reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ollutka witamy po urlopie :tak:
Milania ladne imie. Nie znam takiego myslalm, ze jest Melania ;-)

Sunniva gratuluje chlopaczka :tak::-)

Dominika duzo zdroweczka dla Was :*:*:*

reklama
UWAGA-DO DZIEWCZYN KTORE MAJA DOSTEP DO ZAMKNIETEGO

z powodu małego bałaganu z dostepem do wątku zamknietego

PROSZE O SPRAWDZENIE W LIŚCIE MAMUŚ CZY NICK JEST PODKRESLONY
-jezeli nie jest podkreslony a masz dostep wyslij mi pw ...

dziekuje z góry... :D

A ja byłam sobie na USG, dzidzia zdrowa, śliczna i proporcjonalna i co najważniejsze nie była wstydliwa:-)
Więc jak mówi pan dr. na 100% będzie chłopak!!!:-):-):-):-D:-D:-D Zdjęć niestety nie mam, tylko filmik cudny. No to teraz mogę zacząć szaleć na allegro i nie tylko:-)

:-)
Sunniva
GRATULUJĘ CHŁOPCZYKA:tak::tak:
a z filmiku z USG 3/4D możesz zrobić stop klatkę gdzie Ci się podoba:tak::-) i tym samym fotkę
Dominika, nie dajcie się chorobie!!!!!!

Ostatnia edycja:
Sunniva-gratuluje synka :)

A tak wogóle poszłam na wizyte i okazało sie,ze lekarza jeszcze nie ma i mają obsuwę. I tak zamiast na 19 ide na prawie 23,ale nie ma problemu,bo mieszkam zaraz obok i poszłam sobie do domku. Na szczęście mój S może iśc ze mna. Tak wiec za chwilkę się zbieramy na wizyte. Wróce w srodku nocy heh...ale postaram się coś skrobnąć. A jak nie to rano. Strasznie sie denerwuje...

Ostatnia edycja:
Oj i dopadlo nas. Ja smarkam, kicham i kaszle moja Majeczka zapalenie oskrzeli i antybiotyki. Oby tylko szybko nam minelo, juz mam dosc tych wirusow. Bez znaczenie co robimy i tak lapiemy przeziebienie co miesiac :wściekła/y: juz mam dosc :wściekła/y:

Dominika - polecam ( zresztą wszystkim ) codziennie jeden actimel. Na prawdę coś w tym musi być! Ja odkąd go piję, to jakoś się trzymam, a w około wszyscy smarkają i kaszlą.

Sunniva - gratuluję synka!

Ollutka - też nie słyszałam o takim imieniu, ale teraz tyle nowych przybyło, że trudno nadążyć i są takie oryginalne, że już chyba nic mnie nie zdziwi:-) I jest bardzo podobne do Milenki czyli tego, które myśmy wybrali!
Co do wielkości brzucha, to muszę powiedzieć, że ja też już się czuję jak kobieta-sumo:-D Schylić się nie mogę, zawiązać buty- tylko na siedząco, depilacja-masakra, sapię jak mops po przejściu paru metrów lub kilku stopni schodów. Uff! A co to będzie potem???Ja mam wrażenie, że mój brzuch rośnie w oczach, codziennie rano jak na niego patrzę, to wydaje mi się większy i większy:szok:
Na szczęście nie mam ( jeszcze?!) problemów z kręgosłupem. Słyszałam, że ćwiczenia na takiej dużej , dmuchanej piłce ( jak do porodu) pomagają. Ja sobie ujeżdżam od czasu do czasu i jak na razie spokój:-D
Miłego wieczorku!

Dzięki dziewczyny, bardzo się cieszymy że będzie parka a imienia jeszcze nie mamy, teraz poważnie trzeba się zastanowić:-)

Dominika współczuję choróbsk, wracajcie szybko do zdrówka:tak:

Dominika - polecam ( zresztą wszystkim ) codziennie jeden actimel. Na prawdę coś w tym musi być! Ja odkąd go piję, to jakoś się trzymam, a w około wszyscy smarkają i kaszlą.

