Wiem dziewczyny i tak zrobię...O alimenty zamierzam walczyć...Tylko to nie takie proste...Bo do wszystkich oświadczeń typu becikowe itd. on musi pisać odrębne oświadczenia...Bo nie jesteśmy małżeństwem...Więc będę musiała prosić go o łaskę...A co jeśli nawet to będzie mu ciężko napisać?!...Doskonale wie że są to jego dzieci bo nawetr z nikim innym sie nie spotykałam w tym czasie...Ale jeśli będzie się wypierał tego(bym się już teraz nawet nie zdziwiła...)to niech sobie robi testuy na ojcostwo....Ja nie mam nic do ukrycia...Tylko że takimi badaniami skrzywdzi siebie i swoje dzieci....Bo w przyszłości nie zamierzam przed nimi niczego ukrywać na temat ojca...
Jeśli chodzi o te faktury imienne to sprawa wygląda jeszcze gorzej.... Nie stać mnie żeby kupywac wszystko nowe,nawet jeśli on potem będzie muisał zwrócić mi połowę...Jedynie od lekarza będe brała faktury i przy większych zakupach...Ale moje zakupy sa stopniowe po troszku...więc na te powiedzmy 25 zł nie wypiszą mi faktury...Z resztą ja ubranka i inne rzeczy zamierzam zdobyc jak najtaniej...Nawet wyposażenie do łożeczek zamierzam zrobić sama...(bo jest bardzo drogie)...Wóżek tez chcę znaleść używany...Więc tak naprawde nawet nie będę miała faktur, żeby mi zwrócił...Wszystko na mojej głowie....
Ale już postanowiłam...Nie chce dla dzieci jego nazwiska...Wpiszę im swoje a jeśli będzie trzeba to wywalczę to przez sąd...Jedynie niech płaci alimenty i za wszelką cene będe walczyć od samego początku o pozbawienie praw rodzicielskich...żeby potem przez to nie mieć problemów jeszcze większych....
jeśli nie zdobędziesz faktur,to załóż chociaż jakiś zeszyt i skrzętnie wpisuj wszystko co kupiłaś dla dzieci, nawet jeśli to nie było nowe,a on o wszystkim nie musi wiedzieć czy nowe czy też nie-tak miała moja kuzynka, facet też się od niej odwrócił, i pani adwokat poleciła jej wpisywać wszystko,alimenty dostała 500zł na dziecko, i trochę jej zwrócił za wyprawkę.
a jeśli kupujesz coś za 25 zł, czy nawet za 10zł nie bój się prosić o fakturę.załóż jakiś segregator czy teczkę i wszyściutko tam wkładaj, może się potem przydać.