reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

natucha11 myślę że kwas foliowy jak najbardziej:tak:bo zapobiega wadom u dzidzi. Ja poprzednim razem brałam luteinę przed zajściem w ciążę i w pierwszych tygodniach ciąży i kwas foliowy też bralam:tak:tak przykazała gin:-D

bakteria pewnie że nie ma sensu placić za prywatne wizyty jeśli masz możliwość pójść do tego samego gina na NFZ:tak:Jeśli to dobry lekarz (a z tego co piszesz tak jest) to bedzie tak samo traktował wszystkie pacjentki:-)

reklama
Dzieki wielkie Gosia !!
ja z tabletkami wole uwazac, wtedy co miałam to krwawienie poszłam do gina prywatnie, i ona mi przepisala jakis tam antybiotyk, cycloamine i vitacon, bo jeszcze nei było widac ciazy, ale nei ufałam tej kobiecie i nei wziełam tego antybiotyku , braam tylko chyba z 10 tabl vitaconu i 5 cycloamine , a pozneij przestałam jak poszłam do nastepnego lekarza i powiezdiał ze mam ich nie brac . Teraz sie kurcze boje troche i mam nadzieje ze ten vitacon i cycloamine nic nie zaszkodziły. Mowie wam ze wpadłam w taka paranoje jak sie klade spac to takie mysli miewam ze ujj! dochodzi do mnei ze juz nei jestem odpowiedzialna tylo za siebie, no i jak kazda matka chce zeby moje dziecko było zdrowe i szczesliwe :)

Mowie wam ze wpadłam w taka paranoje jak sie klade spac to takie mysli miewam ze ujj! dochodzi do mnei ze juz nei jestem odpowiedzialna tylo za siebie, no i jak kazda matka chce zeby moje dziecko było zdrowe i szczesliwe :)
hehe... Skąd ja to znam... Ja to z tych myśli i emocji nie mogę zasypiać wieczorami. Może się trochę uspokoję po pierwszej wizycie i USG - oby :eek::sorry::laugh2:

Teraz pytanie z innej beczki rozglądałyście się już za ciuchami dla ciężarówek ( sorki jeśli kogoś to określenie obraża, ale mi się podoba :) ) u mnie dopiero 6-7 tydzień ale brzuch mam cały czas wzdęty do tego stopnia że moje spodnie zrobiły się na mnie ciasnawe :) :) a nie chce żeby brzuch tzn. "inkubator" :) był obciśnięty. Właśnie przeglądam strony internetowe bo to pewnie i tak taniej niż w sklepie zwykłym. Może któraś z Was już coś wypatrzyła lub może polecić??

Ja już mam dwie pary spodni ciążowych i jeden sweterek. Najładniejsze rzeczy są w H&M :cool2:

Planujecie jakieś zwolnienie w ciąży?

Ja już jestem na L4 :-D

natucha11 no ja też sie trochę martwię bo zanim się okazało że jestem w ciąży leczono mnie na zapalenie mięśni i zapalenie dróg moczowych...:szok: no ale że COŚ mi nie dawało spokoju to nie brałam antybiotyku tylko pyralginum(albo AŻ!!) i teraz się martwię:-(ale ginka mówi ze nie ma co wpadać w paranoję, więc staram się o tym nie myśleć:tak:Jak już ktos tu pisał na tym forum- nasze maluszki są silne!!!:tak::-) Nie my jedne nie wiedząc o ciąży zażywałeśmy leki takich przypadków jest dużo, więc nie ma się co martwić na zapas;-)
A jeśli chodzi o "czarne myśli" wieczorami, to mialam talk w pierwszej ciąży:tak:i znalazłam sposób- w myślach ustawiałam mebelki dla dzidzi albo kompletowałam wyprawkę hihi Przyjemniejsze myśli wieczorem to i sen lepszy:-D

hej dziewczyny- zapisuje sie do mamusiek po 30-tce, mam 32 ;-)
od wczoraj czyli 5t4d skonczylo sie dobre samopoczucie:-( mdli mnie bez przerwy, rano wymioty i zawroty glowy jak tylko sie uda ide spac i spie do 15,zeby jakos przezyc-popoludniami jest ciut lepiej ale tylko ciut:-( nie moge pracowac i robic nic innego-masaka. modle sie zeby jak najszybciej ten stan minąl .... obyscie czuly sie lepiej kobitki niż ja.

kasiulka dobrze ze Tobie pomaga, ja budze se rano glodna jakbym tydz nie jadla, na śpiąco jem banana i ide dalej spac- paranoja;-)

reklama
Do góry