Pije Actimel i nic, probiotyki dodatkowe i nic a do tego vit c i nadal mnie lapie. Jeszcze nigdy nie bylam taka wrazliwa na przeziebienia. :no::no::no::no:
A jeszcze za oknem znow snieg :no:

Hej dziewczyny:-)
Dzisiaj od rana się denerwowałam wizytą u lekarza.:baffled: I jak się okazało nie potrzebnie. :-DTym razem byłam z męzęm. Wizyta byla bez badania gin. Tylko sprawdzenie wynikow krwi i moczu i badania usg ktore robila mi wczesniej inna babka na osobnej wizycie tylko z usg o ktorej juz pisalam. Bardzo dlugo byliśmy w gabinecie. Chyba babki za mna z kolejki mnie juz wyzywaly. :rofl2:Ale ja musialam sie o wszystko wypytac a lekrza byl bardzo mily i na spokojnie porozmawialismy sobie o wszystkim co mnie interesowalo i niepokoilo.
Ogolnie mowiac to ciaza jest niemal ze idealna.
Data porodu wg usg na 28 czerwca (wg ostatniej miesiaczki na 29 czerwca):-)
szerokosc glowki w 189 tyg c 4cm dlugosc kosci udowej 2,5 cm
mocz mi sie poprawil i jest bez zastrzezen
tylko hemoglobina mi spadla troszke poza norme ale to nic niepokojacego

kolejne usg za 3 tygodnie juz sie nie moge doczekac
jestem taka szczesliwa:-)

Cześć Wszystkim:-)
U mnie dzis zimno i biało:baffled:-dosyc juz tej zimy:angry:

Sunniva-gratuluję synka(choć on taki niewstydliwy:-D:-D:-D)
Kwiatek84-cieszę się że u Was wszystko ok

Cieplutkie pozdrowienia dla mamusiek i maluszków:-)

reklama
Hej dziewczyny:-)
Dzisiaj od rana się denerwowałam wizytą u lekarza.:baffled: I jak się okazało nie potrzebnie. :-DTym razem byłam z męzęm. Wizyta byla bez badania gin. Tylko sprawdzenie wynikow krwi i moczu i badania usg ktore robila mi wczesniej inna babka na osobnej wizycie tylko z usg o ktorej juz pisalam. Bardzo dlugo byliśmy w gabinecie. Chyba babki za mna z kolejki mnie juz wyzywaly. :rofl2:Ale ja musialam sie o wszystko wypytac a lekrza byl bardzo mily i na spokojnie porozmawialismy sobie o wszystkim co mnie interesowalo i niepokoilo.
Ogolnie mowiac to ciaza jest niemal ze idealna.
Data porodu wg usg na 28 czerwca (wg ostatniej miesiaczki na 29 czerwca):-)
szerokosc glowki w 189 tyg c 4cm dlugosc kosci udowej 2,5 cm
mocz mi sie poprawil i jest bez zastrzezen
tylko hemoglobina mi spadla troszke poza norme ale to nic niepokojacego

kolejne usg za 3 tygodnie juz sie nie moge doczekac
jestem taka szczesliwa:-)

Kwiatku, pokaż mi, która z nas nie stresuje się przed wizytą :-D:-D:-D

Fajnie, że się o wszystko dopytałaś. Ja sobie zrobiłam ostatnio małą listę, ale i tak nie wszystko wiem - np. czy nadal mam brać kwas foliowy? (Mam dobre wyniki badań i nie biorę żadnych suplementów dla kobiet w ciąży)

28 czerwca to i mój termin porodu, tyle że z OM :tak: Ja mam usg za tydzień, więc może trochę mi się zmieni ta data. No i może wreszcie bachorek pokaże nam swoją płeć :-) Do tego czasu pewnie skisnę z nerwów ;-)

Do góry