reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej dziewczynki:)Właśnie wrócilam z USG 3D będzie dziewczynka:)Czyli kalendarz chiński się sprawdził:)Wszystko ok wykluczył zespół downa wszystko w normie!!!Bardzo aktywna jak on nazwał "gimnastyczka":)

SUPERRRRRRRR!!!! Gratuluje, u mnie też dziewczynka, więc wysyp małych piękności mamy w czerwcu!!!:-):-):-D Tylko będzie walka, bo jakoś kawalerów jak narazie za mało;-):-D:-D:-D

reklama
Wielkie gratki kochana:-) masz zdjecia?? a jak lekarz?? czyli wszystkie 4 wroclawskie mamusie ze spotkania mamy dziewczynki:)
Lekarz super jesteśmy zadowoleni z wizyty u niego:)Wizyta trwała 40 min mała bardzo aktywna ale wstydliwa:)Nie chciała buźki pokazać:)Dostałam badanie i filmik na płycie:)Koszt wizyty 140 zł, przede wszystkim piękny gabinet, czyściutko:)

Lekarz super jesteśmy zadowoleni z wizyty u niego:)Wizyta trwała 40 min mała bardzo aktywna ale wstydliwa:)Nie chciała buźki pokazać:)Dostałam badanie i filmik na płycie:)Koszt wizyty 140 zł, przede wszystkim piękny gabinet, czyściutko:)

to tak jak moja tez nie chciala buzki pokazać:-:)-(, to tylko paulki Pola w pełnej krasie, nawet sobie ziewnęła:-D:-D

dziumdzia84,karis78-witajcie
Jestem ciekawa czy ktoś ma nas policzone?

Gosia właśnie doczytałam,że u ciebie też Wojtuś,teraz już chyba rzadko nadawane imię,prawda?

ewus2090 ja na twoim miejscu tak jak piszą dziewczyny zbierała bym wszystko co jest związane z dziećmi.Załóż sobie taką teczkę,nigdy nie wiadomo kiedy Ci się to przyda.A co do zasiłków z pomocy społecznej,to poczytaj sobie tu http://pomocspoleczna.ngo.pl/x/1934
.Ja bym nie dała za wygraną,spróbować zawsze możesz,po to tam są,żeby Ci pomóc.Jesteś pełnoletnia w ciąży,nie masz dochodów,prowadzisz sama gospodarstwo domowe,a to że mieszkasz u rodziców,to tylko ich dobra wola,że chcą i Ci pomagają.Ja bym to właśnie napisała w piśmie do MOPS.Na temat becikowego poczytaj sobie tu http://www.becikowe.com/
. Może choć troszkę pomogłam.

paulka82 gratuluję córeczki,tak sobie myślę,że te nasze rodzynki będą mieli wianuszek kobietek wokół siebie hihihi:-D:-D

krakowianka79 bardzo mnie ucieszyły dobre wiadomości od Was:-):-),oby tak dalej

Ostatnia edycja:
już obdzwoniłam całą rodzinę i wszystkie koleżanki:-):-):-) mój mąż się ze mnie śmieje i mówi,żeby tylko nasza córka nie odziedziczyła zdolności do nabijania rachunków telefonicznych po mamusi :-):-D

to tak jak moja tez nie chciala buzki pokazać:-:)-(, to tylko paulki Pola w pełnej krasie, nawet sobie ziewnęła:-D:-D

Pola najpierw spała, ale lekarz ją obudził, bo musiał zrobić wszystkie pomiary, więc jak zaczęła ziewać to lekarz zdążył włączyć trój wymiar i zrobić zdjęcie :-):-D
a potem to już sama pozowała, moja mała modelka:-):-)

A naszła mnie taka niepohamowana ochota na knedle ze śliwkami, ze smietanką i zrumieniona na masełku bułeczką że aż sama w szoku jestem :-p Szkoda że akurat nie sezon śliwkowy bo wizyta w sadzie załatwiłaby sprawę, a tak to małż musi lecieć po śliwki mrożone:baffled: Ale już się cieszę na samą myśl o tym jak je będe pałaszowac! Mmmmmmmm............:rolleyes2:

o Ty wiedźmo ;-) o tej porze kusisz takimi pysznościami :-p
ja tam jak tylko o tych knedlach wiedzmowych przeczytalam to od razu mi slinka pociekla i ruszylam do sklepu .. gotowce kupic, bo chociaz troche gotuje, do knedli jeszcze nie doszlam ;) niestety - byly tylko z truskawkami, ale tez pyszne ... kurcze - kobieta w ciazy czytajaca o jedzeniu na sieci - to niebezpieczne ;D

