reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lencja, dziękuję! Myślałam, że tylko ja tak mam... :sorry2: Moja waga jest niestety dość spora...po wcześniejszym poronieniu nie zdążyłam wrócić do wagi wcześniejszej, gdy znów zaszłam w ciążę...a teraz no cóż...tylko tyle...od początku tej ciąży już blisko 6 kg.
Ja tez do szczupłych osób niestety nie należę, gin powiedział mi, że dopiero w około 22 tc mogę ruchy poczuć, poczułam je wcześniej ale są słabiutkie. Nosek do góry!

Zobaczcie jaki piękny komplecik: WYPRAWKA NIEMOWLĘCA PIĘCIOCZĘŚCIOWA roz. 62 (897895336) - Aukcje internetowe Allegro
podesłałam go na GG mojemu W. a on odpisał KUPUJ!!!!!!:-D:-) Tak mu się spodobało.

reklama
Witam z rana:-)
BB to juz nałóg,ledwo wstałam myk myk na kompa,a tu ZONK:wściekła/y:zawieszka:no:5 razy uruchamiałam z lekkim wstrząsem kompa:szok: i udało się:-D
Wczorajsze zaległości nadrobione:happy2:
ewus jeszcze raz współczuję,walcz jak lwica,wydrzyj ile sie da.!
koriander
zazdroszczę Ci oznaków wiosny:tak:.Ja juz mam dość tej zimy tych zasp na chodnikach,masakra nie mam nawet ochoty na jakiekolwiek spacery.Dzięki za gratulacje,a termin mam na 16 06:tak:Lekarz cos jeszcze wczoraj wspomniał ze jezeli okaze sie cos nie tak z tymi tętniakami TFU TFU TFU to szybciej sie zakonczy ciąze tzn tak 35 tydz.Ja wierze ze bd oki i Jędruś ur się w terminie:tak:16 05 córcia ma komunie to tak jakoś nie podrodze bd z porodem;-)
dziumdzia super ze sie odezwałas oby te krwawienia juz sie nie pojawiły.W sumie to wam mieszkająsym w UK i Holandii współczuję w kwestii badan,dziwne mają podejscie
MagdaM ja mam za sobą 4 porody ,2 był cesarką i tez mi mówili ze jak juz cc jest to następne tez a okazało sie ze 2 ostatnie rodziłam normalnie.Wszystko wychodzi w praniu.
krakowianka
super wieści ,cieszę sie bd oby tak dalej.Nasze kciuki masz jak w banku.Mocno Was tulimy:-)
wiedzma az mi slinka pociekła na myśl o knedlach hmmmmm
kpi wszystko przed wami,maluszek najwazniejszy
gniesha musicie się trzymać razem,dacie radę.3mam MOCNO kciuki
paulka gratuluję córeczki, juz moj Jędruś się zakręci koło księżniczki:-pSuper ze z łozyskiem juz oki
nietka masz rację,rób te ozdóbki,to przegonisz tą wstrętną zimę:wściekła/y:
lena gratuluję gimnastyczki:-D
Anik ale mnie wystrachałaś!.Dzięki Bogu ze wsio oki.Uwazaj na siebie,Wielkie dzięki za gratulacje:-)
Gosia dziękuję
Kasiek jak mus to mus.Pamiętaj.
kajdusia dziękuję.A oprzyrządowanie :szok: masz rację
gosiagro
dziękję
Andzia również dzięki
Lencja takze dzieki.To super ze cisnienie w normie
Ania. też mi sie wydaje ze jest jeszcze czas, najważniejsze ze na USG sie rusza

Witam się z rana. Znowu w nocy słabo spałam. Przewracam sie z boku na bok i jakoś czekam do rana :(

Gratuluję udanych wizyt i córeczek oraz synusiów :-):-)

Piszecie o podwyzszonym ciśnieniu a ja niesttey mam bardzo niskie u lekarza (w domu nie wiem bo nie mam cisnieniomierza) 115/60 90/55 a na ostatniej wizycie miałam 95/45. Lekarz stwierdził że niższego to już nie mogę mieć i kazał używac więcej soli.

Hej Dziewczyny !:biggrin2:
Witam się z rana....nawet się wyspałam mimo że wczoraj do poźna siedziałam z moja siostrą na skypie...Wybierałyśmy bukiety ślubne, torty, i inne pierdołki na jej ślub....Nie będziemy mogli być na jej ślubie (ma 12 czerwca) więc może chociaż w ten sposób będę troche w nim uczestniczyć...Nie wiem jak przetrwam ten dzień...Świadomość że młodsza jedyna siostra wychodzi zamaż a mnie przy tym nie ma....No ale życie pisze własne scenariusze....Obie będziemy przezywały najważniejsze chwile w swoim życiu w tym samym czasie.....Jakoś bedzie trzeba przeżyć ten dzień...choc wiem że bez łez się nie obejdzie!!!!

