reklama
Mo-na
Mamusia Moniusi i Nadusi
witam:-)
dzisiaj z Nadunia lepiej- kolki ma co 2 dni zauwazylam, a espumisan nic nie daje -we wtorek kupuje niemieckie kropelki simplex ponoc dobre-wiecie cos moze na ten temat????no i dzisaj wybieramy sie w odwiedziny po rodzinie zeby przedstawic nowego czlonka tak po pół godziny na kazdego przeznaczymy heheh.
buziaki dziewczyny i udanego weekendu;-)
minutka całus od nas dla Was heheh
dzisiaj z Nadunia lepiej- kolki ma co 2 dni zauwazylam, a espumisan nic nie daje -we wtorek kupuje niemieckie kropelki simplex ponoc dobre-wiecie cos moze na ten temat????no i dzisaj wybieramy sie w odwiedziny po rodzinie zeby przedstawic nowego czlonka tak po pół godziny na kazdego przeznaczymy heheh.
cześć kochane :-)
u nas noc nie za fajna... Anulka chyba ma wzdęcia, tak ją to męczyło, że aż jęczała mój A kupił Plantex ale nie za bardzo to pomogło bo trochę popiła i zwróciła :-( kupiłam ten Espumisna w kroplach, podałam jej wczoraj to prężyła się ale gazy schodziły... nie może się załatwić, bo jak jej delikatnie masuję brzuszek, to płacze ale chyba się po tym uspokaja bo zasypia... je na okrągło, prawie cały czas mi wisi na piersi. Szkoda mi jej, nie dość że te oczka dają jej popalić, to tu ten brzuszek...
Oli, Nocanka, coś wspominałyście o tych niemieckich kroplach Simplex, macie może jakiegoś linka, gdzie jest opisane działanie tych kropli? będę wdzieczna...
udanego dnia kochane... u nas pogoda do du*****szy!!! może się wyklaruje po południu to wyjdziemy na spacerek...
u nas noc nie za fajna... Anulka chyba ma wzdęcia, tak ją to męczyło, że aż jęczała mój A kupił Plantex ale nie za bardzo to pomogło bo trochę popiła i zwróciła :-( kupiłam ten Espumisna w kroplach, podałam jej wczoraj to prężyła się ale gazy schodziły... nie może się załatwić, bo jak jej delikatnie masuję brzuszek, to płacze ale chyba się po tym uspokaja bo zasypia... je na okrągło, prawie cały czas mi wisi na piersi. Szkoda mi jej, nie dość że te oczka dają jej popalić, to tu ten brzuszek...
Oli, Nocanka, coś wspominałyście o tych niemieckich kroplach Simplex, macie może jakiegoś linka, gdzie jest opisane działanie tych kropli? będę wdzieczna...
udanego dnia kochane... u nas pogoda do du*****szy!!! może się wyklaruje po południu to wyjdziemy na spacerek...
sylwiaa28
Czerwcowa mama 2009
witam
annay ja też staram się stosować tą metodę ale u nas smoczek się nie sprawdza mały go wypluwa jak już to muszę leżeć koło niego cały czas i trzymać mu tego smoka a jak mu się przyśnie to zaraz i tak się budzi że chce cyca
martusia u nas smok nie daje rady ciągle wyskakuje synkowi z buzi:-(
annay ja też staram się stosować tą metodę ale u nas smoczek się nie sprawdza mały go wypluwa jak już to muszę leżeć koło niego cały czas i trzymać mu tego smoka a jak mu się przyśnie to zaraz i tak się budzi że chce cyca
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
witam
Sylwia- a jakiego smoka uzywasz bo u mnie mala nie chciala silikonowego a latexowy nawet czasem zaskoczy-poradzila mi to kolezanka. Problem w tym ze jescze chyba nie bardzo potrafi go trzymac i jak zasypia to czasem go wypluwa i jest placz. No ale przynajmniej na cycu nie wisi co pol godz. Mam nadzieje ze sie nauczy.
