Dzien dobry
Moj maluch dzis dosc czesto wstawal jak nigdy. Zawsze jedna badz dwie pobudki a dzis chyba ze 4
raz na jedzonko, raz na picie, raz na przytulenie, a raz bo caly bok zalany siuskami i pelna pielucha qpy ;-)Ale musze powiedziec, z esie wyspalam
lepiej sie czuje dzis jak wstalam o 9 niz wcozraj jak wstalam przed 11
Dwa dni temu Alanek plakal tak az sie wydzieral, a ja do niego mowie "co synciu tak placzesz ?" a na to moja cora odpowiada "mamusiu to jest dziecko a dzieci czasem placza same nie wiedza o co"
moja gwiazdka no
moja kochana coreczka urodzila sie 22.06
...dolaczamy wiec do grona czerwcowek
Gratulacje
pytaliśmy u fotografa i powiedzieli ze można u nich zrobić ale
-koszt takiego zdjecia to 20e.
-złapanie malucha poza domem nie śpiącego, spokojnego, itd. graniczy z cudem.
Fotograf sam powiedzial ze lepiej w domu bo matka jest z dzieckiem caly czas i moze uchwycic dzidziusia tak jak trzeba, bez "męczenia" dzidzi. Objasniono nam jak zrobić takie foto, no i mamy cyknąć kilkanaście i z tego mają coś wybrać.
Hmmmm musze sic dzis zapytac uu nas u fotografa, ciekawe co u mnie powiedza
Kamireszel te fotki potem drukujecie (jak tak to jaki format) czy w wersji elektronicznej wysylacie
ewa a co to patronaz
Wstyd sie przyznac ale nie wiem.
Cypisia wydaje mi sie, ze normalna temperaturka mierzona w pupie to 37 stopni.
Gorączka jest to stan podwyższonej temperatury ciała przekraczający 38 stopni C . Temperatura ciała naturalnie waha się w granicach od 36.5 do 37.5 stopni C. Pomiar będzie uzależniony od miejsca gdzie jest wykonywany, a nawet pory dnia. Należy pamiętać, że temperatura ciała mierzona pod pachą jest niższa niż w pupie (o 0.5 stopnia C.) Podobnie wyższą ciepłotę ciała stwierdza się w godzinach popołudniowych, a najniższą wczesno-porannych.
Goraczka mierzona u niemowlat - w pupie; po ułożeniu na boku wprowadzamy delikatnie pokryty wazeliną koniec termometru. Od uzyskanego po 3-4 minutach wyniku odejmujemy 0.5 st.C. co daje nam rzeczywistą temperaturę ciała.
sylwia a probowalas oszukac smoczkiem. U Sandrusi to dzialalo ;-)
annya ja tez tak robie
milego dzionka
my uciekamy na spacerro :-)