reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

zielona a ten test to jakiś standard?? bo ja myślałam , że tylko ważą, mierzą.... :confused: I zastanawiam się czy prywatnie nie zrobić takiego bilansu?

reklama
helo :) jak miło jak tu sie coś dzieje , niepamiętam kiedy ostatnim razem było coś do czytania :)

zielona no to fajna wasza pedjatrzyca niema co , może ona majakieś zaburzenia . ja bym prywatnie poprosiła o wizyte innego lekarza , oczywiście w domciu bo tam dziecko czuje sie najbezpieczniej ,niech tam przeprowadzi bilansik i oceni rozwój Piotrusia.

u nas bilans był super a niepowiem bałam sie jak djabli bo Oskar na sam widok lekarki darł sie zawsze dotąd dopóki sie nieporzygał , niedał sie zbadać, zwarzyć ...wizyty w przychodni były tragedją a tu nagle taka niespodzianka , dał sie zwarzyć na dużej wadze , dał zbadać , posłuchać serducha , doktorzyca wyoglądała go z karzdej strony ,nawet siusiaka dał sobie obejrzeć ,normalnie nie moje dziecko , byłam w ciężkim szoku że był taki grzeczny - niewiem czy pomógł fakt iż przed przychodnią dałam mu butle coca-coli i powiedziałam że jak będzie grzeczny pozwole mu wszystko wypić :) całą wizyte ściskał bidulek tą cole i był bardzo dzielny . waga 14.900 wzrost 92 cm. rozwój psycho ruchowy w normie :)

wrzuciłam foty na zamknięty :)

No faktycznie ruch wygenerowałyśmy :-D

Widzę, że u Was ok co mnie cieszy, zwłaszcza że to już tyle czasu minęło od naszego czerwca i wiele sie mogło zmienić na +, ale i na - :-)

Dzieci macie naprawdę cudne. Zreszta moje też cudowne jest więc co ja tam pisać będę i się rozpływać jak wszystkie wiemy jak sprawy wyglądają ;-)

Na tym bilansie jeszcze z Tymem nie byłam. Jakoś się teraz zapisac muszę razem ze szczepieniem na ospę. U nas z tego co wiem to właśnie tylko podstawowe rzeczy robią czyli mierzenie, ważenie, sprawdzanie chodzenia pod wzgledem jakis wad postawy ... ale żeby testy psychologiczne :szok: Coś chyba tej babie się tam u Ciebie porypało i faktycznie niech sobie sama do psychiatry idzie :wściekła/y: A tak powaznie to wiadomo, że niczego lekceważyć nie można bo miejmy nadzieję, żę doktorzyca się myli, ale jesli nie to za wczasu warto zadziałać. Trzymam kciuki :tak:

A zaglada tu ktoś jeszcze ? Co tam u reszty ? Macie jakiś kontakt ?

u nas bilans dwulatka wygladal tak ze procz wazenia i mierzenia, Pani doktor kazala zeby Fifi pokazał gdzie ma nózke, roczke nosek itd. pytała jak robi piesek czy kotek, zeby powiedzial mama i tata, pokazał ząbki.

Fifi na nocnik siusia ale tylko wtedy jak lata bez spodni, jak ma majteczki to w nie siusia, nie umie jeszcze pokazac czy dac znac ze siusiac chce.

no i jedyny problem jaki mamy to z pozegnaniem smoczka :(

Hej dziewczyny, ale ruch. Miło tak poczytać.

Tricolor-gratuluje córeczki:)
Oli.B- czekam na zdjęcia Filipka.

U nas bilans 2 latka wyglądał średnio. Adaś nie lubi lekarzy,a pediatrze wogole nie zależało chyba specjalnie na tym. Zadała parę pytań, kazała mu się przejść-a Adaś się poryczał,ze kazała ściągnąć mu buty i nie chciał chodzić, przeszedł się na palcach i ryczał. Ważył 14,5 a mierzył 94 cm. Choć jak dla mie 95-96cm. Mierzyłam go jak spał, a w przychodni nie chciał stać przy ścianie.
Powoli coraz lepiej mówi, z każdym tygodniem więcej słów-ale do normalnej mowy mu jeszcze brakuje.

Ostatnio miał objawy buntu 2 latka, ale szybko mu minęło. Może to przez wychodzące trójki. Już jest na nowo grzeczny. Nie narzekam, mam kochane, usłuchane dziecko. Odmienia mu się na okres wychodzących zębów-ale na szczęście niedługo się to skończy.

kurcze ale forum odżyło :-) super
jak się ogarnę to na pewno wstawię fotkę Filipa, już się nie mogę doczekać jak go zobaczę :-)
No to muszę się umówić i ja na ten bilans :)))

u nas bilans dwulatka wygladal tak ze procz wazenia i mierzenia, Pani doktor kazala zeby Fifi pokazał gdzie ma nózke, roczke nosek itd. pytała jak robi piesek czy kotek, zeby powiedzial mama i tata, pokazał ząbki.

