reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny mam pytanie:
Ile razy miałyście jak do tej pory robiony wymaz z pochwy albo szyjki macicy?
Bo mi tu bratowa truje, że ona miała 6 razy robione w ciąży i żebym sobie zrobiła, pomimo tego że 4 tygodnie temu w szpitalu nic nie było.:-( Nie sądzę żeby coś się wytworzyło przez 4 tygodnie, tak myślałam ewentualnie żeby to jeszcze sprawdzić, ale to może za miesiąc.

Ja miałam tylko raz.

reklama
Dziewczyny mam pytanie:
Bo mi tu bratowa truje, że ona miała 6 razy robione w ciąży i żebym sobie zrobiła, pomimo tego że 4 tygodnie temu w szpitalu nic nie było.:-( Nie sądzę żeby coś się wytworzyło przez 4 tygodnie, tak myślałam ewentualnie żeby to jeszcze sprawdzić, ale to może za miesiąc.

Ja Aniu miałam robiony wymaz dwa razy ( ale tylko dlatego, że leżałam w szpitalu ) i raz cytologie.
Trzymam kciuki za wizyty - Wszystkie!:tak:

gniesha, czarna wiedźma i inne dzisiejsze wizytowiczki- 3mam kcuki ze wszystkich sil !!
gosiagro - wszystko na pewno bedzie dobrze,ale rowniez 3mam kcuki!!
paulka82 - sliczne kapciuszki :tak: Ja po wtorkowym usg kupilam mojemu malcowi pierwsze dresiki. Byly w dwupaku dwie pary spodenkek i tak samo dwupak bluzeczek. Ladne. I skarpeteczki do tego :tak:Kupowalam na 4,5kg,chyba tych mieniejszych brac nie bede,przynajmniej narazie,pod koniec zobaczymy jaki duzy wyrosnie i jak cos to wtedy dokupie te najmniejsze.Dzieci szybko rosna przeciez :blink:
zdec - ja mialam tylko raz badanie ginekologiczne w 6tc... stwierdzili,ze nadzerka wciaz jest i wcale sie nie goi,ale od tamtej pory nikt tego nie zbadal. Za miesiac wybieram sie do Polskiej przychodni i poporsze na pewno o badanie gin to sie dowiem co sie dzieje.
Co do ruchow to nieraz mam w brzuchu istna burze! Chyba w piatek to tak mnie kopal,ze spac nie moglam,az mialam obolaly brzuch, a przedwczoraj to trafil w takie miejsce,ze az podskoczylam...naprawde bardzo zabolalo,ale to nic. zniose wszystko,byle tylko czas do czerwca szybko minal!i szczeslwie.
Milego dnia czerwcowe mamuski!

Dziewczyny mam pytanie:

Ja w ogóle nie miałam robione

Uff...w koncu nadgoniłam weekend :)

Życze powodzenia wszystkim mamusiom, które wybierają się na wizyte (szczególnie gnieshy) - piszcie, jak tylko wrócicie :)

Gosia*** - dobrze, że "pinky", a nie "mózg", bo by jeszcze podbił świat ;)

Zapisałam się właśnie na USG 3D na czwartek wieczorem - już nie mogę się doczekać :) Tylko kobieta powiedziała, że wizyta trwa ok. 15 min. :/ No, ale mam nadzieje, że tak zagadam lekarza, że się trochę przeciągnie :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wydaje mi się jednak że moja bratowa dramatyzuje:wściekła/y: Ale nie będę się tym przejmować;-)

A kto się dzisiaj wizytuje oprócz gniesha?? Nie byłam na bieżąco, przez ostatnie kilka dni:-(

gosia-fajoski zwierzaczek to chyba szynszylka?
zdec-ja miałam raz cytologie i raz wymaz myśle że jeszcze z raz mi to i to powtórzy dla pewności.

reklama
witam ponownie
alez sie wkurzyłam z samego rana:wściekła/y:, zasiadłam sobie z kaweczką przed loptopem i zamiarem poczytania was a tu problem z netem:wściekła/y::wściekła/y: jakaś awaria serwera czy coś tam dopiero niedawno zaskoczył ponownie, juz mi się humor zepsuł
mam nadzieję że to się już nie powtórzy i będzie działał normalnie:tak:
zdec ja też miałam tylko raz robiony wymaz na samym początku ciąży

z tego co pamiętam a przeczytane tak na szybko to nasza "czarownica" też się dziś wizytuje

Do góry