reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie,
ja raz jeszcze ...

może najpierw o moim ukochanym słoneczku parę słów: waży 260 gram i pięknie się rozwija - wszystko w terminie i tak jak trzeba .... no i nadal nic nie widać między nóżkami (a wystawiła się pięknie do "kamery") więc prawie na 100% Natalka siedzi u mnie w brzuszku ;)

a że czasu coraz mniej a jeszcze chcemy firmę z przyjaciółką otworzyć to nie wiem jak to wyjdzie ...
No to super!!!Doczekać się nie mogę swojego USG!Że też kiedyś nie było wiadomo płci aż do urodzenia:szok::szok:
A jaką firmę chcecie otworzyć???

iiwka - maz jak to moj maz..roznie,obrazil sie ze jak on dotyka brzucha to akurat dziecko nie kopie, i pewnie go nie lubi. to ja go nie lubie :-)

lencja - mieszkam na wsi :D co prawda przy drodze,ale tiry mamy od rana do nocy,z taka czestotliwosciia ze latem okna nie mozna otworzyc bo tv nie slychac :wściekła/y:mieszkajac u mamy w centrum poznania mam wieksza cisze niz na wsi.paradoks.
jutro mam wolne :D bede sie maniaczyc caaaly dzien. o 15ide po zamowione sushi i bede sobie na obiadek wcinac maki.a co . w kocu mi wolno od czasu do czasu.
Heehehee to znaczy że działą uspokajająco na dzidziusia:-D U mnie też tak jet:-D:-D
Hmmm sushi???Nigdy nie jadłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Wizyta wczorajsza jak najbardziej udana. Maluszek zdrowy, rozwija się prawidłowo, waży 225g, ma około 15cm... a co najważniejsze, między nóżkami "siusiaczek"... hehe! :-D Był ze mną na usg mąż, tylko wszedł do gabinetu mówi: P. Doktorze, będzie możne już zobaczyć płeć? Doktor na to: Będzie trudno... zobaczymy. Tylko przyłożył aparacik do brzuszka a maluszek się wypiął a między nóżkami dorodny pręcik :) Tak się uśmialiśmy że szok... Na 95% myśleliśmy że będzie dziurka, a tam rurka :) Dodam jeszcze że w mojej rodzinie nie ma ani jednego chłopaka! Same dziewczynki już od wielu, wielu lat! Stąd to zaskoczenie! Dziadek zadowolony że nareszcie będzie prawdziwym dziadkiem :)
Kasiek gratulacjie!!!Mój teść też był tak zadowolony jak Kacper się urodził:tak::tak:
Widzę że narazie chyba pół na pół jest dziewczynek i chłopców:tak::-)

A ja jestem na nogach od 6:30 bo moje dziecko wstało i oznajmiło mi że chce jeść no i trzeba było mu jajecznicę zrobić:sorry2::blink:
Siedzę w domu dzisiaj sama bo m ma służbę:baffled: Jak mnie one denerwują:nerd:
Dzidziuś wczoraj jak mnie kopnął to aż w szoku byłam:shocked2::-DBo tak mocno:tak::-D

reklama
Witam z rana:-)
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści;-)
Nocka zarwana na maxa:wściekła/y:W dalszym ciągu straszny ból prawej brodawki,az wyć się chce:szok:Chodzę po domku z piersią na wierzchu bo wszystko mnie drazni:wściekła/y:Dzwoniłam juz o 8 do mojej giny i powiedziała ze nic nie może mi przepisać,jedyne co to poleciła okłady z kapusty.Może to pomoże:-)Nie zabardzo jednak wiem co mam tej kapuście zrobić--roztłuc liścia? czy ugotować?Macie jakieś wiadomości na ten temat?Śliczne dzięki:-)
Witam oczywiście nowe czerwcóweczki:-)Oj szykuje się prawdziwy przyrost naturalny:-D

gosiagro oby wszystko u meza bylo juz dobrze, daj znac po jego badaniu, bedziemy tu trzymac kciuki :tak:

iiwka smaku na jajecznice mi narobilas :-):-p Tez bym sie bardzo stresowala jakby moj maz z bronia pracowal, on jest tak chaotyczny jak ja, nic dobrego by z tego nie wyszlo :baffled::sorry2:

Olimpia tego liscia z kapusty trzeba pare razy tluczkiem walnac i oblozyc nim piers (wtedy puszcza sok a ten usmierza bol). Powodzenia!

Witam się z rana.
Wczoraj praktycznie nie zaglądalam na forum ale udało mi się wszytsko doczytać.
Wszystkim gratuluję udanych wizyt, zdrowych maluszków- teraz moga być juz tylko pozytywne wieści.
Ja juz po sniadanku i niebawem wybieram się do pracy zobaczyc tak sobie radzą :-).

Miłego dznia wszytskim życzę

Cześć dziewczyny,

Gratuluję dobrych wiadomości i witam nową mamusię.
Dziś przekonał się mój mąz że trzeba mieć dobre zdrowie żeby w Polsce chorować:wściekła/y:korzystając że ma wolne poszedł do lekarza rodzinnego bo ma problemy z kręgosłupem:eek:dostał skierowania wszystkie potrzebne, pojechal na rtg kręgosłupa i do ortopedy:tak:wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że...u ortopedy siedział w kolejce 6 i pół godziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:wrócił bardziej chory niż wyjechał:-(no tak...służba zdrowia... Dodam tylko, że do tego ortopedy zapisałam go już miesiąc wczesniej:baffled:

A mnie cos bolą mięśnie pleców:eek:boję się że to znów zapalenie mięśni bo mam do niego skłonności:szok:oby nie, ale powoli nie moge sie ruszyć:no: A wogóle to boję się na dwór wychodzić, bo strasznie ślisko:baffled:moja mama wczoraj tak nieszczęśliwie upadła, że zdarła sobie cały nos:szok::szok::szok: mówiła że przez najbliższe tygodnie się ludziom na oczy nie pokaże:-D

Życze Wam spokojnej nocki.

