reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ja to z niecierpliwością czekam na poród. Jakoś mi bardzo ciężko jest. generalnie czuje sie dobrze, ale ciężko mi buty zapiąć, a juz w kurtce w samochodzie - to koszmar. czasami nie chce mi sie nawet głowy odwrócić by sprawdzić czy moge bezpiecznie włączyć się do ruchu.:cool: Jakoś w pierwszej ciąży latałam do samego końca i miałam dużo werwy.
oj ja też chętne bym ten czas przyspieszyła, w pierwszej ciąży tak nie miałam czułam się rewelacyjnie i często twierdziłam że mogłabym z brzuszkiem chodzić nawet i 2 lata, jakoś tak do samego porodu nie spieszno mi było, nie wiem czy z obawy jak to będzie...ale teraz już jestem mądra, wiem co i jak i mogłabym szybciej:-)

reklama
Już mi trochę przeszło, bo to wszystko skłoniło mnie do tego aby znowu wyszukać niuni tętno i przed chwilą udało mi się wyraźnie usłyszeć bicie serduszka mojego szkraba:-) I do tego jak fajnie kopie, to w słuchawkach słuszę takie głośne dudnienie:-)
Właśnie próbuję to jakoś na komputere nagrać, ale trochę techniki i się gubię;-)

:-(Ja złapałam doła:-(
Nie wiem co mnie podkusiło, ale weszłam na stronę: dlaczego.
I od pół godziny ryczę:-:)-:)-( Te historie są tak przerażające:-(
oj nie potrzebnie:no: nie potrzebne są nam teraz takie smutki
ja też kiedyś zaglądnęłam na stronkę dziewczyn, które straciły swoje maluchy po urodzeniu, tragedia ryczałam pół dnia i długo mi to chodziło po głowie, obiecałam sobie wtedy że nigdy więcej

Cześć,
Uff...po 4 godz. nadrobiłam weekend (oczywiście z przerwami).

Ewuś2090 -STO LAT, STO LAT. Zycze Ci, zeby Twoje dzieciaczki wyrosły na wspaniałe osóbki, żebyś znalazła faceta, który doceni Ciebie i Twoje dzieci, żeby od dzisiaj każdy dzień był coraz lepszy i żebyś miała już tylko więcej powodów do uśmiechania się. Pamiętaj...już zawsze przy Tobie będą dwie kochające Cię osóbki :)

Cobra18 - popieram wszystko to, co dziewczyny pisały. Facet musi się ogarnąć...w końcu ma być głową rodziny... Powodzenia Ci życzę, cokolwiek postanowisz!!

Marzena25 - Witamy na forum

Zdec - Nie dołuj się nie potrzebnie :( To niezdrowe dla dzidzi i takie czytanie smutnych historii nie nastawia optymistycznie do myślenia, a wszystkie tutaj wiemy, że już się wystarczająco zasmuciłaś i teraz tylko optymistyczne nastawienie musi być!!

Jeśli chcecie coś poczytać to polecam o laureatach Nagrody Darwina. Jest to z jednej strony smutne ale z drugiej niektórzy laureaci dosłownie powalają.

Ostatnia edycja:
pytacie czy można łykać kwasy omega-3 w ciąży, ja uważam że ie tylko można ale trzeba,szczególnie te mamy które nie jedzą ryb,orzechów siemienia lnianego.
od zawartości tych kwasów w błonie komórkowej zalezy ilośc i prędkośc rozwijających sie połaczen nerwowych u naszych maluchów, co za tym idzie tempo rozwoju intelektualnego naszego dziecka po urodzeniu. najnwsze badania wykazują ze 4-latki mam które w zyciu płodowym dostarczały swym pociechom ok 1000mg kwasów omega-3 przez całą ciąże, były średnio o 20-30% inteligentniejsze i szybciej sie rowijaly niz ich rówiesnicy,którym mamy nie dostarczały NNKT.( stąd u Japoncow taki IQ hehe), ważne żeby pamitac o tym również kiedy dziecko przyjdzie na świat, poza tym mają też inne działanie- chronią przed zawałami i nadcisnieniem;-)

Nie wiem czy uda mi się wstawić i czy uda wam się odsłuchać. Trochę jednak przez kabel ginie głośność, w słuchawkach jest dużo lepiej.

Niestety nie uda się, nie można wstawiać takich formatów:-(

nemezizaki powodzenia na badaniach:-):-):-)
marzena 25 witam cieplutko w gronie czerwcóweczek
ewelinka307 można, już dzwoniłam do znajomej z ZUSu, też planuję tak zrobić, ale musimy się liczyć z kontrolą z ZUSu. Pracodawca też :-:)-:)-(

zapomniałam dodać że omega-3 mają istotny wpływ w zapobieganiu przedwczesnym porodom i depresji wsród kobiet :tak:jest wiele badan i publikacji naukowych na ten temat, jednak wciąz mało osób wie o ich znaczeniu a jeszcze wiecej lekceważy te opinie i wybiera schabowego ;-)

reklama
Do góry