reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

dziewczeta mam pytanie odnosnie wysokosci tętna waszych dziedziaczków, konkretnie chodzi mi o dziewczynki - pisza ze chlopcy zwykle maja ok 140 lub ponizej a dziewczynki ze wzledu na szybszy metabolizm kolo 150 i wiecej.
jak to jest u was??? moja ma zwukle 153-157 ;-)

reklama
dziewczeta mam pytanie odnosnie wysokosci tętna waszych dziedziaczków, konkretnie chodzi mi o dziewczynki - pisza ze chlopcy zwykle maja ok 140 lub ponizej a dziewczynki ze wzledu na szybszy metabolizm kolo 150 i wiecej.
Wiesz to by się zgadzało z ta moją dziewczynką:tak: tętno zawsze powyżej 140, ostatnio 145-147

Witajcie,

wczoraj jakoś się paskudnie czułam i nie miałam siły na pisanie. Dzisiaj za to mam wizytę teściow, wieć lece zaraz jakies jedzonko przygotowac:tak:
Co do waszych zwierzaków Olipmia 72, athena 83, ewus2090, Ania., anecznik, czarna wiedźma, sealet, eagle, Gosia** to sa świetne. A tu dla humoru przesyłam sposób na rozplanowanie miejsca dla kotów, jak ktoś duzo posiada:-D
tutaj znajdziecie link :-)

dziumdzia, anecznik, neti, liliti - gratuluje dobrych wiadomosci na wizycie:tak:
Dziumdzia, Gryzka, iwwka, askut powodzenia na dzisiejszych wizytach
Anik79, koriander - mam nadzieje, ze samopoczucie już lepsze
kajdusia - czekamy na zdjęcia małego Harrego Pottera:-D
Olimpia - ale masz zadanie z tą sukienką na wzór barbi:-D
paulka - jak dzisiaj sampoczucie?
gniesha - dobrze, że już wychodzicie do domu, odpoczywajcie, trzymam kciuki za dobre wyniki:tak:
Lencja - to masz dokładnie takie sam przypadek jak ja, hihi:-D
czarna wiedźma -ale ty to masz kochana pecha co do tych lekarzy:wściekła/y:
liliti - moja mała ostatnio miała 149

Witam. Dzisiaj wizytka. Zobaczymy co Pani dr. powie na wyniki ( w tym krzywa ). Mały stresik, ale musi być dobrze :)
Ja też się pochwale moimi zwierzątkami. Kiciuś to Bambo , a kicajek to Baks- Królik Baks ;-):-)

Załączniki

• bam.jpg
    bam.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 24
  • kicaj.jpg
    kicaj.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 21
Ostatnia edycja:
ewus-myśle że jak narazie zaproponujesz mu przyjażń to będzie ok musisz się przecierz troche z nim pospotykać żeby wiedzieć co ty do niego czujesz nie można tak odrazu stwierdzić czy się z kimś będzie czy nie na to potrzeba troszke czasu.
lena-mój się 4 lata nie psół wogóle tylko olej wymieniałam to i tak dobrze.
liliti-moja miała ostatnio 145
emalia-o jaki słodki Bambo z jęzorkiem na wierzchu.

witam czerwcóweczki
ja od rana zabiegana, wpadłam do Was na kaweczkę
liliti super że wizyta udana a jaki niezapomniany prezent dla tatusia:-)

czarna wiedźma bark mi słów co do tego lekarza, jak dla mnie to zwykły rutyniarz
co do samego porodu to tak jak dziewczyny pisały jego obecność bedzie mało znacząca, o wiele bardziej liczy się pomocna położna, tak naprawdę to ona będzie przy tobie spędzała więcej czasu i więcej robiła niż lekarz
mam nadzieję że jednak znajdziesz takiego do którego będziesz mieć zaufanie jeżeli zdecydujesz się na zmianę a i problemy z bakteriami też pójdą w niepamięć:tak:
Ania. sugerowałam się fotką na której jesteście w towarzystwie tylko 4 psiaków:-)
co i tak nie zmienia faktu że podziwiam ludzi którym pomimo codziennych obowiązków i pracy chce się robić z psami coś więcej, to rzadkość, co do dużych psów i dużych ogrodów jestem zdania że to nie wystarczy, ważniejszy jest sposób spędzania czas i aktywność, ja swojego czasu bawiłam się w posłuszeństwo i nieco agility przez prawie 3 lata, ale to amatorsko tylko, kiedyś jak dzieciaki podrosną chciałabym do tego wrócić:-)
anecznik gratki za wizytę i super zwierzyniec:-)
ewus, paulka82 dziewczynki uważajcie na siebie nadal i odpoczywajcie
askut powodzenia na dzisiejszej wizycie, a ktoś jeszcze dziś się wizytuje?
Lencja, podobnie jak Kasiulka widzę że u Ciebie zakupy idą pełną parą byle do czerwca:-)

