reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

tusienka jak chodziłam w poprzedniej ciązy do szkoły rodzenia to położna mówiła właśnie o tym, aby nie głaskać, ani nie masować brzuszka, więc pewnie to prawda.

reklama
to prawda głaskanie masowania brzuszka powoduje skurcze
tak samo szczypanie brodawek powoduje skurcze ;-)
więc mężowie trzymajcie się na baczność;-)

ale mnie wystraszyłyście tym masowaniem brzuszka ja tak robie codziennie to mnie uspakaja i jakoś tak odpręża . a co do tych liści malin to czy herbatka z sokiem malinowym działa tak samo??

Załączniki

• 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.png
    0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.png
    69,1 KB · Wyświetleń: 24
no właśnie ja do każdej herbatki zamiast cukru dolewam soczku malinowego:szok: a co do tego masowania brzusia to czy to może wywołać krwawienie albo plamienia???

to prawda głaskanie masowania brzuszka powoduje skurcze
tak samo szczypanie brodawek powoduje skurcze ;-)
więc mężowie trzymajcie się na baczność;-)

Hehe u mnie nie mąż, ale dziecko męczy moje brodawki:-) Odkąd w czerwcu odstawiłam ją od cyca to musi je sobie chociaż potrzymać:-D

Czesc dziewczyny!!

U nas przez noc napadalo sniegu do kolan ale pewnie nie na dlugo bo cieplo sie zrobilo,wiec za pare godzin nie bedzie pewnie po nim juz sladu .

Z tego co wiem to tylko liscie malin moga wywolac skorcze,mnie tez lekarz polecil do picia jak bylam z Viki juz po terminie,masowac brzuszka tez nie wolno bo dzialana takiej samej zasadzie,ja jak smaruje sie oliwka to tylko doslownie pare ruchow.

Dilajla ja miesiac temu tez musialam brac antybiotyk z powodu grypy,ale jest teraz wiele bezpiecznych w ciazy antybiotykow,a goraczka i kaszel moga maluszkowi bardziej zaszkodzic niz lekarstwo...Zdrowiej nam szybciutko:-)

W Polsce raczej się nie promuje zdrowego życia w ciąży - niby są programy dla ciężarnych, ale mam wrażenie, że to nie to. Tam, gdzie ja prowadzę ciążę, każą mi podpisywać papierki, że uzyskałam dane świadczenia jeszcze przed wizytą w gabinecie lekarza! Tzn. nie jest w tych drukach dokładnie wyszczególnione każde świadczenie, ale na początku ciąży otrzymałam wykaz, co się mieści w ramach każdej wizyty. Jak na razie nie wszystko się zgadza :tak: Właściwie to nawet nikt mnie nie zapytał, czy ja chcę być w tym programie!

A dziś mam stresik, bo jutro mam usg :baffled:

Kalinko malinko ja jutro tez mam usg a chyba jesteśmy dokladnie w tym samym czasie ciązy :-)trzymam kciuki za twoją fasolinke :-)

reklama
Do góry