reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

A ja tez jade, ja tez w sobote nad morze. :-):-):-):-) Tylko cos pogoda w UK ostatnio figle plata ale trzymam kciuki co by bylo ladnie.

A wogole to jestem zla na siebie, i wogole to jestem pipa bo do aplikacji o paszport Lilki wyslalam akt urodzenia Mayki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Normalnie nie wiem jak to sie stalo. W kazdym razie mila pani zadzwonila do mnie i mnie poinformowala o tej pomylce i musze szybciutko doslac wlasciwy akt. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no to przypal hehe zdarza sie...super ze chociaz zadzwonili a nie slali pisemka przez ten wiecznie strajkujacy royal mail.

Cześć, u nas ładna pogoda, zaraz mykamy na spacer, potem jadę po farbę i jutro malujemy wreszcie drugi pokój huraaaaa :-D
Ewcia ojj widac ze zapracowana jestes...jakos tak sie slabo widac

cześć dziewczyny
CZY MOŻECIE MI POWIEDZIEĆ, CZY WY ZA KAŻDYM RAZEM PRZED PODANIEM MLECZKA CZY TO Z PIERSI CZY SZTUCZNEGO WYPARZACIE LUB STRYLIZUJECIE BUTELKI?
WOGÓLE JAK MYJECIE BUTELECZKI?
bo ja do tej pory wyparzałam butelkę ale moja mała skończyła już 3 miesiące i teraz już tego nie robie tylko myje normalnie a potem dobrze płuczę ciepłą wodą.
bo pytałam się juz 2 koleżanek i tak mi radziły robić- nie wyparzać.
ja sterylizowalam przez ok pierwsze 2,5 miesiaca, teraz plucze wrzatkiem za jakies 2 m-ce zanicham i tego plukania stopniowo przyzwyczaja mala, bo nie chce by pierwsza stycznosc z bakteriami miala jak zacznie chwytac co popadnie czy raczkowac. Poki co u nas jest wszytsko ok, mielismy tylko jakis czas malutka jedna plesniaweczke ale znikla szybciutko.

My dzis na wazenie idziemy a poza tym to nic...wielka nuuuuda

reklama
cześć dziewczyny
CZY MOŻECIE MI POWIEDZIEĆ, CZY WY ZA KAŻDYM RAZEM PRZED PODANIEM MLECZKA CZY TO Z PIERSI CZY SZTUCZNEGO WYPARZACIE LUB STRYLIZUJECIE BUTELKI?
WOGÓLE JAK MYJECIE BUTELECZKI?
bo ja do tej pory wyparzałam butelkę ale moja mała skończyła już 3 miesiące i teraz już tego nie robie tylko myje normalnie a potem dobrze płuczę ciepłą wodą.
bo pytałam się juz 2 koleżanek i tak mi radziły robić- nie wyparzać.

ja myję i sterylizuje po każdym użyciu :tak:

Ja wygotowywalam butleki i smoczki tylko przez pierwszy miesiac Zdarza mi sie załozyc nieuprasowane body nie wspomne ze przy najstarszej pampersy byly rarytasem i pieluchy prasowalam pierwsze 6 tyg :)ani dnia dłuzej :D

U mnie butle i smoczki myte w ludwiku lądują w sterylizatorze, ciuszki mała ma wyprasowane jeżeli jedziemy do Dziadków :-p Już kilka lat temu posiadłam umiejętność takiego wieszania rzeczy aby wyglądały jak najlepiej, a jeżeli już coś trzeba przeprasować to przeważnie wystarczy chwila i jest ok ;-);-);-)

Ja sterylizuje butelki po kazdym uzyciu, tzn raz dziennie bo mam 6 butelek i 6 karmien dziennie, wiec idealnie. A co do ubranek to do tej pory prasuje, choc nie ukrywam ze z czasem ciezko na te prasowanie, ale boje sie bo moj maly ma egzeme wiec wole, by nic go nie podraznilo.

reklama
Czesc

Ja nie sterylizuje butelek, bo karmie tylko cycem :-)

Dziewczyny czy wozicie jeszcze maluchy w gondolkach :confused::confused:
Alanek juz taki duzy ze ledwo sie miesci, zastanawiam sie czy za jakies 2 tyg nie wyjac juz spacerowki:sorry2:ale czy to nie za wczesnie:dry:

A tak to u nas wszystko dobrze :-) Synus tylko gada i sie usmiecha :-) Mowi tez mama mama ale tylko jak krzyczy i mnie wola hehehe

Sandrusia jeszcze troche katarek ma, ale ogolnie czuje sie dobrze. A dzis zaczynamy przygotowania do jutrzejszego kinder balu :-)

Milego dnia ide troche posprzatac ;-)

Do góry