reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

A ja tez jade, ja tez w sobote nad morze. :-):-):-):-) Tylko cos pogoda w UK ostatnio figle plata ale trzymam kciuki co by bylo ladnie.

A wogole to jestem zla na siebie, i wogole to jestem pipa bo do aplikacji o paszport Lilki wyslalam akt urodzenia Mayki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Normalnie nie wiem jak to sie stalo. W kazdym razie mila pani zadzwonila do mnie i mnie poinformowala o tej pomylce i musze szybciutko doslac wlasciwy akt. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no to przypal hehe zdarza sie...super ze chociaz zadzwonili a nie slali pisemka przez ten wiecznie strajkujacy royal mail.

Cześć, u nas ładna pogoda, zaraz mykamy na spacer, potem jadę po farbę i jutro malujemy wreszcie drugi pokój huraaaaa :-D
Ewcia ojj widac ze zapracowana jestes...jakos tak sie slabo widac

cześć dziewczyny
CZY MOŻECIE MI POWIEDZIEĆ, CZY WY ZA KAŻDYM RAZEM PRZED PODANIEM MLECZKA CZY TO Z PIERSI CZY SZTUCZNEGO WYPARZACIE LUB STRYLIZUJECIE BUTELKI?
WOGÓLE JAK MYJECIE BUTELECZKI?
bo ja do tej pory wyparzałam butelkę ale moja mała skończyła już 3 miesiące i teraz już tego nie robie tylko myje normalnie a potem dobrze płuczę ciepłą wodą.
bo pytałam się juz 2 koleżanek i tak mi radziły robić- nie wyparzać.
ja sterylizowalam przez ok pierwsze 2,5 miesiaca, teraz plucze wrzatkiem za jakies 2 m-ce zanicham i tego plukania stopniowo przyzwyczaja mala, bo nie chce by pierwsza stycznosc z bakteriami miala jak zacznie chwytac co popadnie czy raczkowac. Poki co u nas jest wszytsko ok, mielismy tylko jakis czas malutka jedna plesniaweczke ale znikla szybciutko.

My dzis na wazenie idziemy a poza tym to nic...wielka nuuuuda

reklama
cześć dziewczyny
CZY MOŻECIE MI POWIEDZIEĆ, CZY WY ZA KAŻDYM RAZEM PRZED PODANIEM MLECZKA CZY TO Z PIERSI CZY SZTUCZNEGO WYPARZACIE LUB STRYLIZUJECIE BUTELKI?
WOGÓLE JAK MYJECIE BUTELECZKI?
bo ja do tej pory wyparzałam butelkę ale moja mała skończyła już 3 miesiące i teraz już tego nie robie tylko myje normalnie a potem dobrze płuczę ciepłą wodą.
bo pytałam się juz 2 koleżanek i tak mi radziły robić- nie wyparzać.

ja myję i sterylizuje po każdym użyciu :tak:

Ja wygotowywalam butleki i smoczki tylko przez pierwszy miesiac Zdarza mi sie załozyc nieuprasowane body nie wspomne ze przy najstarszej pampersy byly rarytasem i pieluchy prasowalam pierwsze 6 tyg :)ani dnia dłuzej :D

U mnie butle i smoczki myte w ludwiku lądują w sterylizatorze, ciuszki mała ma wyprasowane jeżeli jedziemy do Dziadków :-p Już kilka lat temu posiadłam umiejętność takiego wieszania rzeczy aby wyglądały jak najlepiej, a jeżeli już coś trzeba przeprasować to przeważnie wystarczy chwila i jest ok ;-);-);-)

Ja sterylizuje butelki po kazdym uzyciu, tzn raz dziennie bo mam 6 butelek i 6 karmien dziennie, wiec idealnie. A co do ubranek to do tej pory prasuje, choc nie ukrywam ze z czasem ciezko na te prasowanie, ale boje sie bo moj maly ma egzeme wiec wole, by nic go nie podraznilo.

reklama
Czesc

Ja nie sterylizuje butelek, bo karmie tylko cycem :-)

Dziewczyny czy wozicie jeszcze maluchy w gondolkach :confused::confused:
Alanek juz taki duzy ze ledwo sie miesci, zastanawiam sie czy za jakies 2 tyg nie wyjac juz spacerowki:sorry2:ale czy to nie za wczesnie:dry:

A tak to u nas wszystko dobrze :-) Synus tylko gada i sie usmiecha :-) Mowi tez mama mama ale tylko jak krzyczy i mnie wola hehehe

Sandrusia jeszcze troche katarek ma, ale ogolnie czuje sie dobrze. A dzis zaczynamy przygotowania do jutrzejszego kinder balu :-)

Milego dnia ide troche posprzatac ;-)

Do góry