrobiłam:-):-)
Rzeczywiście z tymi odlatującymi ptaszkami to u nas na forum długa historia jest;-) Nie pamiętam żeby jakaś dziurka zamieniła się na chłopca, więc wierzę że u mnie nic się nie zmieni. Mam nadzieję że okaże się w poniedziałek.:-)

reklama
Dzięki za pomoc. :-)Poczytam sobie, pooglądam i może się uspokoję. :happy:Wy też miałyście takiego stracha przy pierwszej ciąży, czy tylko ja jestem taka panikara?:sorry:

Sądzę że każda kobieta boi się w pierwszej ciąży. Bo wszystko jest takie obce i nieznane. Ale potem już jest tylko z górki:-):-)
Ja np w pierwszej ciąży nie byłam świadoma wielu rzeczy, które teraz się dowiaduję od was na forum. Dlatego tak często do was zaglądam i tak fajnie mi się z wami plotkuje;-)

Do góry