WITAM - WRÓCIŁAM z USG - mała szaleje, jest ruchliwa jak nic, pomiary na 5+, 25 lutego lekarz zabiera mnie na oddział na badania serduszka i inne. Na razie na tym etapie ciąży wszystko jest ok. :-)

GNIESHIA - napisałam do Ciebie na privat, nie wiem czy dostałaś wiadomość - odpisz proszę

Witajcie dziewczynki!!!!!!!!
Miałam dziś cudowny dzień:
Najważniejsza wiadomość to moja dzidzia jest: DZIEWCZYNKĄ
Jest okazem zdrowia, waży 403g i ma 26cm długości(tak na oko Pana Doktora):-)
Wszystko ma na swoim miejscu i w pełni zdrowe!!!!
Aż nie wiem co napisać, tak mnie rozpiera szczęście!!!
Zdjęcia już dodałam, mam też 15minutowy filmik!!!:-):-):-):-)

a teraz biorę się za nadrabianie tego co napisałyście przez cały dzień!!!!

Hej dziewczynki:)Właśnie wrócilam z USG 3D będzie dziewczynka:)Czyli kalendarz chiński się sprawdził:)Wszystko ok wykluczył zespół downa wszystko w normie!!!Bardzo aktywna jak on nazwał "gimnastyczka":)

dziewczyny gratuluje pomyslnych wiadomości:-)

ja dzisiaj tez miałam przymusowa wizyte w szpitalu:-( spadłam ze schodów jak wracałam z mała z basenu, już zostało mi normalnie kilka kroków do samochodu jak wywinełam orła prosto na dupsko i zjechałam z 4 schodów na dół:szok: mała w płacz ja w płacz a ludzie przechodzili koło mnie jakbym była niewidoczna:no: no i pojechałam z ojcem do szpitala. Tam mnie przebadali - najpierw tętno - nie mogła znaleźć bo gdzieś koło pępka szukała ja jej mówię że niżj mały jest no i znalazła - poźniej badanie ginekologiczne - wszystko ok - i na końcu usg - łożysko w porządku mały się ruszał - pokazał poraz kolejny klejnociki i pięć paluszków u rączki - czyli przebił mi piątkę:-) lekarka w sumie chciała mnie zostawić na obserwacji ale suma sumarum mam nakaz lezenia do jutra, obserwowania siebie i małego i nakaz w razie czego natychmiastowego przyjazdu do szpitala. Więc bedę leżeć i po niedzieli mam iść na kontrolne usg. Najadłam sie strachu jak nie wiem co. Teraz Oskarek szaleje i daj mi znać że u niego ok:-)

dziewczyny gratuluje pomyslnych wiadomości:-)

ja dzisiaj tez miałam przymusowa wizyte w szpitalu:-( spadłam ze schodów jak wracałam z mała z basenu, już zostało mi normalnie kilka kroków do samochodu jak wywinełam orła prosto na dupsko i zjechałam z 4 schodów na dół:szok: mała w płacz ja w płacz a ludzie przechodzili koło mnie jakbym była niewidoczna:no: no i pojechałam z ojcem do szpitala. Tam mnie przebadali - najpierw tętno - nie mogła znaleźć bo gdzieś koło pępka szukała ja jej mówię że niżj mały jest no i znalazła - poźniej badanie ginekologiczne - wszystko ok - i na końcu usg - łożysko w porządku mały się ruszał - pokazał poraz kolejny klejnociki i pięć paluszków u rączki - czyli przebił mi piątkę:-) lekarka w sumie chciała mnie zostawić na obserwacji ale suma sumarum mam nakaz lezenia do jutra, obserwowania siebie i małego i nakaz w razie czego natychmiastowego przyjazdu do szpitala. Więc bedę leżeć i po niedzieli mam iść na kontrolne usg. Najadłam sie strachu jak nie wiem co. Teraz Oskarek szaleje i daj mi znać że u niego ok:-)

o kurcze, :szok:dobrze że to tylko tak się skończyło, bez żadnego złamania i kontuzji, leż i odpoczywaj, a nie upadłaś czasem na kość ogonową, bo ból w niej odzywa się dopiero po jakimś czasie?

reklama
o kurcze, :szok:dobrze że to tylko tak się skończyło, bez żadnego złamania i kontuzji, leż i odpoczywaj, a nie upadłaś czasem na kość ogonową, bo ból w niej odzywa się dopiero po jakimś czasie?

może tak być, w pierwszym szoku nic nie czułam tylko strasznie się bałam bo z nerwów napiął mi się brzuch:-(ale teraz już ok. ból kosci przeżyje byleby na małym ten upadek sie nie odbił

Do góry