udało sie bo pisałam tego posta chyba z pół godziny
u nas w planach na dziś mała drzemka:-), jakis obiadek, póxniej mały spacerek bo pogoda dzis nie za ciekawa a tak to lenistwo na całego:-D

Boże dlaczego to życie takie dziwne i trudne??!!Nie chce zachowywac sie jak gówniarą,bo jestem dorosłą i odpowiedzialną osoba...(moja przyjaciółka zawsze mówiła że mądrzejsza od rówieśniczek...)
Pamietacie jak w niedziele napisałam czy mam sie spotkać z tym chłopakiem?Większość z was napisała że tak....(ale jeszcze sie nie spotkałam)No więc od tamtej pory była cisza,bo nie miał nic na koncie...A dzis przemówił...(on jest 3 lata starszy...)Przeprosił że sie nie odzywał i wytłumaczył dlaczego...i zaproponował spotkanie...Kiedy napisałam że nie wiem kiedy bo źle sie czuje,napisal co mi jest i że będzie dobrze i że moge na niego liczyc i że wie jak jest mi ciężko....(mnie po prostu zatkało...myślałam że sie popłaczę...)Ale to nie wszystko on czeka na mnie cierpliwie cały rok...po mimo tego że wiem że mnie ciągle kocha...czuje to po prostu...Napisał czy może mnie o coś zapytac...odpowiedziałam:tak: o oto jego sms"jest szansa żebyśmy byli razem...?bo ja bardzo tego chcę!" ja mu napisałm że nie chce żeby był dla mnie pocieszeniem bo zostawił mnie chłopak z dwójka dzieci...i zbyt poważnie traktuje takie pytaniai nie odpowiedz,że na wszystko potrzebny jest czasi musi zrozumiec w jakiej jestem sytuacji i że to nie rozmowa na telefon...Ale on oczywiscie"rozumiem Cię!to kiedy pogadamy,bo bardzo mi na tym zalezy...."
I jak tu człowiek ma nie zwariowac??!!JA mam dopiero 20 lat!!!!!Jeden mnie zostawił a drugi chce z dwójka dzieci(i wiem że kochał i traktował by je jak swoje...)jak dla mnie to za szybko wszystko....I nie zamierzam krzywdzić chłopaka po raz drugi dając mu nadzieję...Myśle że spotkam sie z nim ale na wszystko musi przyjsć czas i pora...jeśli będzie odpowiadała przyjaźń to ok..a jesli nie bedzie umiał uszanowac mojej decyzji to trudno...Ale teraz juz przekonałam się że to jest chłopak który będzie czekał na mnie cale życie...Nawet gdyby kogos znalazł bo z jego strony to była miłość od pierwszego spojrzenia i tak już zostało....wiem od kolezanki że nigdy nie dał nikomu powiedzieć o mnie złego słowa...chociaż go odrzuciłam i wybrałam innego...
przepraszam dziewczyny za ta prywate ale musiałam to wypisać bo bym dusiał w sobie....Jeśli któras z mamuś ma ochote skomentowac to co napisałam to z wielka chęcią to przeczytam:rofl2: a jeśli nie to przynajmniej wylałam swoje emocje na klawiaturę...:eek:
ewuś myśle że konieczna jest rozmowa i przede wszystkim czas, tak ja napisała ewelinka nie można tak od razu stwierdzić że chce się z kimś spędzić resztę życia, nie znam osobiście ani Ciebie ani Jego i ciężko coś doradzać, może zaproponuj mu na razie przyjaźń lub układ czysto koleżeński a dopiero jak juz maluchy pojawią się na świecie podejmiecie jakąś decyzję, dobrze mieć wsparcie i pomoc kogos bliskiego ale z drugiej strony ty też juz nie jestes ta samą osoba sprzed roku, troszkę się w Twoim życiu wydarzyło i zmieniło, a poza tym jaką masz pewność że on odnajdzie się w roli ojca maluchów, ilu jest panów którzy maja problemy zaakceptować własne dzieci a co dopiero czyjeś? Nie twierdzę że tak być musi ale pomysl co by było gdybys teraz się zaangażowała w związek z nim a po porodzie on by stwierdził że to jednak ponad jego siły i nie chce brać odpowiedzialności za wasza trójke. Porozmawiajcie szczerze i dajcie sobie czas na deklaracje, a kontaktowac możecie się przecież na gruncie koleżeńskim

