reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

maja-dona-witaj;)
ewelinka307-
współczuję przeżyć,dobrze ze się tak skończyło.Też to przeszłam tylko skonczyło sie na szpitalu:o Mój wówczas 18m-czny synek z komody z szufladami na której stał 25c TV zrobił sobie schody.Tv poleciał na niego,stracił przytomność.Trafiliśmy do szpitala,skończyło się ok ale patrzyli na nas jakbyśmy mu specjalnie TV na niego zwalili:o Dopiero jak zobaczyli jaki z Niego żywczyk,jak poodpinał im wszystkie kabelki z wielkiej aparatury stwierdzili ze był zdolny do zrobienia schodków:)
cobra18-To musiało ziać grozą, współczuję:(
pati1159-Powrotu do zdrowia życzę .To jest straszny ból:(
liliti-zazdroszczę Ci apetytu na sex;)Ja niestety mam sexo-wstręt z czego bardzo niezadowolony jest mój A:(

reklama
witam wszystkie nowe czerwcówki :-) anecznik masz racje w tym co opisałaś, ja miałam koszmarne 3 pierwsze miesiące- żyć mi sie odechciewało :no: ale teraz jest ok, co prawda męczące jest chodzenie siusiu co chwila kiedy już prawie zasypiam ale mój mąż sobie z tego żartuje wiec i ja zaczełam traktować to z przymrużeniem oka :tak:

Mój facet też ma z tego ubaw, gorzej jak zaczyna się przytulać a ja sisiu muszę :-D Zawsze jak wracam to się pyta czy odniosłam sukces, ale co tam niech się śmieje pułki może :-D

pati1159 - szybko wracaj do zdrowia
anecznik - u mnie mniej wiecej tak samo :) Może sama napisz książkę? ;) Ja na pewno kupie :)

Oj nie po napisaniu pracy nikt mnie nie zmusi do napisania czegoś dłuższego niż 4 strony :-)

Od 3 godzin siedzę na allegro i szukam sukienki na swój ślub kościelny. Zaczynam się załamywać bo praktycznie nic niema. Szukam takiej "obcinanej" pod biustem i rozkloszowanej aby brzuszek się zmieścił, no i oczywiście jakieś jasnej. Nic jeszcze nie znalazłam :-( same ciemne lub z gorsetami (a gorset z oczywistych względów odpada) lub sukienki na wieszaki :wściekła/y: (bez urazy, to chyba zazdrość że sama w 34- 36 już dawno nie wchodzę :-D)
No i skąd tu wziąć sukienkę?? Typowo ślubnej nie chce bo to koszt powyżej 1000 zł a i tak wesela nie robimy.
Jak się zdenerwuje to ubiorę swoja czarną imprezową sukienkę, fason ma idealny, ale ksiądz by oczy zrobił że w czerni do ołtarza idę :-D

anecznik a może krawcowa?? moja koleżanka szyje sobie zawsze suknie u krawcowej i są przepiękne, oryginalne, wiadomo uszyte na miarę a poza tym dużo taniej niż w sklepie, materiał sama sobie wybiera, wg mnie rewelacyjna sprawa

chcialam Wam pokazac jak przed wczoraj tir trafil w moj dom,ale nie potrafie zalacznika dodac;/

Powiem Ci kochana ,że widok masakra.

Jestem 21 tygodniu ciąży i byłam już na połówkowym usg. Lekarz stwierdził, że na 80% jest pewien, że będzie to chlopiec:-). Bardzo się cieszymy z Ł. Mam nadzieje, że już sie to nie zmieni, bo chyba z chłopczyka dziewczynka sie nie zrobi?? Bo już sie nastawilam. Poza tym to przytylam już 9 kilogramów i mam sporawy bruszek:tak:. Ogólnie czuje się świetnie wylączając 2 ostatnie dni, ponieważ przeziębiłam się i wygrzewam się w domku.
Witam nową mamusie.

I tak ogólnie się witam. Pospałam do 11 !!! Masakra. Pół nocy nie spałam bo mały walczył strasznie. Zapaliłam w nocy lampkę a mój brzuch tańczy w najlepsze. Czekałam na ten moment kiedy już nie tylko poczuje a też zobaczę ruchy mojego synka. Boskie.:-)

