reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Pozałatwiałam sporo rzeczy, które powinnam już dawno zrobić i od razu mam lepsze samopoczucie :-D że przynajmniej część z głowy. Oddałam nawet książkę do biblioteki o której zapomniałam, że jestem zapisana:sorry2: ( a aż sie bałam jaką karę mi naliczą za przetrzymanie prawie rok, bo książkę odnalazłam przypadkiem) ale pani okazała sie bardzo miła i nawet o karze nie wspomniała :-) wypożyczyłam sobie też 5 nowych książek :-D w tym 2 na które już polowałam ("Marina" Carlosa Ruiza Zafona i "Wielki mistrz" Stephena Kinga) a teraz pyszną zupke krem z kalafiora bedę wcinać, bo jestem nieziemsko głodna :-D

nie chce mi sie od tego wszystkiego nic.ani wstac z lozka,ani sie jakos wypacynkowac, ani isc do pracy.nawet na ludzi nie chce mi sie patrzec. tyle znajomych ma takie szczesliwe malzenstwa,gdzie kurde jedno by za drugim w ogien wskoczylo. i tylko ''kochanie''i ''misiu'' a u mnie lipa
mam nadzieję, że i do Ciebie uśmiechnie się los i Twój mąż się opamięta, niestety teraz całe myślenie o przyszłości spadło na Ciebie :-( bardzo Ci współczuję, ale musisz dla siebie i swojego dziecka walczyć z nałogiem męża, oby wszystko się ułożyło :-)

Dziewczyny wy już myślicie o niani?? ja jeszcze nie myślałam, ale pewnie wynajmę jakąś kobietę. Żłobków u mnie nie ma. Chyba , ze rodzice M. wrócą z zagranicy, to może mama jego zgodzi się popilnować.
Mi jakoś ciężko byłoby pogodzić się z oddaniem dziecka niani, więc sama nianią zostanę :-D dla swojego i czyjegoś malucha

mój mężuś zaproponował wyjazd na tydzien w marcu do hiszpani, miał jechać beze mnie na narty ale on chce razem wiec stad ta propozycja- bede wtedy w 23 tyg, wiem ze moge leciec 3 godz samlotem ale jakos nie pale sie do wyjazdów :no: obiecałam ze sie zastanowie ale pewnie wysle go na te narty a sama zostane w kapciach w domku :-)
ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawiała :-D kapcie i kanapa to już za parę miesięcy bedzie codzienność, a dzieki takiemu wyjazdowi można nabrać sił :tak:

Dobrze że mój mężólek narazie póki zimno ma wolne to wracam z pracy i mam ciepły obiadek dziś przyżądza mięsko wołowe w sosiku z ziemiaczkami i sałatkom z ogórka kiszonego śmietany i cebuli już mi ślinka cieknie:-p
Oj mniam :-) piszecie o takich dobrych rzeczach, że potem muszę je zjeść :-D bo nie dam rady, ciągle mi po głowie chodzą

Tak sobie dziś pomyślałam, że z taką niecierpliwością czekałam na początek II trymestru i pierwszy tak bardzo mi się dłużył, tym bardziej że było sporo złych informacji :-( a teraz się nie obejrzałam i już niedługo zacznie się III trymestr czyli już z górki :-D
Właśnie ostatnio myślałam o tym jak ten czas szybko leci :-D aż dziwne, że niedługo zaczniemy III trymestr!

reklama
Zdec - ja czasem też zawędruję na takie strony i potem tego żałuje bo ryczę jak bóbr, Kiedy mam doła i jest nie halo to Mąż mnie czasem pyta czy czasem czegoś smutnego nie przeczytałam... Głowa do góry i miej w w główce same dobre myśli!
A za pomocą czego słuchasz tętna Maleństwa?

W weekend wypróbowałam nowy deserek: galaretka z kefirem - zaskakująco dobra, lekka i tania :) Wrzuciłam do gotujących czerwcówek przepis - pysznie polecam :tak:

Piszecie o rybach a ja mimo że je uwielbiam to od początku ciąży stają mi w gardle :-( Jedynie to te puszkowe w sosie pomidorowym i wędzoną makrelę zjem ale reszta bez szans. Zastanawiam się nawet nad kupnem tranu, żeby w inny sposób organizmowi niezbędnych kwasów dostarczyć.

:-D

oj, ja takie rybki z puszki też wcinam aż mi się uszy trzęsą ... ;)

Zdec - ja czasem też zawędruję na takie strony i potem tego żałuje bo ryczę jak bóbr, Kiedy mam doła i jest nie halo to Mąż mnie czasem pyta czy czasem czegoś smutnego nie przeczytałam... Głowa do góry i miej w w główce same dobre myśli!
A za pomocą czego słuchasz tętna Maleństwa?

W weekend wypróbowałam nowy deserek: galaretka z kefirem - zaskakująco dobra, lekka i tania :) Wrzuciłam do gotujących czerwcówek przepis - pysznie polecam :tak:

Kupiłam na allegro detektor tętna płodu

nie było mnie moze z 5 godzin a tu tyle postów:szok::szok: przepraszam, ale nie jestem w stanie kazdej odpisać, i nie oznacza to że kogoś pomijam
Wielkim tytułem skrótu witam nowa mame:tak::tak: i zycze powodzenia a wizytach a teraz lecę jakis obiadek gotować:tak:

ewus zapomniałam dodać, że jeżeli się zdecydujesz na tą wizytę, to rejestrując się musisz powiedzieć,że chcesz na NFZ, i przyjmą Cię do południa bo potem już są wizyty płatne.

bylam tylko na chwile u kolezanki na kawie a tu tyyyyyle stron do nadrobienia

askut bardzo chetnie :zawstydzona/y:nie chce mi sie od tego wszystkiego nic.ani wstac z lozka,ani sie jakos wypacynkowac, ani isc do pracy.nawet na ludzi nie chce mi sie patrzec. tyle znajomych ma takie szczesliwe malzenstwa,gdzie kurde jedno by za drugim w ogien wskoczylo. i tylko ''kochanie''i ''misiu'' a u mnie lipa

wiesz, z tym misiu to dla mnie totalnie na pokaz, prawdziwa milosc i szacunek inaczej sie okazuje
zycze Ci duzo wytrwalosci

u mnie tez mama :-) a później przedszkole :-)
zazdroszcze Wam tych mam, fajnie miec je blisko siebie
Zapytaj lekarza czy tran można w ciąży łykać, bo coś słyszałam, że nie bardzo.
raczej tak, ja biore feminatal z dha a tam wlasnie tran jest

Marzena witaj na forum

wszystkim ktore dzis maja wizyty zycze powodzenia

reklama
Do góry