reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

gosiagro najważniejsze że wyniki są ok. Teraz musicie pilnować regularnych badań, żeby w razie czego szybko zareagować:tak: A ja trzymam kciuki żeby to "w razie czego" nigdy nie nastąpiło.

czarna wiedzma no to myślę że już można Ci pogratulować córci:tak:ciesze się że wszystko u niej ok:-) ten antybiotyk jak najbardziej skonsultuj- to napewno nie zaszkodzi;-)

reklama
Zdec, u mnie sprawa z nadżerką wyglądała tak, że moja pierwsza ginka do której chodziłam zbagatelizowała kompletnie sprawę:-( Zawsze jak w cytologii wychodziła mi II grupa z adnotacją o dużej ilości bakterii to mówiła że u młodych kobiet to norma (podobnie jak nadżerka która tez niby miała być standardem). Ja jej wierzyłam, aż za którymś tam razem nagle pojawiła się w cytologii III grupa i to był moment w którym zmieniłam ginekologa bo stwierdziłam że jakby to było takie normalne to nie doszłoby do takiej sytacji:wściekła/y: Posżłam do polecanego przez wiele moich znajomych doktora Rafała Sozańskiego (naprawde polecam babeczkom z Wrocławia) który jak zobaczył moją nadżerkę, wyniki obecnej i poprzednich cytologii to się za głowę złapał i od razu przystąpił o działania.Stwierdził, że przyczyną dużej ilości bakterii była własnie nadżerka i to ona i jej rozwój przyczynił sie do powstania III grupy. Zrobił mi "cytologię kliniczną", taką w której nie tylko była podana grupa ale i wymienione wszytskie nieprawidłowości występujące w "dziurce". Tam stwierdzona była infekcja wirusem HPV(nie pamiętam już który numerek, ale tez to tam było) i stan CIN1 co oznacza stan przedrakowy. Ja oczywiście wpadłam w panikę, ale gin stanął na wysokości zadania, przepisał leki i ....wyleczył:-) Po wyleczeniu, usunął mi u siebie w gabinecie laserowo nadżerkę, co było praktycznie bezbolesne i trwało jakies 10 minut. Po miesiącu od poczatku leczenia wyszła grupa I. Teraz mam na zmiene grupę I lub II, ale bez nieprawidłowości, więc to podobno wszytsko ok, bo u kobiet współzyjącyh seksualnie niczym szczególnym nie jest II grupa. I jak dotąd wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ale wiem już że nie ma co wierzyć lekarzom którzy mówią że nadżerka to nic takiego:no: Dlatego kobitki naprawdę bądżcie ostrożne, moim zdaniem lepiej mieć takiego lekarza co to chucha na zimne niż takiego co to wszytsko ma w miejscu, gdzie plecy traca swą szlachetną nazwę:tak:

Ostatnia edycja:
Hejho :tak:
Alez dobrych nowinek, a to dopiero poniedzialek :-D

gosiagro strasznie sie ciesze ze u meza wszystko dobrze sie ulozylo, jednak ten rok musi byc dla was wyjatkowy w calej mierze! :tak:

gniesha
no tyle zacisnietych kciukow i skupionych mysli moze jednak zdziala cuda...? Pozostaja zacisniete przez kolejne dni, mozesz na to liczyc!!:tak:

ewus uwazaj na siebie i badz rozsadna, sluchaj serca ale pamietaj ze wszystkie decyzje teraz podejmujesz za wasza trojke :-D Oby spotkanie z kolega poprawilo ci humor!

cobra widze ze ty sie juz ze swoim kolega spotkalas, i jak odczucia pod tym wzgledem? Myslisz ze stanal na twojej drodze we wlasciwym momencie i czas na zmiany?

Gosia super ta Marcelinka, wyglada jak pluszaczek :-D Jak szynszyle sprawiaja sie jako domowe zwierzatka? Moze sprawimy kiedys taka pieknosc naszej corci :tak: I dziekuje za murzynka to ja prosilam!

