reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej dziewczyny.
Dzisiaj was w końcu nadrobiłam :tak:

gniesha - super, najważniejsze że jest szansa!! I cieszę się bardzo że światełko nadzieji jest. Trzymam kciuki żeby badania wyszły w porządku. Trzymaj się dzielnie i pamiętaj że maleństwo czuje, jak mama ma zły humor ;-)

gosiagro - dobrze, że hemioterapia nie jest potrzebna bo to już znaczy że jest bardzo poważnie. Poza tym chyba lepiej kontrolować co miesiąc czy co 3 miesiące niż poddać się ryzykownej operacji. :tak: W każdym razie myślę o Was ciepło.

hihi myślałam że tylko ja tak mam :) mała sie wierci, kopie a jak tatuś kładzie swoją dużo rączkę to cisza:sorry2: ewentualnie jeden kopniaczek :) podobno już takie małe dzieciaczki wyczuwają że ta rączka to mamusia :-)

Nasza Julka już nawet nie zwraca uwagi czy ręka taty czy mamy ;-) Szaleje i kopie co popadnie :-p Mój mąż poluje teraz, żeby dostał kopniaka w policzek :-D

To jest właśnie pierwszy prezent naszej córeczki od babci i dziadka:-):-):-)

słodziachne buciczki :-D:-D:-D

Tak, tak:tak:to szynszyla, jedna z kilku moich pupilków:tak:mam tez inne kolorki tych stworzonek:-)

uwielbiam szynszylki :-D Takie maleńkie kuleczki do miziania :-D Jak masz jakieś fotki całej ferajny to ja chętnie pooglądam :tak:

Nasza amstafka Mandi i tszórzofrecia Vinga z córeczką;-)

wow podziwiam za mieszankę wybuchową ;-) fretka i amstafka ;-)

Ja już dzisiaj wydałam obiadek (polecam: piersi z kurczaka, sos słodko - kwaśny ze słoiczka z biedronki, i do tego zupki chińskie -> zajadamy pałeczkami i niebo w gębie a niewiele roboty przy tym :-D)
Teraz odpoczywam i czekam aż mąż skończy się moczyć w wannie to sobie wezmę ciepły prysznic :-D i już wskoczę pod kołderkę. Ostatnio mamy fazę na "Dr Hous'a" więc dzisiaj pewnie też kilka odcinków oglądniemy.
Jutro czeka mnie wczesne wstawanie bo przed pracą mykam na badania na czwartkową wizytę. Mam nadzieję, że będzie ciut lepszy dzień niż dzisiaj bo normalnie chyba coś z ciśnieniem się dzieje - cały czas chce mi się spać.

reklama
Wróciłam ze spacerku, fitnessu i zjadłam pyszną kolacyjkę:)
Teraz czas poleżeć i odpocząć.Poczytam książeczkę.
Bardzo cieszę się z wyników badań u reszty dziewczyn.
Ja jadę jutro, na 12, mam nadzieję że z maleństwem wszystko dobrze a przy okazji może dowiemy się czy będziemy mieć córcię czy synka.

Czarna , Gratuluje zdrowej córci.
A ja mam totalnego lenia. Dobrze ,że miałam rosołek z wczoraj, to nie musiałam się dzisiaj zbytnio wysilać. Za to na jutro zaplanowałam z córą ,że będziemy robiły kopytka. Mniam

Witam wszystkie Mamuśki.

Ja wczoraj zaczęłam czytać Zmierzch i tak się wciągnęłam że o Was zapomniałam :zawstydzona/y: mam nadzieję że mi wybaczycie. Teraz muszę pognać do ksiegarni po kolejne tomy :-):-):-) więc pewnie znowu zniknę. Do tej pory lubiłam czytać jedynie sensacje, horrory, kryminały a przez ciąże mi się zmieniło i taka ckliwa się zrobiłam:-D.

Gosiagro bardzo cieszę się z wiadomości bo naprawdę są to bardzo dobre wiadomości. Najważniejsze że choroba została wcześnie wykryta.

Gniesha trzymam mocno kciuki za jutrzejsze badanie i wierzę z całego serca że Staś będzie zdrowy.

Czarna wiedźma - gratuluję wspaniałych wiadomości.

Olimpia, Gosia, Ewelinka - śliczne te wasze stworzonka :tak::tak::tak:. Gosia - to ile masz tych zwierzątek, same szynszyle czy jeszcze jakieś inne?? Olimpia - a jak dogaduje się piesek z fretką??? Ewelinka - Marcelina normalnie się uśmiecha :tak: cudo. Moja sunia dokładnie ma taką samą minę ciągle się śmieje. Gorzej z drugim ale to chyba w wyniku przeżyć jakie miał - choć ostatnio pierwszy raz widziałam szczęście w jego oczach jak wrócił z wizyty od weterynarza.