Anecznik, dobrze że się odezwałaś! Ciesze się że wszytsko posżło tak jak powinno. Raz jeszcze wielkie gratulacje! A jak tam praca moja miła????:-p

Ty to wiesz jak człowiekowi ciśnienie podnieść :-D :-D :-D Jeden rozdział skończony a teraz walczę z kolejnym niestety nie jest to równa walka bo materiałów mało :-( W dodatku chłopaki wzieli się ostro za remont tej nieszczęsnej łazienki więc warunki do pisania też nijakie. Jednak wciąż widzę światełko nadziei w tym długim i ciemnym korytarzu :-D a co u Ciebie?? Bliżej końca??

U mnie maluch przy każdej wizycie ma 148 :-)

dziewczyny jutro tłusty czwartek ma moze któraś jakiś prosty przepis na paczki lub na te kółeczka z serem(obwazanki)? Bardzo plissssss bo faworki juz nam sie przejadły:szok:

Miałam zrobić faworki, ale teraz to mi narobiłaś ochoty na te obwarzanki :-D

ewus dziewczyny maja racje, nie powinniscie (obydwoje) podejmowac decyzji w tym momencie, bo zycie potoczylo sie dalej, a jego uczucia zatrzymaly sie kilka lat temu. Dzieci (do tego nie wlasne) to bardzo duza odpowiedzialnosc w tak mlodym wieku, dobrze dac sobie czas by moc podjac dezycje na przyszlosc. Jesli zobaczysz ze jako przyjaciel angazuje sie w wasze zycie, uczciwie chce sluzyc pomoca, mysle ze sama dojdziesz do wniosku czy powinniscie razem byc :-)
Bardzo ci tego zycze, ale spieszcie sie powoli :tak:

reklama
witam Was serdecznie:-D
spałam aż do 10:szok:wkońcu Tymek dał mi pospać,i nawet w nocy tylko raz wstawałam:-)
jestem już po obiadku:tak::tak:ugotowłm rosołek,tak za mną chodził że zabrałam się za niego:-p

ewus2090uważaj na siebie,jak się nic nie zmieni to szybko do lekarza.
a co do tego chłopaka,to napewno potrzebujesz czasu,początkowo może być przyjaźń a z czasem może faktycznie przerodzi się w coś większego;-)znam osobiście dwa przypadki,jeden z rodziny drugi wśród znajomych, gdzie ojciec dziecka zostawił matkę już w ciąży,i w między czasie pojawił się inny z którym są do tej pory(już około 25 lat:tak:)tak więc wszystko może się zdarzyć. z całego serca życzę Ci powodzenia!

askutślicznych widoków na 3D:)

lencjawczoraj nie dokońca doczytałam, że ptaszek uciekł Twojemu bobaskowi:-p:szok::-phahaha ale z drugiej strony jestem przerażona,bo jak i u mnie by tak było to chyba na allegro ciuszki będę sprzedawać:-p:-pa co gorsza już wózek bym chciała kupić,a on będzie typowo dla chłopca(chyba że jeszcze zdanie zmienię:-p) ale nie ma co gratuluję córuni:-D i udanego zakupu łożeczka:tak:

Do góry