Fifi na nocnik siusia ale tylko wtedy jak lata bez spodni, jak ma majteczki to w nie siusia, nie umie jeszcze pokazac czy dac znac ze siusiac chce.

no i jedyny problem jaki mamy to z pozegnaniem smoczka :(

U nas ze smokiem to była prosta sprawa. Tymek pogryzł go tak, że strzepy dosłownie zostały no to stwierdziłam, że dośc tego dobrego i nożyczkami obciełam umkę. Troche się synek zdziwił i za tą końcówkę co została jeszcze próbował go łapać zabkami, ale ciągle Mu wypadawł. Młody sie chyba w koncu wkurzył i sam go odłozył :-)
Z pieluchą tez problem mam bo Tymek nie pokazuje, ani nie odpowiada na pytanie czy ma coś w pieluszce. No, ale nie stresuję się i dopiero bedę Go odzwyczajała w przyszłym roku późną wiosną.

Hej dziewczyny, ale ruch. Miło tak poczytać.

Tricolor-gratuluje córeczki:)
Oli.B- czekam na zdjęcia Filipka.

U nas bilans 2 latka wyglądał średnio. Adaś nie lubi lekarzy,a pediatrze wogole nie zależało chyba specjalnie na tym. Zadała parę pytań, kazała mu się przejść-a Adaś się poryczał,ze kazała ściągnąć mu buty i nie chciał chodzić, przeszedł się na palcach i ryczał. Ważył 14,5 a mierzył 94 cm. Choć jak dla mie 95-96cm. Mierzyłam go jak spał, a w przychodni nie chciał stać przy ścianie.
Powoli coraz lepiej mówi, z każdym tygodniem więcej słów-ale do normalnej mowy mu jeszcze brakuje.

Ostatnio miał objawy buntu 2 latka, ale szybko mu minęło. Może to przez wychodzące trójki. Już jest na nowo grzeczny. Nie narzekam, mam kochane, usłuchane dziecko. Odmienia mu się na okres wychodzących zębów-ale na szczęście niedługo się to skończy.

Tymek szybko zęby wszystkie miał. Ostatnio tylko "dobijały" Mu się piątki ( a właściwie to chyba to szóstki są, nie ? ) Za to nie chciał mi tych zebów myć i teraz robi już to chętnie, ale poza łazienką. Ogólnie łązienka Go "parzy" i kąpać mi się nie chce od ponad miesiąca :wściekła/y:Udaje nam się Go tylko myjką obmywać przed snem. Nie wiem skąd ten lęk przed wejściem do wody. Ogólnie wodę lubi, ale kąpania nie. A jeszcze niedawno przeciez na basen chodziliśmy i uwielbiał to ... Od jesieni chyba będę musiała zrezygnowac z basenu, a prawdopodobnie zapiszę Go do szkółki piłkarskiej bo kopac piłke kocha po prostu :-D HEJO SOCATOTS ! | Socatots Polska Chodzimy tez na zajęcia dla dzieci, ale Tymek nie jest zbyt zainteresowany takimi przedszkolnymi zajęciami zorganizowanymi. Dośc duzy z Niego indywidualista ...

A tak swoją droga to widzę, ze dzieciaczki dośc podobnie z waga i wzrostem nam idą :-)

Moj Fifi
7247935c62fb6ebdgen.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
:no:kikis ja nic niewidze:no:

hej , gdzie to lato sobie poszło :wściekła/y: u nas dziś tak zimno i dotego deszcz leje -aż mi sie rano spod kołderki wyłazić niechciało , a młody jak tylko skapnął sie ze deszcz pada pobiegł po gumiaki i larmo zrobił by na dwór iść poskakac po kałużach .moje dziecko uwielbia taką marną pogode mugłby skakać w kałużach i biegać po deszczu chodzby dupsko przemokło z każdej strony .
naszczęście kolega przyszedł do niego i zajeli sie zabawą .

a niewiem czy pisałam ale mamy świnke morską , oskar uwielbia ją ,mizia ją karmi i nosi na rękach ( a takrze robi jej operacje :baffled::szok::tak: )

co do smoka to Oskar nigdy go nie miał wiec i sie nieoduczał :rofl2::-D ale wiem że niektóre bąble ciężko z tym mają , synek sąsiadki - też 2-latek ma ich aż 5 !! i wszystkie są bezcenne :-D

tricolor a wy macie tą piękną psine jeszcze ? przyjażnią sie z Tymkiem?

a tak wyglądają operacje na oli w wersji light :)

Załączniki

• 100_6972.jpg
    100_6972.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 42
  • 100_6973.jpg
    100_6973.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Do góry