Paulka te buciki sa rozkoszne, oby sie z tesciami coraz lepiej ukladalo!

Emalia, czarna wiedzma gratuluje pozytywnych wynikow i zdrowych dzidziusiow!

Ostatnia edycja:
Czarna wiedźmo gratuluje potwierdzonej dziewuszki:-D, a te bakterie to niech juz ida precz:wściekła/y:
Agi78 - mam nadzieje, ze ogrzewanie ci juz właczyli:tak:
paulka82 - słodziutkie te buciki:-D
ewelinka i Gosia**- fajne te wasze pupile:tak:
zdec- ja wymaz miałąm robiony tylko raz
uff, trochę się uspokoilismy z mezem po tych wynikach, własnie wrocilismy ze spacerku, troche swiezego powietrza rozjasnia też umysl:-D przede wszystkim cieszymy się, że tak szybko wykrylismy wstretne choróbsko:wściekła/y::wściekła/y: i wierzymy, ze tak jak piszecie teraz tylko profilaktyka:tak:

koriander jak dla mnie szynszyle sprawdzają sie super jako pupile domowe:tak:tylko już się nauczyliśmy że jak biegaja sobie po pokoju to lepiej dotrzymywać im towarzystwa, bo lubią sobie coś przegryźć:baffled:na przyklad kable od komputera... hihi

cześć dziewczyny

Jesteśmy już po konsultacji. Nie było łatwo... Nie dość że nasze losy się ważyły, to sterczała nad nami grupa studentów PAM, którzy zachwycali się a to rączką a to nóżką naszego Stasia nie rozumiejąc dlaczego płaczę choć lekarz niczego jeszcze nie powiedział. ..

Wód płodowych nie przyrosło- to dobry znak... Wada też wygląda inaczej... Po badaniu, przyszedł na konsultację Pan profesor... Powiedział że obraz usg nie wskazuje jednoznacznie na istnienie wady "zaspół dwóch baniek". Nawet jeśli uzyskany obraz uznamy za wadę, to szanse że Staś jest zdrowy szacuje się na 60%. Jutro czeka mnie kordocenteza. Na wynik poczekamy około tygodnia... Choć w życiu się tak nie bałam... dano nam nadzieję... a to już dużo... Modlę się teraz żeby Stasiowi nic nie stało się podczas badania, żeby nie było żadnych powikłań....

Dziękuję Wam za wsparcie. Mam nadzieję że inne wizyty wypadły pomyślnie i że z Waszymi skarbami wszystko jest dobrze. Pozdrawiam Was ciepło.
Dołączam się do bycia z tobą i mam szczerą nadzieję, że Staś zdrowiutki się urodzi

Witam po pracowitym weekendzie:szok:
emalia-Super wiadomość.Cieszę sie ogromnie:-)
wiedzma-gratuluję dziureczki.Koniecznie skonsultuj tą dawkę antybioty
gniesha-
popłynęły mi łzy~!Ogromnie się cieszę.3mam w dalszym ciągu kciukasy.Głowa do góry!
gosiagro-cóz są co miesieczne badania krwi w porównaniu do chemii....Dobrze ze tak się to potoczyło...Super
ewelinka-gratuluję kolejnej księżniczki,istny babiniec masz w domku:-DPsina przeurocza.
Gosia-słodziutka szynszylka:tak:
Magdalena anecznik-wszystkiego dobrego na NOWEJ DRODZE ZYCIA:-)
Zyraffka- spoznione al szczere zyczonka urodzinowe.100 lat:-)
Anik zdrówka!
Ita-Jak trzeba to leż.Wszystko bd dobrze,wierzę w to!!
Paulka-super ze wizyta teściów sie udała,oby tak dalej:tak:Buciki przesłodkie:-)
ewus cobra-zyczę trafnych decyzji! Nalezy sie Wam obu, w tak młodym wieku juz za wiele przeszłyście.
Pewnie coś przeoczyłam, tyle mialam do nadrabiania:wściekła/y:Z góry przepraszam:zawstydzona/y:
Weekend zaliczyłam bd pracowicie,ale są efekty i pokój ogarnięty:tak:Niby tylko tapeta ale takie krzywe te ściany z betonu ze masakra:wściekła/y:
Maluszek juz ma czkawke i to bd intensywną:tak:Fika tez juz mocno,widac przez moje zwały tłuszczu na brzuszku:-p
Studiowałam wklejanie zdjęć mam nadzieje ze sie uda;):-p