Jestem 21 tygodniu ciąży i byłam już na połówkowym usg. Lekarz stwierdził, że na 80% jest pewien, że będzie to chlopiec:-). Bardzo się cieszymy z Ł. Mam nadzieje, że już sie to nie zmieni, bo chyba z chłopczyka dziewczynka sie nie zrobi?? Bo już sie nastawilam. Poza tym to przytylam już 9 kilogramów i mam sporawy bruszek:tak:. Ogólnie czuje się świetnie wylączając 2 ostatnie dni, ponieważ przeziębiłam się i wygrzewam się w domku.
Witam nową mamusię:tak:
dziewczyny co ja wczoraj przezylam,szok:szok:
Od poniedzialku czulam bole w dole brzucha,we wtorek sie nasilil,czulam sie jakbym miala "kij miedzy nigami" i myslalam ze dziecko az tak napiera.Wczoraj mialam tak silne bole w dole brzucha,promieniowalo az na placy i do kolan.Pojechalismy z M do szpitala bo siedzialam na toalecie i zwijalam sie z bolu.Wrocilismy o 22:35 wiec juz nie pisalam,okazalo sie ze mam ostre zapalenie pecherza moczowego.Nie spalam cala noc ,nawet slyszalam jak o 3 mleczarz mleczko pod domem zostawial.Nie moglam znalezc miejsca z bolu ani spac.W kazdym razie mam antybiotyk i mysle ze bedzie dobrze:tak:
Dzis mam scan o 14 wiec pozniej sie odezwe:-);-);-):-):-D:-D:-D:-):-):-):-)
Współczuję zapalenia:-:)-( I obyś jak naszybciej się wykurowała z tego:blink:
chcialam Wam pokazac jak przed wczoraj tir trafil w moj dom,ale nie potrafie zalacznika dodac;/
:szok::szok::szok: Cobra w szoku jestem!!!!:szok::szok::szok:
A jak nastawienie męża??Zmieniło się coś???
Anecznik -lepiej bym nie podsumowała 9 miesięcy:-D:-D:-D:-D

A ja wkońcu Kacpra ululałam.
Od rana nie wchodziłam bo wziełam się za porządki w mieszkaniu a szczególnie za kuchnię:tak:Pranko też zrobione a teraz z kawusią do Was zasiadam.;-)
Rano było u mnie przeraźliwie zimno:baffled::baffled: -8 na 4 piętrze:nerd: i śniegiem sypało.
W nocy też spać nie mogę:no::confused::dry: Zapowiada się piękna powtórka pierwszej ciąży.:baffled::dry:
Siusiu chodzę co 15min aż mnie to do irytacji doprowadza:-D:-D A najgorzej jest przed spaniem:nerd::confused:
Jeszcze w dodtaku tak mi neta muli że szok

Ello;)
Serdecznie dziękuję za gratulacje;)
Ewitka-U mnie też jest przeplatanka ch dz ch dz .Mnie te wszystkie testy matura zmiana szkoł i przejscie z 3-4 czeka za rok.Syn jest w 3 tech córa w 2 gimn syn w 5 pdst i córcia w 2pdst,więc ten stres mi odejdzie przed porodem;)
...
Wózek hmmm..Ponieważ maluszek ur się jak bd ciepło ,rezygnujemy z wózka z gondolą,poniewaz juz na zimę nie bd potrzebna gondola ,malenstwo bd chciało na pół leżąco oglądać swiat.Podobają mi się wózki z nosidłami tzw. torbą,jest bd praktyczny a i ceny w miarę przystępne;)coś w tym stylu--->
HIT ZESTAW SKRZAT YARIS KOŁA POMPOWANE+TACKA (879405793) - Aukcje internetowe Allegro.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki;)

No wlasnie tez myslalam,ze wozek z gonodla nie przyda nam sie zbyt dlugo,albo w ogole, jesli urodzimy w czerwcu. Ten jest nawet fajny, bardzo dobra cena,tylko okropnie wyglada fotelik wmontowany w spacerowke,brr... tez bede szukac czegos w tym stylu.

Koszmar, az przeszly mnie dreszcze :-(

witam i gratuluje. Tez bedziemy mieli chlopaka! :blink: Po usg polowkowym to juz raczej sie nie zmieni... :blink:

Iiwka.......ale mi ochoty na kawusie narobilas... odkad zaszlam w ciaze nie mam kawy w domu. Zdarzylo mi sie tylko kilka razy wypic ja gdzies u znajomych,albo w krytycznych momentach kiedy zasypialam juz na stojaco...mmm ale teraz bym wypila jedna z jakims ciasteczkiem,mmmpychaaa :)

reklama
Od 3 godzin siedzę na allegro i szukam sukienki na swój ślub kościelny. Zaczynam się załamywać bo praktycznie nic niema. Szukam takiej "obcinanej" pod biustem i rozkloszowanej aby brzuszek się zmieścił, no i oczywiście jakieś jasnej. Nic jeszcze nie znalazłam :-( same ciemne lub z gorsetami (a gorset z oczywistych względów odpada) lub sukienki na wieszaki :wściekła/y: (bez urazy, to chyba zazdrość że sama w 34- 36 już dawno nie wchodzę :-D)
No i skąd tu wziąć sukienkę?? Typowo ślubnej nie chce bo to koszt powyżej 1000 zł a i tak wesela nie robimy.
Ja jak wychodziłam za mąż prawie 3 lata temu (prawie bo jeszcze mi brakuje 6 dni do rocznicy:-D:-D) też miałam problem:baffled::baffled: Tyle że u nas robi się 2-dniowe wesela i za nic nie mogłam znaleść coś pasującego do panny młodej:baffled: bo to sezon samych studniówek i wszytsko ciemne:baffled:
A jaki masz wzrost???Bo ja mam suknię ślubną do sprzedania-tanio jak coś:-D:-D Ale widzę ze i tak niechcesz typowo ślubnej:-D:-D
Wytrwałości w szukaniu.A kiedy masz ślub???

Do góry