Anika - życzę dużo zdrówka. Na ból gardła polecam mleko z miodem i cytyną,

Widzę, ze sa wieści z dzisiejszych wizyt:tak:
Gniesha - oby te 60% urosło i po nastepnym badaniu wyniosło 100:-) Nadzieja jest naprawdę bardzo ważna - widać po Waszym przykładzie:tak:
Gosiagro - trudna decyzja z tą operacją, ale grunt, że badania wykluczają teraz raka i chemię. Pewnie stresów przed każdymi wynikami będzie dużo, myślę, że to jednak mniej zagrażajace niż ta operacja - to tylko moje zdanie i nic nie chcę narzucać - ja po prostu tchórz jestem
Sealet - moje dzieciątko też będzie "chodziło" w ciuszkach po kimś - mam ogromną ochote coś kupić nowego i pewnie tak zrobię, tylko jeszcze tych ciuszków nie mam u siebie w domku a chciałabym je najpierw przejrzeć i zobaczyć, co moge dokupić:tak: ma to swoje plusy - jak coś mi się spodoba z ubranek, a nawet będzie mało praktyczne i maluszka ubiorę w to tylko raz - nie będzie mi szkoda wydać pieniążków, bo nie musze kupować pozostałych rzeczy:tak:
Czarna Wiedźmo - duża ta Twoja panna:szok: najważniejsze, ze zdrowa:tak: a te bakterie podobno trudno wydębić:sorry2:
czarna wiedźma czy Ciebie lekarz kierował na badanie HPV przy III stopniu cytologii? Bo mi już baba robiła badanie na raka szyjki macicy już przy II stopniu.
Zdec - wiem, ze pytanie nie było do mnie, ale odpowiem, jak to było u mnie:sorry2: ja miałam usuniętą nadżerkę przez zamrażanie 4,5 roku temu - przed zabiegiem miałam jeszcze robioną kolkoskopię i pobierany wycinek do badania histopatologicznego - wynik wskazywał na stadium przedrakowe (nie pamiętam dokładnie, ale coś mi się po głowie pałęta II/III). Teraz w ciąży miałam wynik cytologii II i mały stan zapalny - dostałam globulki a lekarz stwierdził, ze wynik jest w normie:confused:

Hej Kochane!

Ja juz po wizycie. Maleństwo ma się bardzo dobrze. Wazy 466 gram a mierzy 25cm. Serduszko puka w rytmie cza-cza no i kolejny lekarz stwierdził, że między nogami jednak dziurka, zatem póki co mamy 2:0 w meczu Jaga:Kazio (nie licząc wszytskich testów i kalendarzy zgodnie z którymi tez ma być dziurka) :-D
Martwi mnie jedynie to, że mimo leczenia antybiotykiem moje bakterie E. Coli nadal są obecne w moczu w niezmienionej liczbie i znowu dostałam ten sam antybiotyk tylko w zdwojonej dawce. Postanowiłam skonsultowac się z jeszcze jednym lekarzem (ordynatorem szpitala w którym chce rodzić) zanim go wezmę bo nie chcę bez sensu truc siebie i dziecka.

Wyczytałam tez że są już wieści od Gnieshy - no rewelacja! Kurcze tak bardzo sie ciesze że jednak tej nadziei przyrosło po dzisiejszej Waszej wizycie. Tym mocniej będę trzymac kciuki na Waszym jutrzejszym badaniu! Bo może jednak to coś faktycznie daje!:-)Oby na strachu się skończyło:tak:

Gosiagro, mam nadzieję, że to koniec przykrych niespodzianek, które dotknęły Twojego męża. Dobrze że nie ma konieczności przeprowadzania bardziej inwazyjnych terapii. Trzymam kciuki za jego zdrowie i oby wartości tych markerów nie ważyły się drgnąć!

Natomiast co do badań "dziurkowych" to ja nie miałam ani razu wymazu z pochwy, ani też badania stopnia czystości. Jedynie raz cytologia. Natomiast co do nadżerki to uważajcie na nią dziewczyny bo w moim przypadku jej zaniedbanie doprowadziło mnie do III grupy cyt. i naprawde ogromnego strachu. Na szczęście na owym strachu się skończyło a nadżerkę jeszcze na długo przed ciążą miałam usuniętą laserowo u mojego wrocławskiego gina.
Ewuś, może to Twoje badanie to badanie stopnia czystości własnie??? Bo w cytologię na każdej wizycie to jakoś mi się wierzyć nie chce...

Dzięki wielkie wszystkim kobitkom trzymającym za nas dzisiaj kciuki!!!:-)
Kochana a gdzie w końcu byłaś u którego doktora??

emalia-mmm kopytka już mi chęci narobiłaś i przypomiało mi się że mam w lodówce jeszcze troche zaraz wrzuce na patelnie i odgrzeje najlepiej lubie takie podsmażane:tak:
nemezizaki-moja suczka nawet jak ma zamkniętą paszcze to podnosi górna warge i się uśmiecha nieżle to wyląda:-D

reklama
Witam wszystkie Mamuśki.

Ja wczoraj zaczęłam czytać Zmierzch i tak się wciągnęłam że o Was zapomniałam :zawstydzona/y:

Zmierzch ... kiedyś kupiłam na lotnisku .... nie wiedząc co to .... i całe 8 godzin czytałam, i czytałam aż skończyłam ... - rozumiem Cię ;)

Ja przeczytalam wszystkie 4 części i na 2 byłam w kinie - to moja ulubiona książka :-)

Do góry