Dziewczyny czy jest jakis sposob zeby maluch przespal noc bo mi mala co 2 bite godziny sie budzi na cyca. Zasysa sie jak szalona i ciagnie super ale tylko przez jakies 5-10 min potem usypia.
Oli.B
Fanka BB :)
SAB SIMPLEX krople suspensja 30mlwitam:-)
to link do czeskiej apteki, tu można kupić. bo u nas w Polsce są niedostępne.
my mamy ale od znajomych naszych znajomych sprowadzone z Niemiec. Narazie stosujemy od wczoraj więc zobaczym narazie chyba za wcześnie na efekty.
Piotrusiowi trochę pomagają jeszcze okłady z ciepłej pieluchy.
Sylwiaa- ja też czasem muszę walczyć z tym smoczkiem. Zauważyłam, że Hania zaczyna ssać paluszki ( czasem całą rękę sobie wsadzi do buzi ), ale próbuję różnymi sposobami. Raz jej przytrzymuję smoka , albo wkładam po kilkanaście razy jak wypluje albo wyleci, ale chyba się przekonuje, bo ssie częściej i dłużej. A często ( zwłaszcza w nocy) jak widzę , z już zasypia przy cycu, to szybko wymieniam cyca na smoka ( bo ona już nie je tylko ciumka) i najczęściej to działa.witam
Kluseczka - jak ona ssie tylko pięć minut to chyba nie je tylko sobie ciumka. Może spróbuj ją przetrzymać bez cyca dłużej. Jak zacznie płakać i nie przestanie po ok 10 min. to znaczy , że może być głodna, ale jak przestanie, tzn. że to tylko przyzwyczajenie.
madziumba
czerwcowa mama 2009
Cześć Mamusie :-)
bardzo dawno mnie tu nie było ale dopiero od dzisiaj mam możliwość posiedzenia przy komputerze.
Nie nadrobię zaległości ale mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku.
U mnie powoli wszystko się klaruje i jak na razie wszystko jest dobrze.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę :-)
bardzo dawno mnie tu nie było ale dopiero od dzisiaj mam możliwość posiedzenia przy komputerze.
Nie nadrobię zaległości ale mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku.
U mnie powoli wszystko się klaruje i jak na razie wszystko jest dobrze.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę :-)
Witam i ja, dzis Jasiek śpi trochę dłuzej wiec mogę zajrzeć do Was na chwilę:-)
U nas też zaczęły sie problemy z brzuszkiem:-(, jeszcze nie jestem pewna czy to kolka czy tylko zaparcie-wynik butelkowego jedzenia, ale infacol juz kupiłam, co do smoka to mój ciągnie bez problemu, ale tylko jeden sobie upatrzył nuka-najmniejszego silikonowego, innych nawet nie wącha
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i maluszki i lecę jeszcze na inne watki:-)
U nas też zaczęły sie problemy z brzuszkiem:-(, jeszcze nie jestem pewna czy to kolka czy tylko zaparcie-wynik butelkowego jedzenia, ale infacol juz kupiłam, co do smoka to mój ciągnie bez problemu, ale tylko jeden sobie upatrzył nuka-najmniejszego silikonowego, innych nawet nie wącha
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i maluszki i lecę jeszcze na inne watki:-)
reklama
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Witam
Chcialam sie pochwalic, ze moj synus zaczyna mowic do mamusi aaguu
Dobry plan
Ja bylam wczoraj u fotografa i powiedizal, ze oni zrobia zdjecie (koszt 5f). Mielismy isc dzis ale brzydka pogoda i sobie darowalismy.
Chcialam sie pochwalic, ze moj synus zaczyna mowic do mamusi aaguu
Martusia..... my zamierzamy cyknąć kilkanaście sztuk a póżniej zgramy je na cd i fotograf sam coś wybierze, przytnie, wytnie, wyretuszuje itd.
No oni chyba znają sie na tym co robią, przynajmniej powinni się znać:-):-):-)
Dobry plan
Ja bylam wczoraj u fotografa i powiedizal, ze oni zrobia zdjecie (koszt 5f). Mielismy isc dzis ale brzydka pogoda i sobie darowalismy.