To jest cała Polska służba zdrowia. Ale piszesz że czekałaś na wizytę miesiąc, to powiem Ci że to i tak nie tak źle. We Wrocławiu są takie terminy, że prywatnie - conajmniej 3 miesiące, a na kasę chorych to pani mi mówiła jak chciałam w sierpniu że dopiero po Nowym Roku. Także dałam sobie spokój.:-(

witajcie,
ja raz jeszcze ...

może najpierw o moim ukochanym słoneczku parę słów: waży 260 gram i pięknie się rozwija - wszystko w terminie i tak jak trzeba .... no i nadal nic nie widać między nóżkami (a wystawiła się pięknie do "kamery") więc prawie na 100% Natalka siedzi u mnie w brzuszku ;)

na połówkowe mam się umówić między 20 a 22 tygodniem do znajomego lekarza mojej ginki - moja za 2-3 tygodnie rodzi ... i taki ma śliczny brzusio ;)

Gratulację:-):-) Piękne imię dla córeczki:-D:-D Będą dwie Natalcie:-D

Wizyta wczorajsza jak najbardziej udana. Maluszek zdrowy, rozwija się prawidłowo, waży 225g, ma około 15cm... a co najważniejsze, między nóżkami "siusiaczek"... hehe! :-D Był ze mną na usg mąż, tylko wszedł do gabinetu mówi: P. Doktorze, będzie możne już zobaczyć płeć? Doktor na to: Będzie trudno... zobaczymy. Tylko przyłożył aparacik do brzuszka a maluszek się wypiął a między nóżkami dorodny pręcik :) Tak się uśmialiśmy że szok... Na 95% myśleliśmy że będzie dziurka, a tam rurka :) Dodam jeszcze że w mojej rodzinie nie ma ani jednego chłopaka! Same dziewczynki już od wielu, wielu lat! Stąd to zaskoczenie! Dziadek zadowolony że nareszcie będzie prawdziwym dziadkiem :)

Gratulacje!:-) Chłopaki to się nie martwią że wszystko im widać, zawsze wszystko na wierzch:-)

cobra nie bardzo wiem co to maki, ale sądzę że jakaś część sushi. To nie jest najlepszy pomysł, sushi nie powinno się jeść w ciąży, bo jest surowe. Lepiej sobie odpuścić:-(

paula24211 śliczne to łóżeczko:-) Tylko ja nie lubię takich ciemnych mebli, wszystko co mamy w domu to klon. Nawet drzwi, podłogi:-)

Olimpia72 a powiedziała Ci Twoja lekarka dlaczego Cię tak boli?
Okłady z kapusty to są chyba, ale są one dobre na zapalenie sutków. A zapalenie sutków to jest dopiero przy karmieniu:-( Więc dziwne....
Ale jeżeli chodzi o liście to muszą być schłodzone.
Albo spróbuj w aptece kupić krem MALTAN® (Glucosum) maść, posmaruj nim mocno brodawki, włóż wkładki laktacyjne albo jakieś waciki i wsadź w biustonosz.

gosiagro trzymam kciuki za badanie Twojego męża. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i co najgorsze już was opuściło.

Dzień dobry kolezankom:-)

witajcie,
ja raz jeszcze ...

na połówkowe mam się umówić między 20 a 22 tygodniem do znajomego lekarza mojej ginki - moja za 2-3 tygodnie rodzi ... i taki ma śliczny brzusio ;)

dziewczyny, dziękuję za odzew ... miło słyszeć, że to nie tak jak myślę ... choć swoje odczucie mam, przynajmniej w pewnej części ... tak czy inaczej zaglądać będę i pisać jak często dam radę ...
a że czasu coraz mniej a jeszcze chcemy firmę z przyjaciółką otworzyć to nie wiem jak to wyjdzie ...

gratuluje dobrych wiadomości powizytowych i dorodnych maluszków:-)

Olimpia tego liscia z kapusty trzeba pare razy tluczkiem walnac i oblozyc nim piers (wtedy puszcza sok a ten usmierza bol). Powodzenia!

ewentualnie można taką potłuczoną kapustę na chwilę do zamrażalki włożyć i wtedy robić okłady:-) sposób sprawdzony:-)

co do służby zdrowia, wstalam rano skoro świt:-) pojechałam do laboratorium zrobić badania krwi i moczu i krzywą cukrową. posiedziałam w kolejce i jak przyszła moja kolej to okazało się że w piatki krzywej cukrowej nie robią i serdecznie zapraszaja w poniedziałek punktualnie o 7 rano:-( wsciekłam się jak nie wiem co bo w poniedziałek to miałam inne plany - chciałam jechac do babci na wieś z Wiktorią i musze wyjazd przełozyć:baffled:

miłego dzionka

Wizyta wczorajsza jak najbardziej udana. Maluszek zdrowy, rozwija się prawidłowo, waży 225g, ma około 15cm... a co najważniejsze, między nóżkami "siusiaczek"... hehe!

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :-)

Ja w poniedziałek idę na USG 3D - nie mogę się doczekać :tak:

reklama
Do góry