reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

odnośnie liczenia miesięcy ciąży to ja mniej więcej sugeruje się tym: :tak:

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Mój mąż położył głowę na brzuchu w celu poczucia jak mała buszuje mi w brzuchu i zasną :-D Mała też się uspokoiła i już nie rozrabia, więc oboje sobie śpią (jedno w drugie na brzuchu) ;-).

reklama
Wróciłam dziewczyny od lekarza,
Jak mu powiedziałam na wstępie, że nigdy bym nie pojechała na Brochów, gdybym wiedziała że on już tam nie pracuje, to zaczął się śmiać:-)
Poza tym wszystko ok. Tzn byłam tylko na badaniu ginekologicznym, bo USG miałam w piątek, i na badaniu jest wszystko w porządku. Jest jeszcze stara krew, ale najważniejsze że nie ma żadnej nowej czerwonej. Ujście zamknięte, więc mała sobie tam grzecznie siedzi:-)
Tylko niepokoją mnie moje wyniki. Erytrocyty, Hemoglobina, Hematokryt poniżej normy, ale lekarz mnie uspokoił że to dlatego że straciłam tak dużo krwi. No i CRP nadal podniesione bo 8, ale spada, bo w szpitalu było aż 16. Dostałam elektrolity i zwolnienie na dwa miesiące, więc znowu będziemy leniuchować:-):-)

zdec ciesze sie ze wszystko dobrze
rezygnujesz jednak z lekarza czy zostajsz przy nim?

hefi ja tez tak mniej wiecej licze miesiace
a te twoje opowiesci po prostu super

Już sama nie wiem. Ten ma całą historię i po połogu dane o porodzie itp. A nowemu znowu od nowa wszystko będę musiała opowiadać:-(
Tak jeszcze teraz patrzę na moje zwolnienie, a tam 1B. Znaczy się, ze pacjentka musi leżeć. To nie dobrze, bo nigdzie się z domu nie mogę ruszyć, bo nie wiadomo kiedy holery przyjdą na kontrolę:-( Więc już się przestałam cieszyć, że mam aż na dwa miesiące.

wlasnie tak myslalam, bo jak jest dobrym lekarzem i dobrze zna Ciebie i twoja historie to moze warto przy nim zostac

co do zwolnienia to wspolczuje
no ale przeciez na spacer musisz wyjsc zeby sie i dzidzie dotlenic

Wróciłam dziewczyny od lekarza,
Jak mu powiedziałam na wstępie, że nigdy bym nie pojechała na Brochów, gdybym wiedziała że on już tam nie pracuje, to zaczął się śmiać:-)
Poza tym wszystko ok. Tzn byłam tylko na badaniu ginekologicznym, bo USG miałam w piątek, i na badaniu jest wszystko w porządku. Jest jeszcze stara krew, ale najważniejsze że nie ma żadnej nowej czerwonej. Ujście zamknięte, więc mała sobie tam grzecznie siedzi:-)
Tylko niepokoją mnie moje wyniki. Erytrocyty, Hemoglobina, Hematokryt poniżej normy, ale lekarz mnie uspokoił że to dlatego że straciłam tak dużo krwi. No i CRP nadal podniesione bo 8, ale spada, bo w szpitalu było aż 16. Dostałam elektrolity i zwolnienie na dwa miesiące, więc znowu będziemy leniuchować:-):-)
to super ze wszystko jest w porzadku z malutką, tak się cieszę:tak::tak:;-)

a dziewczyny mam pytanie odnośnie łóżeczek drewnianych tych z funkcja ko,łysek co o nic myslicie?:-) bo mojemu mężowi strasznie sie podobaja te lózeczka, a ta funkcje kolyski mozna zablokowac jakos?

to super ze wszystko jest w porzadku z malutką, tak się cieszę:tak::tak:;-)

a dziewczyny mam pytanie odnośnie łóżeczek drewnianych tych z funkcja ko,łysek co o nic myslicie?:-) bo mojemu mężowi strasznie sie podobaja te lózeczka, a ta funkcje kolyski mozna zablokowac jakos?

Tak można zablokować funkcję kołysania.:-):-)

zdec to najważniejsze teraz żebyś odpoczywała :-) Co do kategorii zwolnienia to zawsze możesz powiedzieć, że np. pojechałaś do rodziców żeby tam odpoczywać :-D albo że poszłaś do lekarza itp.

reklama
Do góry