zdec-rzeczywiście to hpv to wielkie ***** ale na szczęście sąteraz szczepionki na to dla 13 letnich dziewczyn ja swoją zaszczepiłam jedna wada są drogie ok1500zl ale chyba warto.
ewus-ja miałam tak jak karmiłam piersią nie mogli mi określić grupy bo w tym czasie nie można było ale jak skończyłam karmić to wyszła i było ok widocznie u ciebie też nie można tego określić dopiero po ciąży i karmieniu.

Witajcie,

po spotkaniu Warszawianek w sobotę (jeszcze raz dzięki dziewczyny - było super:-)), reszta weekendu pozostała dla mężusia ...

wczoraj był spacer i wizyta u przyjaciół a dziś już praca ...

muszę Wam opowiedzieć sytuację, która wczoraj rozbawiła mnie do łez ...
podjechaliśmy do parku, zaprakowaliśmy przy chodniku i wysiedliśmy ... obok przejeżdżał na sankach, moze 4-letni chłopczyk (oczywiście ciągnięty przez tatę) i nagle wskazał na nas paluszkiem i zawołał;
" tato, tato, oni ukradli nam forda i opony zmienili!!!"

myslałam, że nie wyrobię ... hahahahaha

kajdusia - zdjęć ze spotkania nie ma bo ja gapa cały czas aparat trzymałam w torebce ... ;(, poprawię się następnym razem!

gniesha - bardzo się cieszę, że tak pozytywnie przebiegła wizyta ... mam nadzieję, że wyniki jutrzejszego badania będą jeszcze lepsze!

magdalena79 - jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was!

emalia82 - cieszę sie bardzo, że z Jasiem wszystko dobrze ;). Zobaczysz, zwapnienie sie wchłonie i wszystko bedzie dobrze ;)

Agi78 - te maleńkie ciuszki są takie urocze, ze ja już kupuję ... nie dużo ale jak jestem przy okazji w sklepie to nie mogę sobie odmówić ...
oby ten czas do wyjazdu szybko minął ... poszalejesz sobie z zakupkami ;)

ewus2090 - moze powtórzę to co pisały inne dziewczyny ale ja też spotkałabym się z tym kolegą, niezobowiązująco na neutralnym terenie ... sama zobaczysz co serce Ci podpowie i jak będzie ...

gosiagro - cieszę się z takich dobrych wieści ... kontrolujcie stan a w myślach wyobrażajcie sobie, że mąż jest zdrowy i szczęśliwy ... uwierzcie w to po prostu!

karo85 - moja mała też raczej się nie ujawnia ... czasem coś jakby pukneło ale baaardzo rzadko i ja nie wiem czy to nie coś innego ... tak więc nie jesteś sama z obawami ... za tydzień mam wizytę .... trzeba czekać ....

Andzia_S - problem w tym, że ja nie ma żadnego albumu na serwerze a jak mam to wszystko od nowa zakładać ... to jakoś nie mam weny ... może się niedługo zmobilizuję ...

zdec - ja nie miałam wymazu, a cytologię przed ciążą

paulka82 - prześliczne buciki ;)

czarna wiedźma - gratuluję zdrowej i dorodnej córci:-D

reklama
Nasza amstafka Mandi i tszórzofrecia Vinga z córeczką;-)

Załączniki

• DSC00204.jpg
    DSC00204.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC00191.jpg
    DSC00191.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 30
Do góry