Dziewczyny!!! Przesadzacie z tym pisaniem!!!! Mówię serio 20 stron na pół dnia??? Obłęd w ciapki
Ja dzisiaj jak ta idiotka poszłam na zakupy i wyszły strasznie ciężkie - a niby tylko spożywka i owoce. Daleko nie targałam / jakieś 300m do samochodu i po schodach do domu/, ale sama sobie daje za to po głowie.
Teraz już będę grzecznie odpoczywać na leżąco.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!!
kpi23 - też kupiłam indukcyjną
na szczęście okazało się, że garnki, które mamy od 3 lat też na indukcji pójdą. Tylko w patelnie do naleśników i jajecznicy będę musiała zainwestować ;-)W indukcji bardzo mi odpowiada to, że płyta jest zimna jak zdejmiesz garnek - mniejsza szansa poparzenia:-)
Lencja - może faktycznie zmień lekarza, skoro nie czujesz się bezpiecznie. Moja koleżanka chodziła do dwóch - jednej lekarce, której ufała i do ordynatora porodówki, żeby mieć dobry poród. Okazało się, że niepotrzebnie chodziła do ordynatora, bo jak przyszło co do czego to kazali jej rodzić naturalnie mimo, że miała przez ordynatora wpisane wskazania do cięcia (Maja miała 4600g)
agast22 - ja na allegro się jeszcze nie nacięłam, ale znam osoby, które wywalczyły od oszusta bądź allegro zwrot kasy. Co do toxo to nie ma potrzeby oceniać przeciwciał - chyba, że masz kota podwórzowego ;-) wtedy wystarczy IgM, dla oceny świeżego zakażenia. Brawo za Auchan! Powinnaś być dumna! A z tą babą to ochroniarze powinni sobie pogadać.
Wydaje mi się że nie ma co porównywać tych szyjek, bo każda z nas jest zbudowana inaczej. Moja ginka mówi ze to się sprawdza odnośnie tego, ile szyjka miała na początku, nie ma żadnej normy bo to indywidualna sprawa
Jak lekarz mówi że ok to nie ma się czym martwić:-) jaka by nie byla- najważniejsze że zamknieta
Wydaje mi się, że masz rację - najważniejsza jest dynamika. Jak jest się nie skraca to jest OK.
kajdusia Gnojki totalne z tych studentów!!! Idź sobie spokojnie na zwolnienie - maleństwo najważniejsze! Jeszcze będą za Tobą płakać
A co do innych dzieci - może dyr zgodzi się, żebyś je uczyła indywidualnie pomimo zwolnienia, jeśli Ci zależy?
Lekka anemia w ciąży jest OK i lekko podwyższone WBC czy neutrofile też są OK.
krakowianka79 - na katar gęsty najlepsze inhalacie i sól morska - można kupić taką w sprayu. Ja mam Marimer i jestem zadowolona
czarna wiedzma - qrcze, co jak co, ale tętno płodu to obowiązkowo powinien sprawdzić!!! I to, że zignorował te bakterie w moczu
Trochę kiepsko to o nim świadczy.
cobra18 - trzymaj się kochana! Wiem, że trudno coś postanowić, ale dziewczyny mają rację - czasem lepiej, żebyście z maluszkiem byli sami, niż miałoby się dziecko wychowywać w toksycznym związku rodziców. Moja siostra odeszła od męża jak córeczka miała 1,5 roku i nie żałuje tej decyzji. Pogadaj z mężem, powiedz mu co i jak - pomyślcie nad jego terapią, nad poradnictwem dla par. Z kolegą bym się chwilę wstrzymała;-) Czasem człowiek zako****e się z "odskoczni" od złej normalności. Trzymam za Was kciuki!
gniesha - dobrze, że wszystko w porządku!!! Gratuluję syneczka:-)
Może szyjka wróciła do normy po Twoim ofiarnym leżeniu
Olimpia72 - dzięki za informacje o piciu wody, jak maluch się leni
Dobrze wiedzieć!
Kasiek1983 - Maluch ma jescze dużo u nas miejsca i się obraca. Pewnie dlatego czasem są kopniaki w pęcherz, a czasem w pępek :-) A skurcze to takie twardnienie całego brzucha i ucisk w podbrzuszu, czasem bolesny. Jak łapie to ja łykam no-spe dodatkową, magnez i leżakuję
Agi78 - fajną masz szefową