Cześć dziewczyny! Nie piszę "często" ;-), ale sobie podczytuję Was od czasu do czasu. Moja ciąża przebiega prawidłowo, cieszę się ogromnie...jedynie co mnie niepokoi to to, że to już 22 tydzień (wg.USG 21), a ja tak mało czuję ruchy płodu...na USG mała się rusza, ale w ciągu dnia (mimo iż super aktywna nie jestem) jakoś malutko...jak zasypiam czuję trochę ruchy, ale szczególnie wtedy gdy troszkę leżenie na boku przejdzie w lekki ucisk powłoki brzusznej...wtedy czuję...a tak nie bardzo.... Nie wiem czy martwić się czy nie...Nie czułam tej "czkawki" o której mowa była w zeszłym tygodniu na suwaczku... :no: Pozdrawiam Was serdecznie!

Ja mam tak samo.... Czuję tylko trochę i to jak się położę na boku. Staram się tym nie martwić, bo wiem, że to dużo zależy od naszej budowy ciała, ułożenia macicy itp. Mam nadzieję, że jeszcze kilka/naście dni i będziemy czuły te ruchy już o wiele mocniej.
Trzeba być dobrej myśli!
Dziewczyny ja mam tak samo....Praktycznie jeszcze nie czuję moje maleńkiej....Zdarzają się momenty że coś tam poczuję ale to bardzo rzadko i tylko wtedy kiedy leżę ju,ż sobie spokojnie w łóżeczku....Na codzien to trudno mi coś stwierdzić bo pracuję wciąż dosyć intensywnie, ciągle jestem w ruchu, zdarza się że spędzam w pracy 10 -11 godzin ....Też już bardzo chciałabym ją poczuć...Zwłaszcza że na każdym USG była bardzo ruchliwa i żywiołowa....Może rzeczywiście muszę jeszcze poczekać....Już dziś nawet rano gadałam do mojej maleńkiej że sprawiłaby mamusi wielką radość gdyby mocniej kopnęła....ale niestety chyba będzie z niej uparciuch bo nie było żadnej odpowiedzi na moją prośbę....:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Lencja, Agi....może spróbujcie z nogami w górze...ja tak małą czułam już od 19 tygodnia (zapomniałam o tym zupełnie) .Dziś poczułam Ją intensywnie, gdy zanim wstałam z łóżka uniosłam nogi w górę- nieznacznie (ok.20cm) ;-)...pukała mocno ze 4 razy ...chyba jej tak niewygodnie.To tak gdybyście chciały wiedzieć , ze wszystko Ok ;-)

Dorotka, nie wiem ile pijesz w ciągu dnia wody, ale RR podnosi też więcej płynów w ustroju (sól ją zatrzymuje)...więc jeśli nie przekraczasz 2l to śmiało możesz się więcej dopajać niż używać więcej soli ...no chyba, ze też duuużo sikasz ;-)

Ostatnia edycja:
Lencja, Agi....może spróbujcie z nogami w górze...ja tak małą czułam już od 19 tygodnia (zapomniałam o tym zupełnie) .Dziś poczułam Ją intensywnie, gdy zanim wstałam z łóżka uniosłam nogi w górę- nieznacznie (ok.20cm) ;-)...pukała mocno ze 4 razy ...chyba jej tak niewygodnie.To tak gdybyście chciały wiedzieć , ze wszystko Ok ;-)
To chyba pójdę poleżeć w odpowiedniej pozycji:tak: Aniu, Agi, a Wy ? ;-)

Dorotka, nie wiem ile pijesz w ciągu dnia wody, ale RR podnosi też więcej płynów w ustroju (sól ją zatrzymuje)...więc jeśli nie przekraczasz 2l to śmiało możesz się więcej dopajać niż używać więcej soli ...no chyba, ze też duuużo sikasz ;-)

Ja nie lubię słonych rzeczy więć i tak za dużo nie solę ale własne staram się bardzo dużo pić wody. Muszę pomysleć o zakupie ciśnieniomierza wtedy będzę miała większą wiedzę jakie ciśnienie mam na codzień. Ale chyba nie spada mi u lekarza tylko powinno się podnosić bo zawsze mam streska jak idę na wizytę :-:)-)

reklama
witam się porannie:-)

pamiętam, że jedna z was chciała abym powiedziała jak dojdzie do mnie paczka z ciuszkami dla ciężarówek od tego użytkownika:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

super przyszły! świetne dzinsy i bluzeczki., Owszem drogo ale materiały i wygląd super;-)

a poza tym uciekam zaraz połazić po sklepach. Może mojemu M., coś na walentynki wybiorę.

Co do ruchów- to raz na jakiś czas jak zjem słodkie i leżę to czuję takie łaskotki i motylki w brzuchu, ale nie kopie wyraźnie- także czekam nadal....

Do góry